Mit tegyek most?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 8 hónapos babámnak az estétől hasmenése van. Az utolsó két pelusban vér is volt. Természetesen reggel hívom az orvost, de csak 10 órától rendel. Segítsetek, mit tegyek? Mitől lehet? Vigyem korházba most? Evett 90 ml tápszert, az este pedig 210et, enni eszik, vízet is ivott.
2023. jan. 20. 03:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem tudják mi baja, nem is fognak adni neki semmit. Koze nincs ahhoz, hogy állami kórház. A por nyilván elektrolit por volt, hogy ne száradjon ki.
2023. jan. 20. 18:13
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

A széklettenyésztés 3-4 nap is lehet. Nekünk rég meggyógyult a gyerek mire meglett az eredmeny.

Ha amúgy jól van, azért nem adnak mást, mert sima fertőzésnél csak a kiszáradást kell megelőzni, nincs rá gyógyszer. Nagyon nehéz ilyenkor türelmesnek maradni, de sajnos ezen át kell mennie. Kitartást, nem lesz baj.

2023. jan. 20. 18:33
 23/30 A kérdező kommentje:
Ezeket mind megértem, és egyet is értek. Nem kértem mást, csak, hogy emberszámba vegyenek, és elmagyarázzák mi történik most, mi következik. Letoltak, hogy nem rizslével adtam a tápszert, nekem nem mondtak ilyent, hogy azzal kéne ezentúl. Bejött egy nővér, kezembe nyomta az üveget, hogy ezzel kell, megis csináltam neki, következő etetésnél kérdem egy másikat, hogy akkor most mivel adjam, válasza az volt nem tudja. Kértem hozzon akkor vízet, rám morrogot, hogy én tudom milyen messze kell ő menjen ezért. Na de most kibuktam, elmondtam a főnővérnek mi bánt, zokogva igaz, nem bírtam visszafogni. 5 perc múlva érkezett a doktornő és elmagyarázta a dolgokat. Ennyit akartam csak reggeltől. Valószínű hétfőn is itt leszünk.
2023. jan. 20. 20:46
 24/30 anonim ***** válasza:
Helyes. Jól tetted!
2023. jan. 20. 21:09
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
A kórház valóban ilyen, némelyik nővér nagyon bántóan tud viselkedni. Esetleg ha valaki vinne be nektek egy zsugor babavizet? Az egyik ismerős is ugyan így járt, neki is könyörögnie kellett mindenért. Megunta és hozatott be a babának babavizet és tápszert. Nem szóltak érte senki.
2023. jan. 20. 21:53
 26/30 A kérdező kommentje:

Elejétől fogva hozott a férjem babavízet, tápszert, pelust, törlőt, mindent. De most rizslével kell egye szegény a tápszert (szerintem ezért eszik kevesebbet). Vízforralót is behozattam, így mostmár kitudom forrázni a cumisüvegeket, cumikat.

Az este kapott perfúziót, nagyon zavarta szegényt, nem is akart enni :( ma jó kedve volt, eszik, iszik, alszik, de még mindig ott a hasmenés és benne a vér. Mondtak, hogy kínálgassam azzal amit szeret, adtam neki banánt. Még mit tudnák neki adni ami jó is a hasmenésre és nem kell elkészíteni? Hoztak neki reszelt almát keksszel, vagy tettek bele cukrot vagy cukros volt nagyon a keksz, nem mertem nagyon adni neki, csak épp megkóstolta.

2023. jan. 21. 10:44
 27/30 A kérdező kommentje:
Ja és megvetették velünk a gyógyszert amit kell kapjon (hasmenésre valamilyen por készítmény), mert nem volt a korházban.
2023. jan. 21. 10:48
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Az en gyerekem 2 eves volt amikor veres hasmenessel korhazba kerultunk...mi vasarnap kerultunk be,es ot napig voltunk bent...szalmonellas colt,ez derult ki a vizsgalatokbol...o is kapott port a hasmenesre,attol ket nap alatt javult az allapota.
2023. jan. 21. 11:07
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Hasmenésnél alap esetben azt szokták mondani, hogy tejes dolgot ne egyen a gyerek. De mivel tápszeres, ez eleve ugrott.

Ha azt mondták, adj neki amit szeret, akkor gondolom nincs korlátozva. Akkor azt adj neki, amit otthon is szívesen eszik. Én biztos üveges bébiételt vitetnék be. Az nem romlik meg, egyszerű tárolni is. Alma-banán-keksz a szintén 8 hónapos fiamnak nagy kedvence.

2023. jan. 21. 14:57
 30/30 anonim ***** válasza:
Répás,burgonyás,banános-almás bébiételek jók hasmenésre. Egy párat szerintem vihetnek be.
2023. jan. 21. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!