Mit tegyek most?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 8 hónapos babámnak az estétől hasmenése van. Az utolsó két pelusban vér is volt. Természetesen reggel hívom az orvost, de csak 10 órától rendel. Segítsetek, mit tegyek? Mitől lehet? Vigyem korházba most? Evett 90 ml tápszert, az este pedig 210et, enni eszik, vízet is ivott.
2023. jan. 20. 03:12
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek kórházba.
2023. jan. 20. 03:28
 2/30 A kérdező kommentje:
Nagy lehet a baj? Úgy megvagyok ijedve. Készülök, ha ébred megyünk
2023. jan. 20. 03:37
 3/30 anonim ***** válasza:
80%
Ne várj, menjetek amint tudtok. Az anyai érzéked nem véletlenül riaszt.
2023. jan. 20. 03:41
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Inkább menj feleslegesen mint későn. Pici babáknál nem játék a vér.
2023. jan. 20. 03:43
 5/30 A kérdező kommentje:
Készítem a csomagot ha bent kell maradnunk :( remélem nincs nagy baj, alszik, mintha semmi se lenne. Nem értem :(
2023. jan. 20. 04:01
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Lehet rota vagy calici.
2023. jan. 20. 04:24
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

Nagy valószínűséggel baci lesz (ritkán rota is csinálhat ilyet), de mivel hamar véres, érdemes megmutatni. Lehetne egyéb csúnyaság is, pl bélösszecsúszás, azonban akkor nem aludna nyugisan, hanem már kórházban lennétek, mert iszonyat görcsökkel jár a gyereknek, és annyira ijesztő hogy tuti rohannál. Lázas? Iszik amúgy?

Ha baci, nagyjából semmit nem fognak vele csinálni, max ha kiszárad kap infúziót, ne lepődj meg rajta, mivel ezek maguktól gyógyulnak.

A lányom 11 hónaposan lett campylos, neki sima hasmenéssel indult, a 8. napon adtam fel az otthoni kúrálást. (Tudtam hogy nagy eséllyel baci.) Hét órát vártunk a sürgősségin, végül a lányom úgy döntött hogy késő délutánra meggyógyul. Vele sem csináltak semmit... (Mert nincs mit.)

Kijön belőle, minden rendben lesz.:-)

2023. jan. 20. 04:29
 8/30 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszod kedves utolsó.

Nincs láza, eszik (tápszeres), iszik vizet is, este jó kedvű volt, fürdés után játszott, kacagott, nem tűnt betegnek. Még mindig alszik, én nagyban készülök. A te lányodnál is volt vér?

Készítettem fotót a pelusokról hátha segít :(

2023. jan. 20. 04:43
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de nem minden pelusban, kis mennyiségű friss vér. Nagyon bűzös, néha simán nyák jött belőle. Az első pár nap "csak" sima vizes-kicsit nyákos hasmenés volt. Napi 9-10 hasmenése volt. Szilárdat ezalatt kevesebbet evett jóval, de ugye a tápszer ment.

Ha iszik, az nagyon jó jel, szerintem picit próbálj megnyugodni, amit leírsz, nem hasi katasztrófára utalnak szerencsére :-)

2023. jan. 20. 05:31
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
Friss vér végbél sérülésre utal, sötét, alvadt vér esetén kell komolyabbra gondolni. Ha hasmenése van szegénynek, simán lehet amiatt vérzés
2023. jan. 20. 06:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!