Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a teendő, ha nem tudunk...

Mi a teendő, ha nem tudunk megegyezni a baba nevén? Ti hogy jutottatok túl egy ilyen vitán?

Figyelt kérdés

Már vagy 10 éve van 3 kedvenc lány nevem és mindig úgy voltam vele, hogy majd a férjem választhat :D Na hát aki a férjem lett végül ő ebből a háromból kettőre azt mondta, hogy nagyon nem szereti ezeket a neveket, a harmadikra azt, hogy nem rossz, de azért annyira mégsem jó. Amilyen nevet ő szeretne az szerintem nem rossz, de azért nem kedvenc, meg talán van egy kis régies beütése, de lehet csak azért, mert idősebb nőt ismerek ezzel a névvel.

Fiú nevekkel hasonló a helyzet, nem is tudom mi lesz akkor ha fiú nevet kell keresnünk mert majd fiúval leszek terhes :D

Akiknek volt hasonló problémájuk, végül hogy oldottátok meg?

A két keresztnév nem annyira megoldás, mert úgyis csak az első szólítanánk.

2023. jan. 19. 13:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
87%
Nehar, de szerintem a “A tönkretette a férjem a nevet azzal hogy…” miatt lettél lepontozva 😂
2023. jan. 19. 15:59
 22/27 anonim ***** válasza:
21%
Nincshari,de az első pár randin nem támadtam le a férjem( akkor csak pasim) hogy csak ezt a nevet ne adja az állatkájának, akkor úgy voltam vele talán nem lesz komoly a kapcsolat. Utólag sem bánom,számomra ez nem volt fontos😝
2023. jan. 19. 16:34
 23/27 anonim ***** válasza:
79%

Nalunk a lanynevet en a fiut a parom valasztotta

Lany lett 😁

2023. jan. 19. 17:59
 24/27 anonim ***** válasza:
55%

"a harmadikra azt, hogy nem rossz, de azért annyira mégsem jó" Akkor elég egyértelmű, hogy ha lány lesz, ezt kellene választani. ha terveztek második gyereket, és az is lány lenne, akkor meg lehet az, amit ő szeretne.

Vagy B verzió, ha mondjuk nem terveztek több gyereket vagy általában is: kompromisszumként kerestek valami mindkettőtök kedvencétől eltérőt, ahogy a második válaszadó is írta.

2023. jan. 19. 18:54
 25/27 anonim ***** válasza:
Elkezdtem olvasni az engedélyeztethező nevelet. Ami szóba jöhetett, azt hangosan. Ha a páromnak is szimpi volt, akkor kiírtuk. A végén meglettek a közös pontok, abból válogattunk.
2023. jan. 19. 21:33
 26/27 anonim ***** válasza:
55%

Ha ragaszkodtok a fix névhez mindketten, mégis a két keresztnév lenne a megfelelő.

Azt a részt cáfolnám, hogy csak az elsőt lehet használni. Születésem óta egyformán hallom mindkét nevem, a saját anyám is mindkettőt mondja. Nem hülye egy gyerek, tudja, hogy mindkettő az ő neve.

2023. jan. 20. 11:29
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Tudja, csak szerintem tök fura félreértésekre adhat okot ha egy embert két keresztnéven is szólítanak. Mondok vezetőként egy példát.

Van egy ember, akit (most mondok valamit) Kovács Gábor Józsefnek hívnak, van Kiss József kollégánk is a közvetlen beosztottaim között. Gábor József nekem Gáborként mutatkozott be, legtöbben így hívjuk, de sokan, akik régebbről ismerik, Józsizzák. Kiss Józsi meg Józsi és kész. Az én agyam erre van ráállva. Nem egyszer futottam bele, hogy valaki bejön, Józsizik már fél órája, amikor vissza kell kérdeznem, hogy most melyik Józsiról is beszél, vagy egyszercsak a szövegkörnyezetből kiderül, hogy ő Józsi alatt Gáborra gondol, nem arra akire én asszociálok. Ő persze megszokta, de jobban szereti a Gábort, így mindenkinek csak Gáborként mutatkozik már be. Nekem valamelyest zavaró, hogy keverjük a neveket, de ez van. Szerintem hülye szokás a két keresztnevezés, de ahány ház, annyi szokás. Meg lehet azért egy névben egyezni azért logikus elvek mentén. Kimondható legyen, ne lehessen cikizni, szépen csengjen a vezetéknévvel, ne legyen iszonyat hosszú és kb. ennyi. Nem létezik, hogy a kismillió név közül egysem tetszik mindkét félnek. Ha valami nagyon nagyon félremegy, akkor pedig legvégső soron meg lehet változtatni.

2023. jan. 20. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!