5 hós babám az egyik oldalát jobban, többször használja, mint másikat. Ez baj? Van vele teendő?
Hívd fel a dokit vagy a védőnőt,ha feltűnően keveset mozog az egyik oldala akkor nyilván van valami baj.
Feszesség/hipotónia,fejlődési rendellenesség,mentális probléma..
De ilyen végletekben azonnal nem gondolkoznék,szerintem feszesség és egy kis tornára szorul.
Miért vannak lepontozva megint azok akik gyógytornászt javasolnak? A lányom nekem is gyengébb volt a bal oldalára,most kezdenek gyógytornával lazulni az izmai.
A nyaka is nagyon feszes volt sokáig csak egy oldalra tudta szinte forgatni a fejét.
Javasolt minél hamarabb vinni,hogy ne maradjon le emiatt a mozgás fejlődésben.Ebben a korban tanulnak a legtöbbet.Kéz mozdulatok,nyújtott kéz,fejtartás,ülés alapjai..
Az én (5 nap és 6 hónapos) lányom már pl hasról hátra,házról hasra fordul,és hason fekve meg tud tenni egy kört maga körül (kapaszkodva kúszik).Egy hónapja alig akarta mozgatni a másik kezét,az egyikkel már fogott és játékokat húzott a szája felé.Egy hét torna után mind2 kézzel csinálta,mostanra a cumisüveget (anyatejes,vizet kap benne) egyedül tudja tartani.
Tényleg fontos,nem véletlenül vannak ilyen fejlődés neurológiák,hanyagság ezekre a dolgokra legyinteni,ezeket nem növi ki,csak nem veszed észre egy idő után,hogy lassabban fejlődik/hipotón ahogy írták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!