Mi a teendő, ha nem tudunk megegyezni a baba nevén? Ti hogy jutottatok túl egy ilyen vitán?
Már vagy 10 éve van 3 kedvenc lány nevem és mindig úgy voltam vele, hogy majd a férjem választhat :D Na hát aki a férjem lett végül ő ebből a háromból kettőre azt mondta, hogy nagyon nem szereti ezeket a neveket, a harmadikra azt, hogy nem rossz, de azért annyira mégsem jó. Amilyen nevet ő szeretne az szerintem nem rossz, de azért nem kedvenc, meg talán van egy kis régies beütése, de lehet csak azért, mert idősebb nőt ismerek ezzel a névvel.
Fiú nevekkel hasonló a helyzet, nem is tudom mi lesz akkor ha fiú nevet kell keresnünk mert majd fiúval leszek terhes :D
Akiknek volt hasonló problémájuk, végül hogy oldottátok meg?
A két keresztnév nem annyira megoldás, mert úgyis csak az első szólítanánk.
Az öcséméknél 2 lány van, az egyiket öcsém nevezte el, a masikat a sógornőm. Nekik ez bejött.
Nálunk a masosik gyereknél volt hasonlo probléma. Én ragaszkodtam volna egy nevhez, a ferjem nem tudta megkedvelni. A harmadik trimeszterig győzködtem, akkor elengedtem és nekiültünk az utóneveknek. Egy nap alatt meglett a név, és nagyon tetszik mindkettőnknek, pedig kompromisszumos. De megis. A fontos, hogy mindketten beleegyezzünk.
"Nekunk nem sult el jol, az exem a csaszar utan bediktalta a nevet ami nekem nem tetszett... Par honap utan lelepett uj novel, en meg azota is depresszios vagyok a nev miatt, ennek mar sok eve."
Mondjuk ez mese habbal. Eleve megkerdezik a császár előtt a nőt, higy mi legyen a gyerek neve. Másnap vagy harmadnap pedig jön az anyakonyvvezeto egyeztetni. De mesélj még,
Kerdezo, keressetek tovább, biztosan lesz olyan név, ami mindkettőtöknek tetszeni fog
Ahogy tanácsolták már, szerintem írjatok listát.
Először egymástól függetlenül mindketten összegyűjtötök 10-10 nevet, amit adnátok. Aztán vessétek össze, húzzátok ki azt, ami a másiknak egyáltalán nem tetszik és maradjanak bent az "elmegy" kategóriák. Sőt, hátha lesz olyan, ami végül mindkettőtöknek tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!