Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a teendő, ha nem tudunk...

Mi a teendő, ha nem tudunk megegyezni a baba nevén? Ti hogy jutottatok túl egy ilyen vitán?

Figyelt kérdés

Már vagy 10 éve van 3 kedvenc lány nevem és mindig úgy voltam vele, hogy majd a férjem választhat :D Na hát aki a férjem lett végül ő ebből a háromból kettőre azt mondta, hogy nagyon nem szereti ezeket a neveket, a harmadikra azt, hogy nem rossz, de azért annyira mégsem jó. Amilyen nevet ő szeretne az szerintem nem rossz, de azért nem kedvenc, meg talán van egy kis régies beütése, de lehet csak azért, mert idősebb nőt ismerek ezzel a névvel.

Fiú nevekkel hasonló a helyzet, nem is tudom mi lesz akkor ha fiú nevet kell keresnünk mert majd fiúval leszek terhes :D

Akiknek volt hasonló problémájuk, végül hogy oldottátok meg?

A két keresztnév nem annyira megoldás, mert úgyis csak az első szólítanánk.

2023. jan. 19. 13:48
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
19%
Ahol ebben nem tudnak megegyezni a felek, ott inkább ne is legyen gyerek. Az előttem felsorolt kompromisszumos megoldásokat viszont nagyon jónak tartom.
2023. jan. 19. 14:21
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Az öcséméknél 2 lány van, az egyiket öcsém nevezte el, a masikat a sógornőm. Nekik ez bejött.

Nálunk a masosik gyereknél volt hasonlo probléma. Én ragaszkodtam volna egy nevhez, a ferjem nem tudta megkedvelni. A harmadik trimeszterig győzködtem, akkor elengedtem és nekiültünk az utóneveknek. Egy nap alatt meglett a név, és nagyon tetszik mindkettőnknek, pedig kompromisszumos. De megis. A fontos, hogy mindketten beleegyezzünk.

2023. jan. 19. 14:23
 13/27 anonim ***** válasza:
78%
Mi is listáztunk. Volt, ami nekem, volt aki neki tetszett. Ezek kiestek. Végül maradt jó pár név, ami mindkettőnknek. Utána már a vezetéknévvel hangzás és a név gyakorisága volt a szempont, amik nem passzoltak, úgyszintén kiestek. Végül maradt kettő, és úgy döntöttünk, mindegyik marad, mert amúgy is rövid és gyakori a vezetéknév. Szóval több száz név közül biztos akad egy, ami mindkettőnknek tetszik, csak sokat kell bújn az utóneveket.
2023. jan. 19. 14:29
 14/27 anonim ***** válasza:
57%

"Nekunk nem sult el jol, az exem a csaszar utan bediktalta a nevet ami nekem nem tetszett... Par honap utan lelepett uj novel, en meg azota is depresszios vagyok a nev miatt, ennek mar sok eve."

Mondjuk ez mese habbal. Eleve megkerdezik a császár előtt a nőt, higy mi legyen a gyerek neve. Másnap vagy harmadnap pedig jön az anyakonyvvezeto egyeztetni. De mesélj még,

Kerdezo, keressetek tovább, biztosan lesz olyan név, ami mindkettőtöknek tetszeni fog

2023. jan. 19. 14:43
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy tanácsolták már, szerintem írjatok listát.

Először egymástól függetlenül mindketten összegyűjtötök 10-10 nevet, amit adnátok. Aztán vessétek össze, húzzátok ki azt, ami a másiknak egyáltalán nem tetszik és maradjanak bent az "elmegy" kategóriák. Sőt, hátha lesz olyan, ami végül mindkettőtöknek tetszik.

2023. jan. 19. 14:46
 16/27 anonim ***** válasza:
23%
Nekem tönkretette a férjem a nevet azzal hogy egy állatot nevezett el vele,de aztán megnéztunk egy sorozatot ahol beleszerettünk egy névbe. A lényeg hogy nem kell rajta görcsölni.
2023. jan. 19. 14:52
 17/27 anonim ***** válasza:
62%
Mik a nevek?
2023. jan. 19. 14:56
 18/27 anonim ***** válasza:
50%
16os, lehet a férjed se örült neki hogy az állata nevét akarod a gyereknek adni:-D
2023. jan. 19. 14:57
 19/27 anonim ***** válasza:
69%
Hát kérdező, lehet fáj neked de a férfinak is ugyan annyi joga van elnevezni a gyereket mint neked. Te mit szólnál, hogy ha ő benyögné hogy van három neve ezekből választhatsz? Akkor is ha neked nem tetszik?
2023. jan. 19. 14:58
 20/27 anonim ***** válasza:
38%
Hú de le lettem pontozva mert nem görcsöltem rá a névre és egy sorozat szereplőjének neveztük el😅 ez van nekem nem volt olyan fontos a név, örülök hogy egészséges.
2023. jan. 19. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!