Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki, hogyan vezeti le a feszult...

Ki, hogyan vezeti le a feszultségét ha ideges?

Figyelt kérdés

A párommal mostanában elég sokat veszekszunk,és sajnos olyankor a gyerekkel is masképp bánok nem tudok olyan kedves lenni,mint amugy!mit tegyek,hogy a gyerek ne érezzen ebbol semmit?sokszor néha elotte is megy a cirkusz,amit nem akarok de igy jon ki,nem tudom turtoztetni magam,és szegény csak sír.Más is van igy!

Rossz anya vagyok,imadom a gyerekem de néha kimennék a vilagbol ugy érzem egyedul akarok lenni.Nagyon elvagyok keseredve!

2010. okt. 3. 13:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom a kérdésedre a választ! Én nem vagyok egy ideges típus! Mindenesetre ha van olyan, hogy nálam is elszakad a cérna és vitatkozok a férjemmel akkor azt semmiképp nem a gyerek előtt teszem. Most jutott eszembe, hogy viszont a férjem eléggé ideges és lobbanékony természetű ráadásul állandóan stresszes. Én úgy javítottam a közérzetén, hogy minden nap főztem neki két csésze citromfű teát és az nyugtatólag hatott rá. Próbáld ki. Hátha segít! Sok sikert!
2010. okt. 3. 14:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy kicsit ki kellene kapcsolódnod, mert besokalltál. Feszült vagy, összevesztek, ettől meg még idegesebb leszel, és ez egy ördögi kör.

Mi az, ami megnyugtat? Engem az, ha elmegyek egyedül egy kicsit "shoppingolni" (de utálom ezt a szót...). :)

De tényleg. Beülök az autóba, és elmegyek egy órácskára körülnézni, csavarogni. Addig a párom vigyáz a gyerekre. Engem az is kikapcsol, hogy vezetés közben jó hangosan hallgatom a zenét, amit amúgy a gyerek miatt nem lehetne. Mire hazaértem, kieresztettem a fáradt gőzt. :)

Szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy mindenkit más nyugtat le, Neked is találnod kellene egy-egy órányi ilyen elfoglaltságot, ahol időnként így kikapcsolsz (ha mást nem, menj el tornázni vagy edzeni egy órát). Biztosan meg tudjátok valahogy oldani.

2010. okt. 3. 14:07
 3/9 A kérdező kommentje:
na igen de nem tudom megoldani,pedig annyira szeretnek neha elmenni pl uszni,vasarolni nezelodni!Sajnos anyosekkal lakunk,es ok ezt varjak el hogy en legyek a gyerekkel allandoan,mert ez a no dolga,és mi az hogy el akarok menni pl a baratnommel inni 1 kv-t hogy nezz az ki!JA es ami a legszornyubb a parom is igy velekedik,szoval igen besokaltam.nem tudom kire hagyni a gyereket hogy kieresszem magambol a gozt.
2010. okt. 3. 14:22
 4/9 anonim ***** válasza:

Akkor viszont menj el otthonról a gyerekkel együtt valahová egy kicsit. Engem az is kikapcsol, ha átmegyek egy másik anyukához, akinek szintén vagy gyerkőce. A két gyerkőc elvan egymással, mi meg trécselünk egy kicsit. Tény, hogy a gyerek téma is előkerül - kakis pelusok, fogzás, etetés, stb. - de azért természetesen mindig megbeszéljük az aktuális bulvár témát, divattal, sminkkel, hajjal, öltözködéssel kapcsolatos dolgokat (na meg természetesen a kapcsolatunkkal kapcsolatban is kiönthetjük valakinek a szívünket).

Akkor legalább ezt próbáld ki, ha nem tudod leadni a gyerkőcöt sehová (vagy valami ilyesmit - baba-mama klub, vagy akármi).

2010. okt. 3. 14:29
 5/9 A kérdező kommentje:

koszonom a válaszokat nagyon aranyosak vagytok!megprobalkozom majd mindennel.

Tovabbi szép napot nektek.

2010. okt. 3. 14:37
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is így vagyok:(

Ha nagyon kivagyok, akkor bőgök 1 egész napon át (nem a kölkök előtt), vagy a gyerekeket beteszem a szobába, én meg megyek és nekiállok sütni, főzni, bármit, csak kicsit magam legyek....

Néha kedvem lenne leugrani a teraszról, annyira kivagyok. Nekem semmi társaságom, csak a net. Borzalmas:(

2010. okt. 3. 15:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én azt hittem csak a hormonok miatt vagyok zizi még a terhesség alatt. Gondoltam a szüléssel változik. Aztán utána a szoptatásra fogtam. Most kezdi magát elválasztani, 13 hónapos, és ugyanolyan zizi vagyok. Kimerült, fáradt, gondterhelt, szóval nincs egy kis nyugtom sem.

Ritkán tudok magamban lenni, ha magányra vágyok, viszem a babámat is, bemegyünk a városba nézelődni, vásárolni, nagyon élvezi ő is, meg én is.

És már kismama klubba is járok vele, szóval legalább ennyi örömöm már van. :) Várom, hogy nagyobb legyen, tavasszal már megyünk kirándulni is. :)

2010. okt. 3. 16:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Az urad nem fogja engedni, hogy babaklubba járj, az tuti....szóval a babussal kell megtalálnod a nyugalmat, szórakozást. Sétáljatok, vásárolj, ha megteheted, hivd magatokhoz más kisgyerekes anyukát, igy nem mondhatják, hogy te mászkálsz máshova, a párod meg ugysem fog otthonról kidobni senkit, gondolom. Most jön majd a tél, még nehezebb lesz otthon, nem egyszerü. Anyósoddal meg ne foglalkozz túl sokat:)
2010. okt. 3. 17:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Teljesen megértelek, nálunk is vannak rosszabb periódusok. Én is egész nap a kicsimmel vagyok, nincs segítségem. Épp ezért arra a következtetésre jutottam, h. inkább jól érzem magam úgy is, ha vele megyek el, és nem egyedül. Már hiányzik ha nincs velem. Együtt megyünk "shoppingolni", uszodába, barátokhoz. Nagyon jól tudom magam érezni így. Kb. 2 havonta el tudok szabadulni egyedül is, vagy kettesben apával, persze az is nagyon szuper...de akkor is a baba jár a fejemben az idő nagyrészében. Remélem nem tart sokáig nálad ez a nehéz időszak...jobbulást!
2010. okt. 3. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!