Van az ismeretségi körötökben olyan baba, akinek a korai méz evés miatt lett problémája?
ezt találtam:
A méz egy Clostridium botulinum nevű baktériumot tartalmazhat. Ez okozhatja a botulizmusnak egy ritka formáját gyerekeknél és alkalmanként felnőtteknél is. A 6 hónaposnál kisebb csecsemők a leginkább veszélyeztetettek.
A botulizmus tünetei 8-36 órára a méz vagy egyéb, ezzel szennyezett élelmiszer fogyasztása után észlelhetőek. Ezek a tünetek: székrekedés, letargia, étvágytalanság.
Ha felmerül a gyanú, hogy gyermeked ezzel fertőződött meg, azonnal hívd a sürgősségi orvost!
Bár a botulizmus csecsemőknél csak a legritkábban fordul elő, ajánlott nem adni neki mézet az első születésnapja előtt.
Az öcsém, most 12 éves kislánya tehéntejet kapott 3 hónapos korától - kisborjust, ami azt jelenti, hogy a tehénnek is "kicsit" nevelt vele. A hugicák, akik ikrek már 6 hetesen koruktól naponta kaptak mokkás kanálnyi saját termelésű mézet. Eddig semmi allergiájuk. Ezzel nem azt akarom írni, hogy bárki adjon az orvosi tanács ellenére, én sem adok a fél éves babámnak, de azt gondolom, hogy a vegyszerek, a szennyezett víz és levegő sokkal veszélyesebb. Mi Bp-en élünk. A kinti levegő olyan amilyen, de a lakásban levegő tisztító van, és a NASA által kifejlesztett víztísztító. Minden gyümit, zöldséget jól megmosunk és igyekszünnk biót(ami a saját termés) használni.
A tej és méz is gondolom, főleg azért lehet veszélyes mert semmi sem valódi már.
az én egyik ismerősöm meg 3 hónapos korában adott a babájának mézet majdnem egy fél borkánal és azután meg csodálkozot h szegény olyan keményet kakált hogy ordítot bele és bolti tejet is eszik 1 hós korátol így szegénynek alándóan kemény kakija van és mindig szenved érte
engem is próbált bisztatni rá de én inkáb hagyom szopni az én babámat
utolsó vagyok
az én babámnak sosem volt baja a kakálással és az ö babája anyira gyenge h a fejét nem tudta még tartani 3 hós korában és most is tök zombi baba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!