Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van az ismeretségi körötökben...

Van az ismeretségi körötökben olyan baba, akinek a korai méz evés miatt lett problémája?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm már kb.7hós kora ad mézet a babájának... Most 11hós a kicsi. Én egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy a baba kapjon mézet egy éves kora előtt, de vannak, akik szerint ez megint csak pánikkeltés. Személyes tapasztalatokról tudtok?
2010. okt. 3. 11:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom a botulizmust okozó baci miatt nem ajánlott 1 éves kor alatt, ami viszont nincs benne a mézben alapesetben, tehát nem minden méz fertőzött csak lehet. Inkább hasonlít valóban a pánikkeltésre a dolog, illetve talán egy új felfedezés állhat a háttérben, hogy lehet fertőzött a méz. DE egyébként elképzelhető, hogyha biztos helyről veszed, ennek nincs is valószínűsége. Mondjuk nem tudom mennyire kell bevizsgáltatni a mézeket, lehet olyan mézet eladni sem lehet, ami fertőzött.
2010. okt. 5. 10:19
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

ezt találtam:

A méz egy Clostridium botulinum nevű baktériumot tartalmazhat. Ez okozhatja a botulizmusnak egy ritka formáját gyerekeknél és alkalmanként felnőtteknél is. A 6 hónaposnál kisebb csecsemők a leginkább veszélyeztetettek.

A botulizmus tünetei 8-36 órára a méz vagy egyéb, ezzel szennyezett élelmiszer fogyasztása után észlelhetőek. Ezek a tünetek: székrekedés, letargia, étvágytalanság.

Ha felmerül a gyanú, hogy gyermeked ezzel fertőződött meg, azonnal hívd a sürgősségi orvost!

Bár a botulizmus csecsemőknél csak a legritkábban fordul elő, ajánlott nem adni neki mézet az első születésnapja előtt.

2010. okt. 5. 10:23
 13/15 anonim ***** válasza:
35%

Az öcsém, most 12 éves kislánya tehéntejet kapott 3 hónapos korától - kisborjust, ami azt jelenti, hogy a tehénnek is "kicsit" nevelt vele. A hugicák, akik ikrek már 6 hetesen koruktól naponta kaptak mokkás kanálnyi saját termelésű mézet. Eddig semmi allergiájuk. Ezzel nem azt akarom írni, hogy bárki adjon az orvosi tanács ellenére, én sem adok a fél éves babámnak, de azt gondolom, hogy a vegyszerek, a szennyezett víz és levegő sokkal veszélyesebb. Mi Bp-en élünk. A kinti levegő olyan amilyen, de a lakásban levegő tisztító van, és a NASA által kifejlesztett víztísztító. Minden gyümit, zöldséget jól megmosunk és igyekszünnk biót(ami a saját termés) használni.

A tej és méz is gondolom, főleg azért lehet veszélyes mert semmi sem valódi már.

2010. okt. 5. 10:33
 14/15 anonim ***** válasza:

az én egyik ismerősöm meg 3 hónapos korában adott a babájának mézet majdnem egy fél borkánal és azután meg csodálkozot h szegény olyan keményet kakált hogy ordítot bele és bolti tejet is eszik 1 hós korátol így szegénynek alándóan kemény kakija van és mindig szenved érte

engem is próbált bisztatni rá de én inkáb hagyom szopni az én babámat

2010. okt. 5. 11:12
 15/15 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

az én babámnak sosem volt baja a kakálással és az ö babája anyira gyenge h a fejét nem tudta még tartani 3 hós korában és most is tök zombi baba

2010. okt. 5. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!