Ha babátok születés és névnapja kb 1 hét különbséggel lene, tartanátok inkább a névnapot egy nem hivatalos névnapon (nincs benne a naptárban, de az utonevtar szerint az is egy névnap), ami messzebb esik?
A fiam szülinapja decemberben van, a névnap január eleje. Ezért nem változtatnék semmin. :)
Különben meg ez nem olyan nagy ünnep. Ha később ünnepelnénk sem lenne felhajtás. Akkor tartjuk, amikor a napja van.
Fiam szülinapja április eleje. Az egyik naptár szerint április közepén van a névnapja, a másik szerint októberben. Neten is ahány oldal, annyi helyen írják vagy ezt, vagy azt.
Így mi októberben tartjuk.
Nekem 3 nap van a névnapom és szülinapom közt. Sose volt gond. Ráadásul férjem szülinapja 1 nappal van névnapom előtt.
December eleje anyósom, sógorom, fiam, unokaöcsém szülinapja, majd karácsony, 1-1 hétre egymástól.
Ja és a fél család névnapja közvetlen karácsony után ... Ez van :)
Igen. Mi is így csináltuk.
Lányom szeptember elején született. Amíg nem tudtuk, hogy lány, az Ádám név tetszett, szeptember 9-én is van névnapja, meg is beszéltük, hogy nem karácsonykor, hanem szeptemberben tartanánk. Aztán végülis lány lett, a naptári névnapja 1,5 héttel a szülinapja előtt van, a 2, leggyakoribb meg májusban, így a májusi lett. Ja, és ráadásul szept. 9-én volt képes születni, így aztán Ádám akkor se lett volna ha fiú :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!