Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tudnám úgy hordozni a...

Hogy tudnám úgy hordozni a 3,5 hónapos babámat, hogy ne fájjon szinte mindenem estére (hátam, derekam, vállam, felkarom, csuklóm)?

Figyelt kérdés
Nagyon szereti, ha ölben van és sétálunk vele vagy csak az ablakon nézünk ki. Mi pedig örülünk, ha boldog a pici, ezért apukával hordozzuk is sokat. Főleg én, mivel én vagyok mindig vele. Nekem is jól esik, ahogy hozzám bújik, nézeget, örül. Csak fájdalmas már, hiszen 6 kg. A héten vettem hordozót, hátha jobb lesz, de sokat nem segített sajnos.

2023. jan. 5. 18:52
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzátennék, hogy nekem volt már idegbecsípődésem.
2023. jan. 5. 18:53
 2/16 anonim ***** válasza:
64%

Sehogy :(

Csatos hordozóban hátamra szoktam rakni.

Hát másodszor állt be úgy a derekam,hogy gyógyszer is kellett.

Persze kipihenni nem lehet.

2023. jan. 5. 18:55
 3/16 anonim ***** válasza:
60%

Nekem is gyógyszert írt volna fel a neurológus, de szoptatok ezért nem lehet. Azt mondta, hogy úszás, gerinctartóizom erősítés, mást nem lehet. :(

Terhesség előtt is volt sérvem, nem születtem volna háton amit mondtam is, de nevetve annyit mondtak "haha nem vagyunk afrikaiak hogy állva vagy négykézláb szüljek", ha nem vajúdok és vagyok halálközeli állapotban elküldöm máshová, de így nem tettem. Lényeg a lényeg, háton hüvelyi szülés méginkább rátett a sérvre. Semmit nem tudok vele csinálni, leszakad a hátam, úszni a hideg víz-szoptatás miatt nem merek, szóval marad apa délután, napközben minél több földön játék és végső esetben séta, így kibírható. Másik ami a föld mellett szól, hogy ott fog fejlődni a baba mozgása nem kézben és tudom nehéz, én is imádom ha a karjaim között vihetem, de ez az ő érdeke is. :)

2023. jan. 5. 19:02
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a csatos hordozó segít, bár én terhesség előtt súlyokkal edzettem, és elég izmos volt a hátam. Szóval én most kezdem úgy érezni, hogy azért 2-3 órát sétálni a gyerekkel kicsit fárasztó, de ő már 13 kiló és 15 hónapos (nem szoktam minden nap hordozni, csak ha nyűgös, akkor még mindig felkéreckedik).

De megfelelő tartó izmok nélkül még egy jó hordozó se tesz csodát. Erősíts, ha az egészséged engedi, vagy ne hordozz.

2023. jan. 5. 19:08
 5/16 anonim ***** válasza:
48%

6kg..11kgig hordoztam elől mert úgy aludt csak addig.

18 eves korom óta fáj a hátam. Ha 4 éves lesz is felfogod emelni, inkabb erositsd a hátad.

2023. jan. 5. 19:34
 6/16 anonim ***** válasza:
Jó lenne tudni, hogy milyen hordozót vettél. A nem megfelelő hordozó rosszul terhel. 6 kilós baba meg már inkább hátra, vagy oldalra megy.
2023. jan. 5. 20:15
 7/16 anonim ***** válasza:
Milyen hordozod van?
2023. jan. 5. 21:06
 8/16 anonim ***** válasza:
Kitartás legyen sokat földön neki is jó meg a hátadnak is feküdj mellé nekem azután lett jobb, hogy olyan 7 hónaposan elkezdte sokkal jobban tartani magát. Így mikor fel is vettem sokkal jobb pozíciókat találtunk és inkább karból mint háttal tartottam.
2023. jan. 5. 21:26
 9/16 anonim ***** válasza:
Keress fel egy jó gyógytornászt, mutatni fog olyan gyakorlatokat, amiket otthon pár perc alatt meg tudsz csinálni és segíteni fog ezen. Napi 10-20-30 perc, épp amennyi időd lesz, és hidd el csodákat lehet elérni. Persze ehhez kell egy jó hordozókendő, megfelelő kötési technikával, mert ha az rendben van, akkor ennyire nem.fog kipurcanni a hátad. Formázott hordozók ezért (ezért sem) jók. Sem neked, sem a babának nem jó.
2023. jan. 5. 21:35
 10/16 anonim ***** válasza:

Nem mindegy a hordozó eszköz és nem mindegy, hogy hogyan kötöd fel, teszed bele. Lehet jól, úgy, hogy meg se érzed, hogy rajtad van és lehet rosszul.

Ezen kívül kezdd el a törzsizomzat megerősítését. Szülés utáni regeneráló torna (pl Gyerünk Anyukámos), utána meg pilates vagy jóga segítségével.

2023. jan. 5. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!