Van valamilyen gyermek tüzijáték?
Amit ki lehet próbálni az a csillagszóró, konfettiágyú vagy ördögpatron.
De ténylegesen nem létezik gyermektüzijáték, ha jól tudom akkor eleve minimum 15-16-nak kell lenni ahhoz hogy venni lehessen, de lehet több is. Illetve a petárda be is van tiltva hivatalosan, borzalmasan sok balesetet tud okozni, és nyílván senki se akar olyasmit a gyermeke kezébe adni ami fel tud robnanni a kezében.
A tüzijátékok ehhez hasonlóak, a házunk előtti parkban több ember is tüzijátékozott az éjszaka folyamán. Sok besült, és nem egyszer fordult elő hogy a tüzijáték eldőlt és a földön robbant. Az egyik még repült is egy jó 5-10 métert mielőtt robbant volna az egyik fa közelében. Nem állt ott senki a közelben, de el lehet képzelni milyen lett volna ha valakit eltalál. Ilyen esetekben meg nehéz megítélni a biztonságos távolságot, mert mint mondtam meglepően sokat tud repülni vízszintesen is. Volt egy kisgyerekes család is akik lementek tüzijátékozni, a vége az lett hogy arrébvitték őket mert vészjóslóan közel voltak a tüzijátékhoz. Tehát ezt a részét nem nagyon ajánlanám.
Kérdező, rossz kategóriában írtad ki a kérdést, azért nem jött 3-4 érdemleges válasznál több a 24-ből. Persze nem tudom hogy hány éves az érintett gyerek, ha 6-8 éves akkor egyet kell értsek részben az előttem szólókkal. Viszont ha már idősebb mint 10, esetleg 12 akkor szerintem szülői felügyelettel ilyen játékos termékeket mint pl Tűzvirág, Sárkánytojás, durrancs, stroboszkóp, mini vulkán, méhecske, pillangó nyugodtan adhatsz neki (amik amúgy F1 kategóriásak szóval 14 évesek már használhatják felügyelet nélkül). Előtte azért fontos tájékoztatnod a helyes használatról hogy ne legyen baj és egy életre megutálja a tűzijátékot :)
Lehet hogy már nem esedékes a válaszom hiszen elmúlt a szilveszter, de azért leírom, mivel egész évben lehet tűzijátékozni engedély nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!