Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha igen, mennyivel lett...

Ha igen, mennyivel lett nehezebb az elet a masodik gyermek utan?

Figyelt kérdés
Van egy 8 honapos lanyom, szeretnenk meg egy gyereket de nem tudom birni fogom e erovel meg idegekel...
2010. okt. 1. 21:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én elég nehezen bírom. Semmi időm semmire, magánéletet felejtsd el. Bár én eléggé kifogtam a másodikkal. Este 11-nél előbb nem tudom elaltatni, és reggel 6-kor kel. Nappal meg max 20 perceket alszik. Szóval éjfél körül fekszem le, és totál kivagyok. A ház katasztrófa. Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy várjon még.
2010. okt. 1. 21:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi, ha ovis lesz a babánk, leghamarabb akkor fogunk visszatérini a témára. Most 8 hós, eléggé kész vagyok.
2010. okt. 1. 21:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha jót akarsz magadnak majd csak ha oviba megy akkor gondolkozol másodikra. Nekem van egy két évesem meg egy fél évesem, totál kivagyok, teljesen le vagyok idegileg, szellemileg fáradva. A fél éves lányom olyan mint a testvére egy percem sincs nem alszanak, már fél évesen kapaszkodva járkál mindenhol esik kél, a nagy folyamatosan hisztik tör zúz ha nem tetszik valami. ááááá nem is részletezem.Aztán van aki kifogja és nyugodt gyerekei vannak.De az se egyszerű szerintem. Én is azt hittem jól fogom bírni milyen jó együtt nőnek fel, aztán mikor terhes lettem 11 hónapos volt a nagy és rá két hónapra elkezdett megbuggyanni, hasba rugdalt stb. Hisztizett és azóta is. Na persze vannak hullám völgyek, most épp teljesen kivagyok.Nem javaslom senkinek. Ja és éjszakáim sincsenek.
2010. okt. 1. 21:46
 4/8 Nikcsi ***** válasza:
100%
Sokszor leirtam mar itt, en nagyon szerencses vagyok gyerekeimmel. A nagy 2 eves, a kicsi 7 es fel honapos. Hat korul kelnek, viszont este legkesobb fel 9-kor alszanak mindketten. Parom este 9-ig dolgozik, segitsegunk nincs igy a legnagyobb reszet magamnak kell megoldanom, furdestes, altatas stb. Nagyon jo napirendunk van, a kicsit a kezdetektol probaltam osszehangolni a nagyeval. Hal istennek elofordul hogy delben egyutt alszanak, az maga a menyorszag. :) Hazimunkat reggel intezem, mert akkor 1 orat siman eljatszanak egyutt, meg a delutani alvas alatt, vagy amikor a kicsi alszik, mert a nagy mellett meg lehet oldani. Delutani alvas utan altalaban kimegyunk setalni, boltba, baratokhoz. Este 6-8-ig van a nagy orulet, vacsi, furdes, altatas. Aztan ha marad vmi akkor azt kilencig megcsinalom, mert ha a parom hazaer azt az idot mar csak vele szeretnem tolteni. Igy van par orank egymasra, aztan ejfel korul alszom, de hetente 1x lefekszem koran. Parom segitokesz, hetente 1-2 alkalommal alhatok reggel koran, o intezi a gyerekeket, meg amikor szabadnapos akkor is segit. Mi most dolgozunk a harmadikon, ugy vagyok vele ha ez a ketto megy akkor a harmadikkal mar nem lesz gond. Kozben jogsit csinalom, megyek vissza reszmunkaidobe dolgozni, ugyhogy nem unatkozom. :)
2010. okt. 1. 21:47
 5/8 anonim ***** válasza:
36%
én is az ovi mellett vagyok.a 3 év pont jó korkülönbség
2010. okt. 1. 21:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

16 hónap van a két gyerekem között, de nekem szerencsém van, mert mindkettő "könnyű eset". Együtt alszanak délután, akkor mindent meg tudok csinálni, és este 8-tól reggel ötg alszanak. akkor kapnak tejet, tápszert és mág 9-ig megy a szundi. Szóval ha nem így lenne, valószínűleg én is begolyóznék, mert azért még így sem mindig egyszerű. Viszont akárhogy is én nem bántam meg, hgoy így alakult az életünk.

22 és 6 hónapos lányok anyja

2010. okt. 1. 22:42
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem könnyebb lett. Sokkal jobban össze tudom egyeztetni a dolgokat, és a nagy rengeteget változott a pici születése óta. Most már nagyobbak, és sokszor játszanak együtt. 2,5 év a korkülönbség.
2010. okt. 2. 08:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi most akarunk második babát. Pincurkánk 13 hónapos. Vele hála szerencsénk volt. Én sokat vagyok egyedül kislányommal, apa sokat van oda a munkája miatt. Van, hogy hétfőn megy és pénteken jön. Igaz sokszor próbálkozik hétközben is hazajönni, de nem mindig sikerül. De mi nagyon jól elvagyunk. Pedig az első hónapok nehezek voltak. Sajna beteges volt pincuri, de kibírtuk. Nagyon szeretnék másodikat, sőt már mondtam kedvesemnek, hogy harmadikat is. Házimunka nálam is csúszik, mivel sokat játszunk, megyünk sétálni. Sokszor gondolok rá, hogy el vagyok maradva és soha nem érem utol magam, de ezzel szemben van egy kiegyensúlyozott babám, aki játszik maga is, ha én mondjuk PL a gép előtt ülök, mint most. De ha megunja megyek hozzá és játszunk. Nevetünk. Nekem is volt testvérem és sokkal jobb úgy felnőni, hogy van kivel mindig játszani. A korkülömbség szerintem jobb, ha kevesebb, mert jobban elvannak egymással.
2010. okt. 4. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!