Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi szituációról? (kutya, baba)

Figyelt kérdés

Vendégségben voltunk a szüleimnél, ahol alapból van két kutya. Én így nőttem fel, nem zavarnak, szeretem őket, bentiek. Nekünk macskánk van, szintén benti, szóval állatbarátnak tartom magam. A nagy család is az, akik jönnek hozhatják a kutyájukat is, elrohangálnak itt.

Van egy fél éves babánk, más gyerek egyelőre nincs a családban, ellenben van valaki, akinek "szőrös gyereke van". Ma finoman és szerintem kedvesen megkértem, hogy legyen kedves kutyás kézzel ne fogdossa össze a baba kezét, mert utána a szájába veszi. Szerintem ebben semmi bunkó nincs, de a fülem ketté állt a választól. Hogy túlféltem a gyerekem és a barátnője gyereke rághatta a fülét is, attól sem lett semmi baja és a macskánktól sokkal több betegséget elkaphat, blabla, mindezt egy 5 perces kioktató monológban. Én csak pislogtam... A család megvédett, így egy szót sem kellett szólnom.

Nem érzem magam túlféltőnek, de én is kezet mosok kutyázás/macskázás után mielőtt pl. leülök enni. Nem mosogatom el a macska tálját a mi mosogatószivacsunkkal, nem etetem a mi tányérunkból, stb. Nekem természetes, hogy a gyerekem se rágja a kutyás/macskás kezét. Semmi bajom azzal, ha más megteszi, de ezért ki kéne oktatnunk egymást?

Elgondolkodtam, hogy ez már tényleg túlféltés kategória lenne? Ti mit gondoltok?

2022. dec. 25. 20:30
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Attól, hogy nem értek egyet, még elfogadom. Ahányan vagyunk, annyifélék. A kioktatást semmilyen szinten nem tudom elfogadni, ez tény, így pl. a 10-es válasz is abszolút haszontalan. A többieknek köszönöm a normális ellenvélemény megfogalmazást.
2022. dec. 26. 08:49
 12/19 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem itt a körítés viszonylag lényegtelen is, én elvárom, hogy ha a gyerekemmel kapcsolatban kérek valamit, akkor kioktatás és bármilyen visszaszólás nélkül úgy tegyenek, és pont. Az én gyerekem, senkinek semmi joga megkérdőjelezni azt, hogy hogy nevelem. Úgyhogy a kutyás részről én nem írok véleményt, ezzel kapcsolatban mindenkinek más az ingerküszöbe, DE ettől függetlenül ha te, a gyerek anyja megkéred xy-t (legyen az akár nagyszülő, akár távolabbi rokon), hogy ne nyúljon a gyereked kezéhez, akkor azt kutya kötelessége tiszteletben tartani. Ha valaki nem tartja, én nem viszem oda a gyerekemet. Gusztustalan dolognak tartom, ha valaki erre sem képes.
2022. dec. 26. 09:53
 13/19 anonim ***** válasza:
15%

Hát szerintem úgy 2 hónap múlva te magad fogsz rájönni, hogy mennyire felesleges volt ezen aggódni.

De azért a leírt sztoriban nem mindegy az sem, hogy te hogyan kérted meg ezt a rokont, hogy mosson kezet, ha a gyerekhez ér.

2022. dec. 26. 10:29
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen, végülis teljesen igazad van, valószínű az én mondandómat is félrevitte egy kicsit a sztori, pedig nagyjából erre akartam kilyukadni.
2022. dec. 26. 10:31
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyerek anyja kér valamit, tiszteletben kell tartani. Pont.

Ha hülyeség, akkor is.

Szerintem nem kell túlfélteni egy babát, főleg h egy hónap múlva már hason fog csúszni az egész lakásban és fel nyalja a padlót.

De a lényegen nem változtat, hogy a szülők kérését be kell tartani.

A vendég volt a paraszt.

2022. dec. 26. 12:15
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én állatbarátnak tartom magam,mindig is volt kutyám,macskám. Teljesen normális ellátásban részesülnek és nagyon szeretjük őket,viszont én úgy gondolom egy állatnak kint a helye nem a lakásban,pláne nem egy kisgyerek mellett. Sokan jönnek milyen tiszta állatok stb.. de most őszintén,ha mi is úgy mosakodnánk,hogy kinyaljuk a szaros seggünket adnál puszit utána a gyereked arcára??

A macskák átlagba nem nyalakodnak..de a kutyák igen…

Szóval nem reagálod túl.. én el se viselnék kicsi gyerek mellett benti állatot.. és azért a szőr sem mellékes.. az én kutyám macskám ha bent lenne már megfulladt volna a babám az tuti..

Szerintem egy normális szülő,gondol a higéniára..

Nyilván ha már nagyobb a gyermek,nincs ilyennel gond,mert meglehet tanítani,hogy ide ne nyúlj,azt ne engedd,moss kezet,szájat stb.. és az immunrendszerük is erősebb..,de egy kicsire csak a szülő tud figyelni és behatárolni mit fogad el.

Ez pl olyan,hogy én nem viszem olyan rokonokhoz akik bent dohányoznak.. az jöjjön el..az hogy mások h élnek az ő dolguk,de a saját gyerekemet én se viszem ilyen helyre..

2023. jan. 3. 09:48
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Attól állatbarát valaki, hogy mindig volt kutyája, macskája?? Hát nem tudom...
2023. jan. 3. 09:51
 18/19 anonim ***** válasza:

17-es.. igen.. attól,hogy valaki nem az ágyban tartja a kutyáját még állatbarát lehet.. Egy kutyát macskát stb normálisan kell tartani,jó helyen,orvosi ellátásban és foglalkozni vele! Nem pedig szobadísznek,ha meg baj van rakják ki vagy nincs pénze elvinni orvoshoz… erre gondoltam..

De nyílván a gyerekeimet előrébb sorolom minden szempontból!

2023. jan. 3. 09:57
 19/19 anonim ***** válasza:
Az,hogy mindig úgy értem,hogy amióta vannak gyerekeim. A nagyobb 10 éves a kutyánk is annyi.. cicánk később lett,őt az utcáról fogadtuk be vemhesen.. szóval szerintem ne velem kötekedj.. -.-
2023. jan. 3. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!