Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi szituációról? (kutya, baba)

Figyelt kérdés

Vendégségben voltunk a szüleimnél, ahol alapból van két kutya. Én így nőttem fel, nem zavarnak, szeretem őket, bentiek. Nekünk macskánk van, szintén benti, szóval állatbarátnak tartom magam. A nagy család is az, akik jönnek hozhatják a kutyájukat is, elrohangálnak itt.

Van egy fél éves babánk, más gyerek egyelőre nincs a családban, ellenben van valaki, akinek "szőrös gyereke van". Ma finoman és szerintem kedvesen megkértem, hogy legyen kedves kutyás kézzel ne fogdossa össze a baba kezét, mert utána a szájába veszi. Szerintem ebben semmi bunkó nincs, de a fülem ketté állt a választól. Hogy túlféltem a gyerekem és a barátnője gyereke rághatta a fülét is, attól sem lett semmi baja és a macskánktól sokkal több betegséget elkaphat, blabla, mindezt egy 5 perces kioktató monológban. Én csak pislogtam... A család megvédett, így egy szót sem kellett szólnom.

Nem érzem magam túlféltőnek, de én is kezet mosok kutyázás/macskázás után mielőtt pl. leülök enni. Nem mosogatom el a macska tálját a mi mosogatószivacsunkkal, nem etetem a mi tányérunkból, stb. Nekem természetes, hogy a gyerekem se rágja a kutyás/macskás kezét. Semmi bajom azzal, ha más megteszi, de ezért ki kéne oktatnunk egymást?

Elgondolkodtam, hogy ez már tényleg túlféltés kategória lenne? Ti mit gondoltok?

2022. dec. 25. 20:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%

Nem, az illető túlérzékeny állatb.zi.

Mondom ezt úgy, hogy nekem is van szőrös gyerekem. De az alap higiéné azért legyen már alap, basszus...

2022. dec. 25. 20:40
 2/19 anonim ***** válasza:
86%
Nem,az elvàrásod alap higiénia kèrdèse..
2022. dec. 25. 20:58
 3/19 anonim ***** válasza:
42%
A gyereked hamarosan elkezd kúszni, mászni, ott ahol a macskád mászkál, miután elkaparta a kakiját, és a gyereked ugyanúgy a szájába veszi majd a kezét.
2022. dec. 25. 20:59
 4/19 anonim ***** válasza:
59%

Számomra ez túlreagálás. Ha minden egyes alkalommal, amikor a gyerekem hozzáér a kutyánkhoz, rohannék kezet mosni, akkor egész nap rohangálhatnánk a fürdőbe.

Amikor meg ennyi idős volt, simán volt, hogy odajött a kutyám, automatikusan megsimogatta és utána megfogtam a gyerekemet. Kicsit túl van ez lihegve.

És igen, onnantól, hogy kúszik-mászik, a domestosos felmosóval jöhetsz-mehetsz egész nap.

Én úgy gondolom, hogy lehetne ezen lazítani, de persze nem az én gyerekem. Annyit tudok, hogy én ennél lazábban kezelem ezt.

2022. dec. 25. 21:46
 5/19 anonim ***** válasza:
74%
6 hónapos volt a fiam, amikor a sógoromék kutyája megnyalta az arcát. Letöröltem popsitörlővel. Majd nem sokkal utána a saját macskánk odaérintette az orrát a fiaméhoz. Azt már nem töröltem le. Most 10 hónapos, köszönjük, kiválóan vagyunk. Eszemben sincs minden egyes macska-ember interakció után kezet mosni, akkor szoktam, ha almot takarítok természetesen.
2022. dec. 25. 21:51
 6/19 anonim ***** válasza:
60%
Szimpla irritáló kutya b*zi. Nem te vagy a hibás.
2022. dec. 25. 23:15
 7/19 A kérdező kommentje:

Én ezzel úgy vagyok, hogy mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy akarja. Szerintem illik kezet mosni egy baba kezének megfogdosása előtt, pláne ha éppen olyan korú, amikor a keze állandóan a szájában van.

Ezen felül pedig érdemes külön választani azt, hogy saját állat-e, vagy másé. A sajátunk dolgaival már találkozott, volt ideje hozzáedződni az immunrendszerének. Más kutyájával még nem találkozott, nem biztos, hogy rögtön a "szájába szeretném adni". Illetve fontos a kor is, hiszen ha már nincs mindig a szájában a keze, akkor azt mondom oké.

Én megértem, ha valakinek ezek a dolgok beleférnek, de azt nem értem meg, hogy miért kell kioktatni azt, akinek nem.

2022. dec. 26. 01:28
 8/19 anonim ***** válasza:
83%
Jogos hogy ha elkezd mászni akkor úgyis érintkezik ezzel azzal. De úgy vagyok vele hogy ameddig ki lehet védeni ezt addig tegyük is meg. Mert nem mindegy hogy egy 6 hónapos gyerek veszi a szájába a kutyás, macskás kezét vagy mondjuk egy 2 hónapos. Akkor ennyi erővel egy tápszeres babának például teljesen felesleges lenne vizet forralgatni is.
2022. dec. 26. 06:50
 9/19 anonim ***** válasza:
43%

Ez volt a kérdés:

Mi a véleményetek az alábbi szituációról?

Mégis azt érzem, hogy nem fogadod el azokat a véleményeket, amelyek nem egyeznek a tiéddel.

Én túlféltésnek érzem, de ettől még tény, hogy kioktatni nem kell. Felesleges konfliktus.

2022. dec. 26. 08:08
 10/19 anonim ***** válasza:
27%
Hiába írunk véleményt a kérdező csak arra vágyik hogy megerősítsük a kiakadásában. Azt nem hajlandó elfogadni ha valakinek más a véleménye
2022. dec. 26. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!