Mi a véleményetek az alábbi szituációról? (kutya, baba)
Vendégségben voltunk a szüleimnél, ahol alapból van két kutya. Én így nőttem fel, nem zavarnak, szeretem őket, bentiek. Nekünk macskánk van, szintén benti, szóval állatbarátnak tartom magam. A nagy család is az, akik jönnek hozhatják a kutyájukat is, elrohangálnak itt.
Van egy fél éves babánk, más gyerek egyelőre nincs a családban, ellenben van valaki, akinek "szőrös gyereke van". Ma finoman és szerintem kedvesen megkértem, hogy legyen kedves kutyás kézzel ne fogdossa össze a baba kezét, mert utána a szájába veszi. Szerintem ebben semmi bunkó nincs, de a fülem ketté állt a választól. Hogy túlféltem a gyerekem és a barátnője gyereke rághatta a fülét is, attól sem lett semmi baja és a macskánktól sokkal több betegséget elkaphat, blabla, mindezt egy 5 perces kioktató monológban. Én csak pislogtam... A család megvédett, így egy szót sem kellett szólnom.
Nem érzem magam túlféltőnek, de én is kezet mosok kutyázás/macskázás után mielőtt pl. leülök enni. Nem mosogatom el a macska tálját a mi mosogatószivacsunkkal, nem etetem a mi tányérunkból, stb. Nekem természetes, hogy a gyerekem se rágja a kutyás/macskás kezét. Semmi bajom azzal, ha más megteszi, de ezért ki kéne oktatnunk egymást?
Elgondolkodtam, hogy ez már tényleg túlféltés kategória lenne? Ti mit gondoltok?
Nem, az illető túlérzékeny állatb.zi.
Mondom ezt úgy, hogy nekem is van szőrös gyerekem. De az alap higiéné azért legyen már alap, basszus...
Számomra ez túlreagálás. Ha minden egyes alkalommal, amikor a gyerekem hozzáér a kutyánkhoz, rohannék kezet mosni, akkor egész nap rohangálhatnánk a fürdőbe.
Amikor meg ennyi idős volt, simán volt, hogy odajött a kutyám, automatikusan megsimogatta és utána megfogtam a gyerekemet. Kicsit túl van ez lihegve.
És igen, onnantól, hogy kúszik-mászik, a domestosos felmosóval jöhetsz-mehetsz egész nap.
Én úgy gondolom, hogy lehetne ezen lazítani, de persze nem az én gyerekem. Annyit tudok, hogy én ennél lazábban kezelem ezt.
Én ezzel úgy vagyok, hogy mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy akarja. Szerintem illik kezet mosni egy baba kezének megfogdosása előtt, pláne ha éppen olyan korú, amikor a keze állandóan a szájában van.
Ezen felül pedig érdemes külön választani azt, hogy saját állat-e, vagy másé. A sajátunk dolgaival már találkozott, volt ideje hozzáedződni az immunrendszerének. Más kutyájával még nem találkozott, nem biztos, hogy rögtön a "szájába szeretném adni". Illetve fontos a kor is, hiszen ha már nincs mindig a szájában a keze, akkor azt mondom oké.
Én megértem, ha valakinek ezek a dolgok beleférnek, de azt nem értem meg, hogy miért kell kioktatni azt, akinek nem.
Ez volt a kérdés:
Mi a véleményetek az alábbi szituációról?
Mégis azt érzem, hogy nem fogadod el azokat a véleményeket, amelyek nem egyeznek a tiéddel.
Én túlféltésnek érzem, de ettől még tény, hogy kioktatni nem kell. Felesleges konfliktus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!