Mennyire jó, ha a baba kutya, cica, nyuszi mellé érkezik?
Nincs még kutyus(de van cica meg kisnyuszik☺), de baba se. Ha nem lesz a baba előtt, akkor azért várnánk meg a 3 éves kort, mert kb akkor megy oviba és jobban lenne időnk tanítani, a gyerek is jobban megérti, hogy ne nyúzza agyon.
Ezért kérdeztem, hogy jobb-e ha vele növi ki a babakort, már itt van, amikor megszületik, vagy inkább majd ha nagyobb akkor legyen kutyus.
Tudom, hogy jó a gyereknek, ha van kutyus a háznál, csak nem tudom mennyire számít az első 3 év neki.
Nagyon jót tesz az állatok társasága a gyereknek, tökélete, ha "állatos házba" érkezik a baba. Az meg úgyis alap, hogy egészséges legyen és tiszta az állat, illetve bizonyos korig ne hagyjuk együtt őket kettesben, a macskákat ajánlott kizárni a gyerekszobából (imádják a meleg és puha dolgokat, hajlamos lenne rátelepedni a gyereke, ami fulladáshoz vezethet).
Sokszor a gyerek "veszélyes" az állatre nézve, húgom pl anno összeszedett egy bőrgombát az oviban és végigfertőzte vele mind a három macskánkat.
Kutyát,macskát nem engedek a házba,ergo baba mellé sem. Nyalja a fenekét,a lábán behoz mindent és szerintem a kutyaszag borzasztó. Az egés házban,és nekem nem magyarázat a fürdetés,mert ott is szag van,ahol mossák a kutyát.
Nekünk nyuszink van. A wc-jébe kakil,szobatiszta és pl nem szőröz. Szaga sincs,mert pl ha nem mondjuk,hogy van,senki nem veszi észre,ha nem látja. A kislányommal imádják egymást,de akármilyen tiszta is,játék után kézmosás. Én falun nőttem,csirkével,kacsával,egész nap kint. Azzal nincs semmi baj. Utána kezet kell mosni és kész.
Szerintem sincs túlzottan nagy baj ha háziállat mellé érkezik a baba, és együtt nőnek fel, sőt sokan mondják hogy a gyerek ezáltal elfogadóbb, állatszerető lesz.
Én is falun éltem, boci, kecske, tyúk, kutya macska, volt minden, a higiéniára figyelni kell, szobába nem mehet be az állat, játszás után kézmosás.
Nekünk két felnőtt cica mellé érkezett a fiam, és nagy érdeklődéssel figyelgetik egymást 😄 ha alszik a baba pl a babakocsiba, ott ülnek alatta, ha sír az egyik mindig jön nekem nyávogni ☺ tök érdekes..
Kutyát mondjuk nem tartanék, mert nagyon kevés időm lenne ré, sétáltatni stb. De szerintem nem baj ha később érkezik a kutyi, mert 3 évesen már ő is felfogja mi történik, felelösségtudatot tök jól bele lehet nevelni a babába is ezáltal.
Annyi, hogy a baba 3-4 éves koráig havonta kötelező: féreghajtás, alapos cica/kutya fürdetés, nonstop takarítás.
Ezt az állatorvos mondta nekünk, igazából terhesség óta hordjuk őket, nehogy valami baj legyen...
Nekünk is vannak kutyák illetve egy cica. A legújabb kiskutyát azért fogadtuk örökbe, hogy együtt nőjjön fel a kislánnyal. Illetve a másik kutya egy Golden. Persze kint vannak de imádja őket a kislányom. Kitolom sportkocsiban míg kertészkedek vagy valamit csinálok kint és a két kutya ül a kislany mellett és "vigyáz" rá. Kislányom pedig szereti nézni őket és nem sír :)
Szerintem annyi az alap, hogy tiszták egészségesek legyenek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!