Mi a véleményetek arról, hogy kötelezővé tették a Pneumococcus oltást?!
De ha elkapja, márpedig így is elkapja, akkor úgy életre szóló védettséget jelent. Míg ha elkapja és nem jön ki rajta rendesen, akkor megbetegedhet kétszer-háromszor is.
Tök mindegy Antal Imre mitől volt olyan (egyébként ezt vagy 30 éve mondták, pontosan azóta sem tudom mi baja volt nem is igen érdekel),de a himlő is hegesedhet, ha elvakarják és ő rusnyasága jut róla eszembe. De egyébként mindegy, én beoltattam és kész. Mert nekem nem szimpatikus betegség a bárányhimlő, sem a pöttyök sem a viszketés, sem a szövödmények. És az összes himlő ellen oltanak már, miért ez maradjon ki? És nem is drága oltás.
a rota a gyerekek 99,9%-nál egy szimpla hasmenéses megbetegdést okoz, amit kihever 2 nap alatt. hát ezért nem fogom beoltatni egy olyan anyaggal, ami csak a gyógyszergyártóknak jó. az orvosom sem ajánlotta. ez a pneumococcus is olyan, hogy egyrészről véd, másrészről amerikai tanulmányok szerint(ahol az oltás régóta ajánlott, tehát sokan megkapják) más bacik okozta súlyos tüdőbetegségek sokkal gyakoribbak(2 baktérium elnyomja egymást). [link]
szóval az éremnek 2 oldala van. ráadásul egy rakás törzs teljesen rezisztens az oltóanyaggal szemben.
a másik nagy kedvencem a HPV. oltják a gyerekeket kemény pénzekért, mondván, hogy a jópárszáz törzs néhánya gyakrabban fordult elő méhnyakrákos nőknél és ezért esetleg rákot okozhat. én nem oltattam be a lányom és nem is fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!