Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy kötelezővé tették a Pneumococcus oltást?!

Figyelt kérdés
Mindenféle pozitív, negatív vélemény, észrevétel, tapasztalat érdekel. :)
2010. okt. 1. 16:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
kötelező???? nekem ezzel újat mondtál :) 1 hónapja volt a 2 hónapos oltás, és megkérdezték, hogy ezt is akarjuk-e. Én beadattam, ha nem lenne ingyenes, szerintem akkor is beadattam volna, de nekünk mint lehetséges oltást ajánlották fel, és nem kötelezőként tukmálták ránk. Ez mióta van így, hogy kötelező?
2010. okt. 1. 17:46
 12/23 A kérdező kommentje:
Nemrég volt tv-ben, most októbertől már kötelező.
2010. okt. 1. 17:49
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Agyhártyagyulladás,közép-fülgyulladás,vérmérgezés és azt hiszem tüdőgyulladás ellen van!Azért ez nem rossz dolog,szerintem!Én sem adatok be minden francot,pl.a bárányhimlő ellenit,amin úgyis átkell esnie,de a Prevenárt megkapta mindkét gyermekem.
2010. okt. 3. 11:05
 14/23 anonim ***** válasza:
Kötelező?Nem is hallottam erről.ezt mikor kell beadatni nekik?vagy hogy működik?
2010. okt. 3. 11:19
 15/23 anonim ***** válasza:

Ezt mi is beadattuk, nem bántuk meg. Ellenben a bárányhimlő ellenit nem tervezzük. Nem is tudtam, hogy kötelező lett..

[link]

2010. okt. 3. 11:24
 16/23 anonim ***** válasza:
ez jó dolog, de pl bárányhimlő meg rota vírus ellen nem oltattam, mert egyik sem veszélyes, simán átesik rajta. akkor meg nem terhelem oltásokkal.
2010. okt. 3. 11:54
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Ne izgulj a kötelező védőoltásokat a babák védelmében találták ki.Mindig is lesznek olyan emberek akik lázadoznak az oltások ellen, de ha persze megbetegedne és valami komolyabb baj lenne a babával akkor meg tekingetnének.Szóval csak azt szeretném, hogy megértsd!A gyerek érdeke a védőoltás.Az egyik ismerősöm 2 éves fia pl. 3 napig feküdt életveszélyesen kórházban rota vírustól.Bocsika, de én a rotát is beadattam, soha nem lehet tudni.És mivel összejárunk velük, így szerencsére mi nem kaptuk el.Jah és most 3 évesek a gyerekek egyidősek, és amióta megkapta a rotát, semmit nem hízotta kisfiú,pedig egy súlyban voltak majdnem az én fiammal.De előtte sem volt kövér gyerek inkább sovány fajta.Akármit ztesz az anyja, egy grammot sem hízik azóta és sokkal rosszabban eszik a kisfiú.Erről ennyit.
2010. okt. 3. 12:04
 18/23 anonim ***** válasza:
52%
Amúgy én nagyon örülök neki, hogy kötelezővé tetteék, mert akkor is beadattuk volna ha pénzbe kerül.Az én kislányomnak minden fontos oltást beadattam.
2010. okt. 3. 12:06
 19/23 anonim ***** válasza:
43%

Nálunk a lépcsőházban elkapta az egyik kisgyerek (talán 2 éves lehetett akkor)Egyrést mikor kórházba került megmondták, hogy ne nagyon reménykedjen, mert a többség belehal. Ő túlélte, de a tüdeje károsodott, ez most már 3 éve volt és azóta sem jött rendbe. És ő a nagyon nagyon szerencsések közé tartozik, hogy ennyivel megúszta.

Úgyhogy én nem vagyok ellene, mert valóban nagyon súlyos betegség.

Én egyébként bárányhimlő ellen is oltattam, mert egyrészt fiaim vannak és fontosnak tartom, hogy életre szóló védettséget szerezzenek, mert azt mondják, ha oltva vannak és így kapják el a bárányhimlőt biztosan védettséget szereznek (szemben ha csak simán elkapják) és ami szövödményei lehetnek a bárányhimlőnek, én nem akartam megkockáztatni. és nem is hiszem, hogy jó dolog tiszta pöttynek lenni meg viszketni. ja és ott az Antal Imre, akiről azt mondták gyerekkoromban, látod ilyen leszel, ha elvakarod a himlőt és neki is utána ment tönkre a zongorista karrierje, mert lebénult. Hát az én gyönyörű gyerekeim, ne legyenek olyanok még véletlenül sem. Visszataszító volt szegény, bár nem tehetett róla.

2010. okt. 3. 13:08
 20/23 anonim ***** válasza:
A bárányh. elleni oltás 20 évig ad védettséget!
2010. okt. 3. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!