Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Született valakinek babája a...

Született valakinek babája a tenyerén négyujjas barázdával?

Figyelt kérdés
Tudom ez a DOWN szindróma egyik jele, de nem minden esetben.A kisfiam koraszülött három hónapot volt kórházban mire haza engedték és csak az utolsó héten fedezték ezt fel, de azt mondták nem úgy néz ki mint egy Down-os baba!Akinek van Down-os picije Ő rajta már a születése után egyből látszódott?
2010. okt. 1. 13:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is kora sz.volt, bár csak 34.hétre. De neki is voltak "majom barázdái". És nagyon sok embernek van!!! Gondolom nyugtalan vagy! Én is az voltam. Én tovább vittem, hála... nem Downos. Ha szeretnél megnyugodni, és segíthetek akkor irj privit!
2010. okt. 1. 13:49
 2/8 anonim ***** válasza:

szia, bár nem konkrétan válasz a kérdésedre, de talán ez is hasznos lehet:

[link]

2010. okt. 1. 13:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok teljesen egészséges embernek a tenyerén látható négyujjas barázda. Ez valóban a Down-szindróma egyik tünete, de a Down-nak azért vannak egyéb, jól látható jellegzetességei is.

Ugyanakkor létezik egy un. "mozaik-Down" állapot is, amikor csak bizonyos sejtekben található a 21-es triszómia, és bár láthatók jellegzetességek a gyermeken, értelmileg teljesen ép.

2010. okt. 1. 18:00
 4/8 anonim ***** válasza:

Bocsánat, lefelejtettem: Igen, a Babán már a születése után jól látható volt, hogy Down-os ...

(Utolsó voltam)

2010. okt. 1. 18:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a biztatást!Az első hozzászólónak üzenem, hogy küldetem e-mail-t!
2010. okt. 3. 16:40
 6/8 anonim ***** válasza:
77%
Apukámnak is van, semmi baja, 4-en vagyunk testvérek, van már 3 unoka és sehol a down szindróma, még mozaikosan sem.
2010. okt. 3. 17:37
 7/8 anonim ***** válasza:
oh, hogy néz ki, leírná valaki, nagyon beparáztam!
2010. okt. 3. 22:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Amikor nem két vonal szeli át a tenyeret haránt, hanem egy határozott vonal van csak jelen keresztben a tenyéren.
2010. okt. 5. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!