Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hetes babát hogy lehet a...

4 hetes babát hogy lehet a sírásról leszoktatni, ha hagyom üvölteni, vagy ha folyton felkapkodom?

Figyelt kérdés
2010. okt. 1. 09:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Csak csatlakozni tudok. Egyetlen módja egy ilyen pici babánál a sírás megszüntetésének, ha megtalálod az okot. Végülis ezért vagy az anyja. Ha nem éhes/szomjas, ha tiszta a pelus, ha éppen nem is álmos, nem fázik, nincs melege, akkor valszeg csak egyedül érzi magát. Ha sír, öleld meg, babusgasd, más nemigen fog segíteni. Tuti nem fáj valamije? Amúgy, lehet, csak Te érzed úgy, hogy sokat sír, már ha ez a helyzet, mert akármennyit is sír, neked már soknak tűnik. Ha nem hasfájós (világos jelei vannak), ha nincs semmi különös baja, akkor valamit Te csinálsz rosszul, ha tényleg sokat sír.
2010. okt. 1. 10:52
 12/17 anonim ***** válasza:
56%

Bakter, erre nem tudok mint mondani.

Vettél volna aranyhalakat, azok csendben vannak egész nap.

2010. okt. 1. 11:17
 13/17 anonim ***** válasza:
Én megértelek téged,gondolom h mi lehet,mi amikor hazajöttünk a kórházból,kaptuk az ívet,miszerint "jajjjj (f)el ne kapassátok,el ne kényeztessétek,meg sem fogsz tőle tudni moccanni "stb.stb...biztos ti is tele vagytok ilyen "jótanácsokkal".Az igazság azonban az h MINDIG van oka annak,ha egy baba sír,akkor is ha 4 hetes,meg akkor is ha 1 éves.Legfeljebb az első esetben bizonytalan vagy h miért teszi,ezért nehezebben tudsz rajta segíteni(sokszor meg sem találod,ezért sír tovább,s ilyenkor hajlamos az ember ráfogni h "csak úgy" sír),utóbbi esetben pedig, nagy korában már könnyebb,mert pontosan tudod h miért sír,így azonnal tudsz neki segíteni.
2010. okt. 1. 12:56
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem értem, honnan veszik egyes valaszolok, hogy en hagyom üvölteni. Tanacsot kertem, mert a rokonsag szerint nem jo azonnal odafutni a gyerekhez, ha sir, nekem viszont a szivem szakad meg. Koszonom a valaszokat, nem kell mindjart a rosszat latni az emberben.
2010. okt. 1. 13:03
 15/17 anonim ***** válasza:

szerintem senki sem a rosszat látta és mindenkit elláttak kezdetben "jó" tanácsokkal. az anyai ösztöneidre hallgass és akkor eszedbe sem jutott volna megkérdezni, h hagyd-e ordítani. hidd el, én kaptam ennél cifrább tanácsokat is, de azért van 2 fülem, h az 1-iken bemegy az infó, a másikon meg kijön. szelektálj! és figyeld a gyermeked jelzéseid.

az 1-ik válaszoló, akit lepontoztál, még az 1. oldalról.

2010. okt. 1. 17:12
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem szokasom pontozni. Valamelyik valaszolotarsad lehetett
2010. okt. 1. 19:24
 17/17 anonim ***** válasza:

Az első hat hét az összeszokás ideje, addig bizony fel kell sokat venni, így az emésztés is könnyebb neki. Nem kényezteted még el. Az én babám a 7. héten kicserélték onnantól kezdve egyre többet mosolyog. Majd ha kezdi a világ dolgait felfedezni akkor alább hagy a sírós időszak. Tapasztalat, nincs fárasztóbb mint amikor a baba sír a mama meg tehetetlen. De az eleje ilyen. Kitartás egyre jobb lesz.

Majd később kell szép lassan az önállósághoz szoktatni. Konzultálj a védőnővel, hogy és miként.

2010. okt. 1. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!