Hogy tanítsam meg 20 hónapos fiamat rendes ágyon egyedül elaludni?
Szia!
Köszönöm az ötleteket.
Mesét 17 hónapos korától minden este olvasok neki, kettőt. :))
Van alvós macija és éjjeli fénye is. Az éjjeli fényt nagyon szereti, főleg kimászni éjjel az ágyból és lekapcsolni. Persze akkor óriási bömbölés van! :)
Nem tudom mit lehetne még tenni?!? Totál tanácstalan vagyok...
Attól függ, mi a baja.
Az okoknak kellene utánajárni.
Fél egyedül? Veletek aludt eddig? Hol a heverő? A ti szobátokban, vagy külön szobában? Sokk függ attól, hogy eddig hol és hogyan, milyen körülmények között aludt. Az is számít, miért kell most heverőn aludni? Kinőtte a régi ágyát, vagy jön a kistesó, aki birtokba veszi a helyét.
Közöttetek aludt, és most érzi, hogy anya az apa plüssmacikája? Mert az a természetes, ha anya apával alszik.
Nem tudom kitalálni, mi a háttér, de ezt figyelembe kellene venni.
Miért sír? Mit érez? Mik az okok?
Tedd vissza még egy kicsit a rácsosba.
Mondjad neki, hogy a nagy fiúk már heverőn alszanak.
Ha ő úgy érzi, hogy már nagy fiú lett, ott a heverő, és szóljon. Ne erőltess semmit.
Semmiképpen ne engedd az ágyatokba, ha nem akarod elveszíteni a férjedet. A gyereknek az a jó, ha apa és anya összetartoznak, és ő nem tudja apát kiütni a nyeregből.
Nagyon nyakatekertnek hangozhat, de bizony, ha egyszer elfoglalja a papa helyét, és úgy érzi, ő a te "párod", az nagyon nem lesz jó a gyereknek. Sőt, ne feledd, nem csak anya vagy, de feleség is. Gondolom, meg akarod tartani a férjedet, hogy a cseppke biztonságos körülmények között nevelődjön. Akkor érzi jól magát a gyerek, ha apa és anya boldog, erős kapcsolatban vannak egymással. Normális, ha megpróbál "elcsábítani" téged, de az a jó neki, ha ez nem sikerül.
Ezen kívül, nálunk az altatás a papának ment jobban.
Amíg a papa mesélt, én elmosogattam, és megágyaztam.
Ha elaludt a gyerek, akkor összebújtunk egy kicsit a férjemmel.
Az ágy a szobájában van és ő szeretett volna ott aludni. Ahányszor vissza rakom a rácsos ágyba, mindig nagy üvöltés van és a sima ágyra kéredzkedik. Próbáltam az aludj jól gyermekemet, egy éves korában már végigcsináltuk, gondoltam belevágunk újból, de most nem vált be a dolog... Lehet kitartóbbnak kellett volna lennem, de másfél hét után, amikor már berekedt a sok sírástól, bedagadt, kék táskás volt a szeme, én törtem meg. Ezt már nem bírtam nézni és hallgatni.. :((
Attól nem félek hogy emiatt menne tönkre a házasságunk a párommal, hiszen az együttléteink amúgy sem éjjel egy után vannak, a kisfiam pedig akkor jön át általában. Addig kényeztethetjük egymást! :)
Az lefektetés nálunk mindig az én feladatom volt, a párom három műszakozik, így valahogy kézenfekvőbb volt hogy én csinálom.
Igazából azt szeretném elérni, hogy értse meg, hogy lefekvéskor ügyesen, egyedül is el tud aludni, ugyanúgy mint a rácsos ágyában előtte. Ha egyedül hagyom nem sír, hanem lemászik az ágyról és nekiáll játszani... :S
A gyereknek jó, ha korlátot kap, viszont ezt teljes elfogadásban, higgadt hangon, LELKIISMERET FURDALÁS MENTESEN kell tudni tenni.
Érzi ám a kis bestia, hogy a mamának sírással lehet hatni a lelkére, és a mama előbb adja fel az elvárást, mint ő a sírást.
Légy következetes, de nagyon elfogadó, szeretetteljes.
Határozottság, és teljes elfogadás (egyidejűleg ) válik be mindenre.
Érezze, hogy őt magát nagyon szereted, de ezt a viselkedést meg kell változtatnia.
Az önbecsülését növelheted ez által, hogy bizalmat adsz neki, de nem a száddal, hanem szívből.
Meg fog felelni a bizalomnak.
Gyermeked képes, mert te elég jó anya vagy, hogy megtörténjen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!