Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tanítsam meg 20 hónapos...

Hogy tanítsam meg 20 hónapos fiamat rendes ágyon egyedül elaludni?

Figyelt kérdés
Kb. egy hónapja váltottunk rendes ágyra. Beteg lett és az előtte jól, egyedül elalvó fiam teljesen kifordult magából. míg korábban átaludta az éjszakákat, onnantól kezdve folyton mellette kellett lennem míg el nem aludt, és 4-5ször kelt. Persze vele voltam, vígasztaltam, hiszen beteg volt, viszont nagyon megszokta hogy folyton vele vagyok, minden nyikkanásra ugrok.... Most ott tartunk hogy én is tudjak pihenni valamit, nem a rácsos ágyában alszik, hanem a szobájában lévő sima ágyon, így én mellé fekszem, majd ha elalszik kiosonok tőle. Sajnos arra is rászokott hogy éjszaka átjön hozzánk és köztünk alszik, de ez már megint más probléma. Az a bajom, hogy amíg eddig a rácsos ágyában max. fél óra alatt elaludt, most egy órát is kínlódunk, mire elalszik a drágám, pedig fáradt... Volt már más is hasonló helyzetben? Mit tanácsoltok, mit tegyek???
2010. szept. 30. 22:01
 1/7 anonim ***** válasza:
olvassál fel mesét neki, halvány fénynél, biztos lesz olyan amit szeretni fog, egy 20 hónapos baba már érdeklődik a mesék íránt. alvómaci, vagy rongy, ilyesmije van? Vagy vegyetek együtt egy szép éjjeli láűmpát, most vannak nagyon érdekesek, mimdenféle halak forognak meg ilyenek, hátha ettől nyugodtabban elalszik egyedül. Vagy egyszerűen legyél vele, talán hamarosan újra vissza áll a régi rend :-) sok sikert
2010. szept. 30. 22:21
 2/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm az ötleteket.

Mesét 17 hónapos korától minden este olvasok neki, kettőt. :))

Van alvós macija és éjjeli fénye is. Az éjjeli fényt nagyon szereti, főleg kimászni éjjel az ágyból és lekapcsolni. Persze akkor óriási bömbölés van! :)

Nem tudom mit lehetne még tenni?!? Totál tanácstalan vagyok...

2010. szept. 30. 22:26
 3/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, mi a baja.

Az okoknak kellene utánajárni.

Fél egyedül? Veletek aludt eddig? Hol a heverő? A ti szobátokban, vagy külön szobában? Sokk függ attól, hogy eddig hol és hogyan, milyen körülmények között aludt. Az is számít, miért kell most heverőn aludni? Kinőtte a régi ágyát, vagy jön a kistesó, aki birtokba veszi a helyét.

Közöttetek aludt, és most érzi, hogy anya az apa plüssmacikája? Mert az a természetes, ha anya apával alszik.

Nem tudom kitalálni, mi a háttér, de ezt figyelembe kellene venni.

Miért sír? Mit érez? Mik az okok?

2010. okt. 2. 16:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Tedd vissza még egy kicsit a rácsosba.

Mondjad neki, hogy a nagy fiúk már heverőn alszanak.

Ha ő úgy érzi, hogy már nagy fiú lett, ott a heverő, és szóljon. Ne erőltess semmit.

Semmiképpen ne engedd az ágyatokba, ha nem akarod elveszíteni a férjedet. A gyereknek az a jó, ha apa és anya összetartoznak, és ő nem tudja apát kiütni a nyeregből.

Nagyon nyakatekertnek hangozhat, de bizony, ha egyszer elfoglalja a papa helyét, és úgy érzi, ő a te "párod", az nagyon nem lesz jó a gyereknek. Sőt, ne feledd, nem csak anya vagy, de feleség is. Gondolom, meg akarod tartani a férjedet, hogy a cseppke biztonságos körülmények között nevelődjön. Akkor érzi jól magát a gyerek, ha apa és anya boldog, erős kapcsolatban vannak egymással. Normális, ha megpróbál "elcsábítani" téged, de az a jó neki, ha ez nem sikerül.

Ezen kívül, nálunk az altatás a papának ment jobban.

Amíg a papa mesélt, én elmosogattam, és megágyaztam.

Ha elaludt a gyerek, akkor összebújtunk egy kicsit a férjemmel.

2010. okt. 2. 16:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Aludj jól, gyermekem. -könyv vált be nekem minden parktika, trükk, tanács és fél éves procedúra után.
2010. okt. 2. 17:08
 6/7 A kérdező kommentje:

Az ágy a szobájában van és ő szeretett volna ott aludni. Ahányszor vissza rakom a rácsos ágyba, mindig nagy üvöltés van és a sima ágyra kéredzkedik. Próbáltam az aludj jól gyermekemet, egy éves korában már végigcsináltuk, gondoltam belevágunk újból, de most nem vált be a dolog... Lehet kitartóbbnak kellett volna lennem, de másfél hét után, amikor már berekedt a sok sírástól, bedagadt, kék táskás volt a szeme, én törtem meg. Ezt már nem bírtam nézni és hallgatni.. :((

Attól nem félek hogy emiatt menne tönkre a házasságunk a párommal, hiszen az együttléteink amúgy sem éjjel egy után vannak, a kisfiam pedig akkor jön át általában. Addig kényeztethetjük egymást! :)

Az lefektetés nálunk mindig az én feladatom volt, a párom három műszakozik, így valahogy kézenfekvőbb volt hogy én csinálom.

Igazából azt szeretném elérni, hogy értse meg, hogy lefekvéskor ügyesen, egyedül is el tud aludni, ugyanúgy mint a rácsos ágyában előtte. Ha egyedül hagyom nem sír, hanem lemászik az ágyról és nekiáll játszani... :S

2010. okt. 2. 23:24
 7/7 anonim ***** válasza:

A gyereknek jó, ha korlátot kap, viszont ezt teljes elfogadásban, higgadt hangon, LELKIISMERET FURDALÁS MENTESEN kell tudni tenni.

Érzi ám a kis bestia, hogy a mamának sírással lehet hatni a lelkére, és a mama előbb adja fel az elvárást, mint ő a sírást.

Légy következetes, de nagyon elfogadó, szeretetteljes.

Határozottság, és teljes elfogadás (egyidejűleg ) válik be mindenre.

Érezze, hogy őt magát nagyon szereted, de ezt a viselkedést meg kell változtatnia.

Az önbecsülését növelheted ez által, hogy bizalmat adsz neki, de nem a száddal, hanem szívből.

Meg fog felelni a bizalomnak.

Gyermeked képes, mert te elég jó anya vagy, hogy megtörténjen. :)

2010. okt. 3. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!