Hogy tanítsam meg 10.5 hónapos babámnak, hogy napközben egyedül aludjon el?
Tulajdonképpen 5 percnél tovább nem hagytuk egyedül. ilyenkor azt csinálja, hogy feláll a kiságyban, elkezd beszélgetni, majd kiabálni, végül ordítani.
De a hátam már kivan.
Ezzel nem csak magadat teszed tönkre, de a gyereknek is ártasz. Tudja, hogy eléri amit akar /ergo Ő a főnök/ és így átcserélődnek a szerepek. Azt hiszi, Neki kell döntéseket hoznia, Ő lesz a felelős és ez nagyon sokat árthat.
Ezt valahol olvastam /és van benne igazság/, utána nézek, hátha megtalálom.
Mindenki érdekében mondom: hagyd sírni. Tudja, hogy ott vagy, de meg kell tanulnia egyedül elaludni.
Mi minden este úgy csináljuk /már másfél éves/, hogy a szobából kiválaszt egy szundi-pajtást /egy plüssöt/. Ő választja ki, azt fogja, amikor elalszik.
Próbáld ki! De legyél határozott, mond meg a törpinek, hogy most alvás lesz, de választhat maga mellé valakit. Kiválasztja, be az ágyikóba, puszi, integetés és kimész.
Sok sikert!
Eleinte én is kikapkodtam a kiságyból.
Betettem, már ordított is, de úgy, hogy levegőt alig vett!
Aztán anyám mondta, hogy várjak már egy kicsit, ez csak hiszti! Mindjárt abbahagyja!
És igaza lett. Azóta is minden egyes alkalommal visít, ha beteszem a kiságyba, de 2 perc múlva semmi baja.
2-3 plüss van a kiságyban, azokkal szórakozik, de max. fél órán belül alszik.
(Bezzeg 7 hónapos korában ha betettem, abban a pillanatban az oldalára fordult és aludt! )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!