Mit tegyek, hogy a 3,5 hónapos kislányom 22 óra előtt elaludjon?
Szia!
A legfontosabb az szerintem, hogy rendszerességet vigyél bele. Állíts fel szabályokat, és közben figyeld a baba reakcióit. Az időpontokhoz ragaszkodjál. A baba megszokja.
Nálunk nagyon bejött ez a módszer:
Mi 6 után már nem hagyjuk aludni a babát. Fürdetés este nyolc-fél kilenc között van. Ekkor már éhes, fürcsi után megkapja a kajcsit, és fél óra múlva már alszik. Amit még csinálunk: a szobát lehűtjük, hogy ne legyen meleg, a baba addig apukájánál van a másik szobában.Ha kellően lehült a szoba akkor beviszem és elaltatom. Az altatás kb 5 perc, a kis manó már alszik is.
Persze vigyázni kell hogy a pici nehogy megfázzon, ne legyen le izzadva. Jól felöltöztetem, a hálózsákban hosszú ujjú bodyt, harisnyát és zoknit adok rá, és jól betakarom vastag takaróval. Tehát leteszem 9-kor és alszik reggel fél hétig.
Nappal is ezt csinálom egyébként, megkapja a tejcsijét negyed 11-kor, felöltöztetem úgy, mintha sétálni mennénk, babakocsiba rakom, betakarom, és kinyitom a szobában az ablakot. Kb 1 perc és már alszik is. Ha látom hogy bealudt, résnyire hagyom az ablakot, és így másfél órát alszik. Jön az etetés, játszás, stb.... fél négykor megint úgyanez a módszer, és alszik ötig. Utána meg már nem alszik.
Mi azért találtuk ki így, mert ha hat után aludt, akkor volt hogy éjfélig is fent voltunk vele.
Ha neked is bejön ez a módszer írd majd meg.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!