Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért döntöttél a bexero...

Miért döntöttél a bexero beadása mellett?

Figyelt kérdés
A környezetembe senki se adatta be a gyerekének,én ugyhiszem a pénz miatt de minden azt mondja nem azért..

2022. dec. 9. 13:39
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk én tudatosan tettem félre a gyerek születésétől a fizetős oltásokra. Ha 5ezret havonta akkor annyit. Egybe nekünk is nehéz lett volna.
2022. dec. 9. 20:59
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Mert sajnos halt meg ismerősöm ebben a betegségben 16 évesen
2022. dec. 9. 21:46
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik munkatársam ilyen témából írta a szakdolgozatát, már terhesség előtt is beszéltük, milyen csúnya dolgokat tud okozni a meningococcus. Édesanyám elég sok olyan betegségen átesett kicsi gyerekként, ami ellen ma már van oltás és ezek közül többnek maradtak vissza nyomai. A gyermekorvos is javasolta, hogy ha anyagilag nem is bírjuk mindegyik fizetős oltást megvenni, de ezt lehetőség szerint beadná. Utánanéztünk a férjemmel, ezzel úgy voltunk, hogy mindenképpen, a rotavírus ellenin erősen gondolkodtunk, végül az döntött az igen mellett, hogy elképzelhető, hogy van összefüggés a rota és az 1-es tip. cukorbetegség között (családilag érintett).

Az anyagi részéről: a Bexsero 27 ezer volt, a rota 20, ráadásul több is kellett belőlük. Szerencsére nem egyszerre kell mind kifizetni. Nem keresünk jól, de úgy voltunk vele, hogy sok dolgon spórolunk (pl. használt ruha, gyerekholmi, élvezeti cikkek), ezen nem fogunk. Erre van a félretett pénz. Megjegyzés: elég nagy különbség lehet a gyógyszertárak árai között, mi is utánakérdeztünk.

2022. dec. 9. 23:59
 24/34 anonim ***** válasza:
82%

Első gyermekemnek beadattam, mert ajánlotta a háziorvos, sajnos nem várt mellékhatása lett tőle a 3. beadása után,azóta járunk kezelésre. Most lesz 3 éves. Második gyermekemnek nem adattam be, azóta az orvosunk is óvatosabb azzal a kijelentéssel, hogy ajánlja. Mi esetünk nem ritka sajnos, itt a városunkban 6 kis gyereknél jelentkezett bénulás, az oltás követő napokban.

Már látjuk a fényt az alagút végen, már tud újra járni, de nem kívánom senkinek, hogy ezt átéljétek.

Súlyos betegség, ha elkapja, ezért döntöttünk a beadása mellett. De sajnos van súlyos, maradandó mellékhatása is, amiről senki nem akar beszélni

2022. dec. 10. 11:24
 25/34 A kérdező kommentje:
Hu azért ez ijesztő :(
2022. dec. 10. 11:28
 26/34 anonim ***** válasza:
74%

24es vagyok. Az,ijesztő

Senkit nem akarok lebeszélni róla, mert mindenki a saját gyermekéért felelős

Unokatestvérem gyerekeinek, 2 fiának beadatta, semmi bajuk nem volt

De a 3.gyereknek, a mi esetünk miatt, nem merték, ami érthető

Ha a közvetlen környezetedben ilyen előfordul, utána jóhogy fél az ember

Itt minket sokan ismernek, híre is ment a városban

Azóta is több anyuka rám ir, tanácsot kér ismeretlenül

Sajnos tanácsot nem adok, csak a történetünket tudom leírni nekik is

2022. dec. 10. 11:44
 27/34 anonim ***** válasza:
Utolsó, mikor kapta meg az oltásokat? Úgy értem az elsőt a másodikat és a harmadikat? Nekem kisfiam az elsőt 6 hónaposan, a másodikat 8 hónaposan. A harmadik jönne most, de tartok tőle. Eddig semmit nem okozott, de annyi rosszat olvasok mostanában :-/
2022. dec. 14. 20:48
 28/34 A kérdező kommentje:
Na pont ezért tettem fel a kérdést ..sokan írják hogy ujabban van mellékhatás ..
2022. dec. 27. 10:00
 29/34 anonim ***** válasza:
74%

24 válaszoló vagyok. A 3.beadása után

De irtam is a hozzászólásban, egyre több a mellékhatása sajnos, nem tudom miért. Orvosunk szerint a Covid miatt lehet...de ez nem bizonyított ugye.

2022. dec. 28. 10:35
 30/34 anonim ***** válasza:
27-es vagyok. A harmadikat január 16- án kapja. Izgulok, de írok mi volt.
2022. dec. 30. 17:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!