Mit csináljak, ha mindig akkor alszik el a baba, amikor indulnunk kéne?
Mennyi idős?
Van napirend?-nem lehet jobban ahhoz igazítani az indulásokat?
Mikor látod hogy álmosodik, tedd ma a babakocsiba vagy az autóba és indulás, hátha akkor alszik útközben.
Vagy hagyod aludni és indultok később.
Sétáláshoz pl. működik, ha később indulunk, de a baba mama klubokra, baba mama tornákra, orvosi, védőnői időpontokra nem tudunk később menni.
5 hónapos, és még nincs rendes napirendje. Az a baj, hogy éjszaka sem alszik ugyanúgy. Van, hogy 8-tól 8-ig csak enni kel fel, most pl. 8-től 5-ig aludt, de 20-40 percenként ébredt és nyöszörgött. Próbáltam írni, hogy mikor alszik, de heteken keresztül nem sikerült rendszert találni benne. Az éjszakai fektetéssel érdekes módon nincs gond, akkor az egész esti rutin szépen lemegy, és időben ágyban van. De nappal, hiába álmos, van, hogy egy óráig altatom és csak 20 percig alszik.
Akármilyen álmos, amint babakocsiba kerül, ficánkolni kezd és sír, nem sikerült még soha elaltatni benne. :(
Én úgy próbáltam taktikázni, hogy pl:
9:30-kor baba klub=
6-7 körül ébredés, keltés (van egy sulis is)
8:30-kor letesz aludni elmenős ruhában, tiszta pelus, kaja stb…
Aztán induláskor átrakom az autóba, vagy felébred, vagy akkor, ha odaértünk. Így frissen kelve vesz részt programon.
Persze ezt szoktam csúsztatni, indulási időtől függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!