Valakinek húzta még ennyi ideig a gyermeke az önállo elindulast?
Figyelt kérdés
Kisfiam 1 éves lesz 1 hét mulva. 6 hos kora ota áll es lepeget is,viszont mai napog nem indult el…Tudom hogy 18 hos koraig boven van ideje,de zavar h fel eve mar all lepked de onalloan nem indul el2022. nov. 21. 11:26
21/26 anonim válasza:
A járás a legösszetettebb nagymozgàs, nagyon sok mindent kell hozzá egyszerre tudnia és alkalmaznia a kisgyereknek, hogy valóban magabiztosan menjen. Türelem. Minél később indul el (18 hónapos korig mármint), annál nagyobb esélye van, hogy alig fog botladozni, elesni, stb, mert az összes kisebb mozgást, ami elősegíti a biztos járást, addig tökéletesíti. A legjobb, amit tehetsz, hogy biztosítod neki a lehetőséget és a teret arra, hogy a maga tempójában induljon el (pl NEM vezetgeted se te, se a nagyszülők, se senki).
22/26 anonim válasza:
Ja, az én kisfiam 20 hónaposan indult el önállóan (gyógytornászi segítséggel), előtte 10 hónapos korától mászott (és 7-től kúszott).
23/26 anonim válasza:
20, jesszusom elírtam... most mi lesz. Miattam? Nem abnormálisan gyors, semmi baja a gyerekemnek, mindössze annyi, hogy hagytam a saját tempójában fejlődni, nem egy ilyen maradi 4 óránként etetős, korlátozós idióta vagyok
24/26 anonim válasza:
Hogy jön ide a 4 óránkénti etetés,meg a sírni hagyás?Kitöl hallottad a nagyanyádon kívül manapság,hogy erősödik a tüdeje?Én is igény szerint szoptattam,nem tudom hány óránként,meg naponta mennyiséget.Ennek semmi köze a mozgasfejlődéshez.Amúgy reégen se 4 óránként,hanem 3 óránként szoptattak,de ennek mondom semmi köze ahhoz,hogy hogyan kell a mozgásfejlődés fázisainak meglenni.Kell kúszni,meg mászni is,és idő előtti állás károsíthatja a gerincet,és a láb csontjait is.De legyél okosabb akkor a védőnőnél is.Majd ha tanulási nehézsége lesz,vagy később kiderül,hogy gerincferdülése van, azért gondolj vissza erre,meg arra,hogy te voltál a szuperanya.Ezt a szót te használtad a nálad olvasottabb embertársaidra.
25/26 anonim válasza:
Én is igény szerint szoptattam, sose hagytam sírni, stb... de azt tudom, hogy mennyire fontos, hogy kellő ideig legyen az összes mozgásforma gyakorolva, és játékosan (természetesen nem erőltetve) ösztönözni kell a gyereket a kúszásra/mászásra.
26/26 anonim válasza:
Hagyjad 25,ő okos.Mi hülyék vagyunk,meg a védőnő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!