Rizst hogyan kell/lehet turmixolni?
Elsőre gondolom hülyén hangzik a kérdés, de ma kifogott rajtam a főtt risz... :)
Először főztem rizst a fiamnak. Igyekeztem jó puhára főzni, a botmixerrel mégsem sikerült pépesre zúzni, tök darabos maradt. A babám 7 hónapos nem kapott még darabos kaját, úgyhogy nem mertem neki adni.
Én voltam a béna, és nem főzhettem elég puhára (pedig olyan puha volt, hogy én már nem ettem volna meg köretként), vagy mi lehetett a gond? Ti hogyan csináljátok?
Én totál szétfőzöm, addig, amíg szinte szét nem esik.
Vagy gyümölccsel jó alaposan turmixolom, addig, amíg sima nem lesz. Persze, olyan sima krémes még sosem lett a kaja, mint a krumplitól.
Egy jótanács: ne fagyassz rizzsel sűrített kaját!
Akkor várunk még pár hetet a rizzsel, mert turmixgépem nincs, csak botmixerem. És csak a rizs miatt nem is szeretnék venni, úgyhogy akkor inkább kivárom, míg kap darabos kaját, és akkor nem lesz gond, hogy nem tudom pépesíteni.
Köszi a válaszokat!
A rizs nem egy olyan kaja, amit ne tudnának a babák megenni fog nélkül. Szerintem. 7 hónapos volt a kisfiam, amikor fog nélkül elcsócsált egy darab kenyeret. Onnantól nem is turmixoltam neki semmit.
Szerintem nyugodtan megpróbálhatod adni neki a rizst. Egy kanálnyi után észre fogod venni, hogy megeszi vagy sem. Egyébként megfulladni tutira nem fog. Van bennük ugyanis egy ösztön, amitől kiöklendezik azt, amit nem tudnak eléggé pépesíteni az ínyükkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!