Rizs és natúr joghurt mikor adható a babának? A védőnőm mondta hogy már adhatok 5,5 hós lányomnak. Milyen rizst, valami speciális vagy amit magunknak is főzök? Össze kell turmixolni, mert a védőnő azt mondta nem?
Figyelt kérdés
2009. márc. 23. 19:15
1/9 anonim válasza:
6 hónaposnak való babajoghurtot adtam neki 5 hónaposan.
Rizst nem tudom.
2/9 anonim válasza:
sima rizst amit magatoknak főzöl. igen,turmixold össze. joghurt helyett répát is rakhatsz bele.
3/9 anonim válasza:
Én rizskását használok. Ezt nem kell főzni, csak bele a vízbe, pár perc és kész. Joghurtot én még nem adnék, pláne nem natur joghrtot. At csak 8 hósan szabad, még akkor is ha tápis a baba, ha anyatejes akkor még később. A babajoghurt mehet 6 hós kortól.
Ha főzöd a rizst a babádnak még turmixold össze, mert kicsi még az ekkora darabokhoz.
4/9 A kérdező kommentje:
Milyen az a babjoghurt? Azt mondta a védőnő hogy azért natúrt adjak mert ott kevesebb az esély a szalmonellára. Még annyit hogy pudingot is ajánlott amit vizben kell kifőzni.Tudja valaki pontosan melyikre gondolt?
2009. márc. 23. 19:23
5/9 anonim válasza:
Hát én nem tudom mennyi idős a védőnőd, de én várnék a pudinggal is és a joghurttal is. A babajoghurt minden hipermarketben, dmben beszerezhető. Van a humananak és a nestlének is.
6/9 anonim válasza:
Én a kislányomnak 4,5 hósan adtam natur Activiát, mert hasmenése volt az antibiotikumtól, a dr nő javasolta. Rizsből próbáld meg a Holle bio rizs pépet. Bio boltban lehet kapni, kb. 950 Ft. Lehet keverni tápszerrel, gyümivel és főzeléknek husival és zöldségekkel.
7/9 anonim válasza:
Igen.Az én dokim a natúr vagy az ízesített actíviát ajánlotta 5hósan és már mondta,hogy törjek bele főtt tojássárgáját is.Ő mondta.
8/9 anonim válasza:
Hát, akár az orvos mondta, akár nem, 5 hónaposnak még nem való a tojássárgája.., nagyon korai. Én a bioboltban szoktam venni instant rizspelyhet, ahhoz csak forralt, langyosra hűtött víz kell. Ha normál rizst használsz, jobb a barna rizs, mert több benne a vitamin és a rost. Kétszeres mennyiségű vízben főzd meg és turmixold össze. Ne sózd!
9/9 anonim válasza:
Na örülök, hogy megint le lettem pontozva. Szerintem még akkor is felesleges 5 hónaposan joghurttal terhelni a pocakot, nem lesz semmi hátránya, ha nem adsz még neki. De dönts belátásod szerint. Tojássárgáját 5 hónaposan????????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!