Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Feladjam az elvemet a nyugalom...

Feladjam az elvemet a nyugalom érdekében?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6,5 hós, pár napos korától cumizik, de csak alváshoz kapta meg, napközben, amikor fel volt nem cumizott. Viszont állandóan ölben akar lenni, és egész nap ez nagyon nehéz, arról nem is beszélve, hogy nem sok mindent tudok így csinálni, és van egy másik fiam is, akivel szintén foglalkoznom kell. Ma be kellett fejeznem egy félbehagyott házimunkát, őt pedig letettem a szőnyegre, hogy forgolódjon, játékokat raktam körbe, hogy legyen mihez odagurulni. Igen ám, de a szokásos módon 2 perc után elkezdett nyűglődni, így a nyugalom érdekében olyat tettem, amit eddig soha, odaadtam neki a cumit. Ezek után fél óráig is elvolt egy hang nélkül. Nem ismertem rá. Nem tudom, hogy mit tegyek? Adjam oda neki máskor is, hogy maradjon el egy kicsit egyedül is, vagy tartsak ki az elvem mellett, hogy csak alváshoz jár a cumi és cipeljem szinte egész nap? Segítsetek kérlek? Melyiket tegyem?
2010. szept. 29. 13:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én odaadom a lányomnak a cumit ha kell neki. Olyan idős mint a te kisfiad. Sőt nálunk van a játszó szőnyegen 3-4 cumi és ha rátalál és kell neki hát a szájába teszi. Ha ez nyugtatja meg, hát miért ne! Éppen ma történt, hogy elindultunk vásárolni, nagyit látogatni stb. és itthon maradt a cumi. Hát a kocsiban már semmivel nem lehetett megvigasztalni annyira sírt. Igaz, már álmos is volt nagyon. Nem fog tini koráig cumizni, egyszer leszokik róla! Én a helyedben odaadnám, persze biztos van aki nem ért ezzel egyet.
2010. szept. 29. 13:27
 12/16 anonim ***** válasza:

A cumi nem mumus.

A fiam is cumizott, aztán elhagyta, már 10 éves és nem lóg cumi a szájában, ha ettől félsz:-)))

a kicsi is cumizik, főleg elelvásnlá, vagy ha fáradt, de ebből nem csinálok problámét.

Ja és nagy sokáig szopott, kicsi másfél és még szopik, tehát ebben sem zavart be.

Pedig szinte születésük óta cumiztak.

2010. szept. 29. 13:30
 13/16 A kérdező kommentje:
Azért volt ez az "elvem", mert a nagyfiam nem cumizott, és így nem kellett leszoktatni. Viszont 1 éves koráig egész nap szinte ölben volt, mert nem maradt el semeddig, és altatni is ölben tudtam csak. Ezért azt mondtam, hogy a másodikat nem vagyok hajlandó ölben altatni, mert nagyon nagy meló ezér kapott cumit alváshoz. Hát igen, vannak olyanok, főleg a gyerekekkel kapcsolatban, hogy az ember feladni kénytelen bizonyos elveket. Köszönöm mégegyszer a válaszokat!
2010. szept. 29. 13:30
 14/16 anonim ***** válasza:
Én is odaadnám. Nem mindig fogod tudni pl a főzést későbbre hagyni (pl amikor már csak 1et fog aludni, ebéd után) és muszáj készen lenned időben. ha nincsen segtséged, nem fogod tudni máshogy megoldani. észnél kell lenni, h majd mikor tudod leszoktatni, de mivel ő még pici nyugodtan add oda.
2010. szept. 29. 13:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát, az én elveim pont a tiéddel ellentétesek: nem cipelem egyiket sem ölben, kézben. Cumizni szabad bármikor. (2 cumis, egy ujját szopizó gyerekem van).
2010. szept. 29. 13:47
 16/16 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy voltam a lányommal ebben a korban. Aztán 1 éves kora után meguntam, hogy állandóan a cumi lóg a szájában, akkor is amikor nem kellett neki. Érted csak úgy lógott le félig a szájából mint egy pipa, nem is szopta. Ezért elvettem tőle napközben, már csak elalváshoz kell neki újra. És nem volt nehéz, nem is hisztizett utána, ha felébred egyből a kezembe adja. Bár az elalváshoz is ilyen könnyű lenne leszoktatni, de azt még nem merem. :-)

Úgyhogy add oda neki nyugodtan, később leszoktathatod róla könnyen. (legalább is a nappaliról)

2010. szept. 29. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!