Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Feladjam az elvemet a nyugalom...

Feladjam az elvemet a nyugalom érdekében?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6,5 hós, pár napos korától cumizik, de csak alváshoz kapta meg, napközben, amikor fel volt nem cumizott. Viszont állandóan ölben akar lenni, és egész nap ez nagyon nehéz, arról nem is beszélve, hogy nem sok mindent tudok így csinálni, és van egy másik fiam is, akivel szintén foglalkoznom kell. Ma be kellett fejeznem egy félbehagyott házimunkát, őt pedig letettem a szőnyegre, hogy forgolódjon, játékokat raktam körbe, hogy legyen mihez odagurulni. Igen ám, de a szokásos módon 2 perc után elkezdett nyűglődni, így a nyugalom érdekében olyat tettem, amit eddig soha, odaadtam neki a cumit. Ezek után fél óráig is elvolt egy hang nélkül. Nem ismertem rá. Nem tudom, hogy mit tegyek? Adjam oda neki máskor is, hogy maradjon el egy kicsit egyedül is, vagy tartsak ki az elvem mellett, hogy csak alváshoz jár a cumi és cipeljem szinte egész nap? Segítsetek kérlek? Melyiket tegyem?
2010. szept. 29. 13:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Èn nem vagyok cumiellens, bízony én is oda adom neki napközben ha dolgom van, hogy tudják valamit haladni!
2010. szept. 29. 13:22
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem cumizhat... Miért ne??? El fogja hagyni, legalábbis én nem láttam még cumizó nagycsoportost...
2010. szept. 29. 13:22
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én elég kényelmes vagyok, Én odaadnám a cumit, hogy tudjak azért tenni-venni napközben. Le fog egyszer úgyis szokni róla, nem fog örökké cumizni. Szerintem, ha neked így könnyebben mennek a dolgok, és a babád is jobban elvan, hát add oda azt a fránya cumit.
2010. szept. 29. 13:23
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ezt neked kell eldöntened. Mi fontosabb neked, hogy legyen pár nyugodt félórád, vagy hogy ne add fel az elveid?

Eleinte én sem adtam neki napközben, de hasonló okokból később ő is megkapta. Igazából, ha őt ez megnyugtatja, miért ne?!

Majd leszokik róla, egy gyerek sem ment még suliba cumival.

Később úgyis kiköveteli magának napközben is.

2010. szept. 29. 13:23
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
nem kell annyira félni a cumitól, sokkal jobb, mintha rászokna az ujjszopásra. Neki ez lesz a vigasztárgya, nincs ezzel semmi gond. Majd 3 évesen egyszer csak elviszi a jótündér a cumikát, hogy másik baba is használhassa:)
2010. szept. 29. 13:24
 6/16 anonim ***** válasza:
63%
Nekem 3 lányom van, 2-2 év különbséggel. Egyik sem cumizott sosem, és mind szerette, ha foglalkozok vele. Vagyis ha gügyögök a fejébe, vagy fogom és cipelem magammal. Én megoldottam fél kézzel is a házimunkát, amit nem tudtam meg úgy hagytam és akkor csináltam amikor aludt. A gyereknek fontos, hogy mellette legyél. De persze neked kell döntened mit bírsz. Attól, hogy nem fogod, hanem odaadod a cumit és azzal nyugiban vagy egy darabig, nem leszel sem jobb, sem rosszabb anyuka, csak te másképp csinálod. Mennyire fontos neked ez az elv? Menyit vagy képes tenni azért, hogy ne lógjon egész nap cumi a gyerek szájában?
2010. szept. 29. 13:25
 7/16 anonim ***** válasza:

Ó, nekem hány ilyen nagy elvem megdőlt! És nem is bánom. Én eldöntöttem, hogy nem lesz cumija, de már ahogy hazajöttünk a kórházból a 4. napon vettünk neki. Egész nap cicin akart lenni, és nagyon kisebesedett a mellem, már nem bírtam. Így gondoltam, vagy a cumi, vagy a szoptatás. Utólag kicsit sem bántam meg.

Add oda nyugodtan. Én is odaadtam a lányomnak, amikor nyűgös volt, nem állandóan, hogy azért ne azt szokja meg, hogy mindig ott van, hanem tudjon neki örülni is.

11 hósan kidobtam mérgemben, amikor már egy hete minden éjjel vagy 21 szer kelt fel, mert kiesett a szájából.

És nem hiányolta nagyon, simán leszokott róla.

8/16 anonim ***** válasza:
Háát, én a nyugalmam érdekében bizony sok elvemet feladnám, főleg úgy, hogy tesó is van.
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat, akkor lehet, hogy mégis megkapja napközben is, hiszen az egyik válaszadó azt írta, hogy később úgyis követelné. Valóban?
 10/16 anonim ***** válasza:
Én már láttam cumizó nagycsoportost, és gáz. :)De leszoktatni le lehet bármikor.
2010. szept. 29. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!