Az "ölbebabák" nagyon elmaradnak a mozgásfejlődésben? Később behozhatják?
Ölbebabánál arra gondolsz, aki 1-3 hónapos korában "letehetetlen" mert akkor ordít? Ha igen, akkor nekem a lányaim bizony ölbebabák voltak. 11 és 9,5 hónaposan indultak el egyedül, rendkívül mozgékonyak (főleg a kicsi lelőhetetlen) Viszont a kiságyban nyugisan nézegető fiam, akit ahova letettem ott simán elvolt egy hang nélkül, csak 14 hónaposan járt egyedül.
De ez a mi példánk. Szerintem így nem lehet általánosítani.
Inkább csak az első pár hónapban számít, utána már nem szerintem. Az én babám egyáltalán nem volt ölbebaba, imádott hason lenni, nagyon hamar meg is erősödött a háta, a nyaka, a karja. Barátnőm babája kb 4 hónapig folyamatosan ölben volt (mert fájt a hasa), nagyon gyenge is volt a háta, de aztán ugyanúgy megerősödött, mint az enyémnek.
Mindkettő 5 hósan kezdett el forogni, aztán a többi, kúszás, mászás, stb....
Szóval csak az első 4 hónapban néztek ki másképp, amíg az enyém szépen fekvőtámaszozott, addig ő csak nézett az anyukája öléből kifele megtartott fejecskével, mert ő még azt sem bírta el.
Én fiam ölbebaba volt.
Mindent előbb csinált.
7 hónaposan felült, mászott, kúszott, amikor letehettem,
8 hónaposan ment a bútorok mellett,
11,5 hónaposan már szépen ment önállóan a hóban is.
Jelenleg is sokat van ölben.
20,5 hónapos
Már bukfencezik, szabályosan focizik, fut egyfolytában. Nagyon ügyes a mozgása.
ne csak ölben cipeld!jobb a kendő/mei tai!
Bocs ez lemaradt!
azenyém is sokat volt ölben, ráadásul hipotón is volt, ártunk dévényezni. 11 ósan indult el. most 21 hós, és már ő is tud focizni, ahogy írja az egyik válaszoló, a labdát elkapja, ha dobjuk neki, fut mint a fene, kismotorozik, lépcsőn önállóan megy fel és le (ha hagynám, persze). :)
szóval, sztem nincs összefüggés. a barátnőm kisfia elég nyugis darab, nem kell cipelni. lassan 13 hós, még csak mászik. semmi baja, csak ilyen lassabb a mozgásfejlődése.
Szia!
Egyáltalán nem maradnak el a mozgásfejlődésben! A mi Babánk 6 hónapos koráig gyakorlatilag nonstop ölben volt, még aludni sem lehetett letenni. Aztán ahogy elkezdett érdeklődni a világ iránt, egyre jobban elvolt a szőnyegen (járókában még véletlenül sem!), 7 hónapos korára elkezdett mászni, ülni, felállt, és még 10 hónapos sem volt, amikor megetette az első önálló lépéseit. Most 2,5 éves, és okos, ügyes mindenben :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!