Miért olyan nagy elvárás apukáktól, hogy segítsenek picit a baba körül?
mikor terhes voltam, és vártuk a picit, sokat beszélgettünk, hogy miben lesz szükségem segítségre. akkor teljes vállzélességgel ott állt, hogy persze-persze, mindenben segíteni fog. természetesen nem így lett.
próbáltam és próbálom bevonni a teendőkbe, játékba, de nem lehet. fél órát sincs el vele.
egy markáns ember, de 2 percig sem tudja tartogatni. pedig most sokat kell , mert jön a foga.egyébként jó gyerek.
én már 40kg-ra lefogytam, csak csont és bőr vagyok, mint egy anorexiás, úgy nézek ki.
rengeteget éjszakázunk, de nem segítenek a fogínyre kenhető gélek, a viburcol kúp és a nurofen sem.
reggel fél 6-kor, elestem a szobában a babával, nem értem, hogyan történt, lehet, hogy elaludtam egy pillanatra. szerencsére, vhogy sikerült úgy fognom, hogy semmi baja nem lett, nem ütöttem neki semminek, persze én jól összevertem magam.. akkor kértem a férjemet, keljen el, és vigyázzon a picire 7ig, (akkor szokott kelni, készül a munkába), hoogy legalább másfél órát pihenhessek, hogy bírjam a napot.
egy vakkantással és a másik oldalára való átfordulással el volt intézve.
nagy elvárás a részemről, hogy másfél órável előbb keljen fel? mindent megcsinálok itthon, a főzést, a háztartást, én csak annyit szeretnék, ha 3kor hazajön, akkor játszon vele picit, hogy könnyebben haladjak a teendőkkel.
6 hónapos, és úgy érzem elfáradtam a monoton mindennapokban. etől eltekintve figyelek a férjemre is, sokat kedveskedem nekii, kedvenc kajákat főzök, apró meglepik a magam módján ittohn. próbálok adni magamra, amennyire lehet, hogy ápolt legyek és sokat közeledem hozzá, hogy a házaséletünk is jó maradjon. de az elmúlt 1-2 hétben jutottam el a kimerülés tetőpontjára.
nálatok is ez van? én nemcsak magamnak szóltem, vagy igen?
mikor változik ez meg? haa nygobb lesz a gyerek ,akkor fog vele időt tölteni és nemcsak a kanapén elterülni délutánonként? hétvégén addig alszik ,amíg szeetne, van, hogy csak délután 2-3 órakor kel fel. ezt is próbáltam ötletezni, hoy egyik nap hétvégén kelljen vele fel ő reggel, de erre azt a választ kaptam, hogy minden nap fel kell kelnie korán, akkor még hétvégén is? de hiszen én is korán kelek minden nap... mire felébred, én kávéval és reggelivel várom.
mintha saját magamat hallanám.. komolyan mondom ezek nem is apának valok . mibe nézenek ezek minket. tudod kedves kérdezö ez mind a mi hibánk amig nem állunk a sarkunkra ez lesz. sok szerencsét.
sajnállak hogy teis igy vagy.
Nagyon fáradt??? Fél 7-kor kel, 3-kor otthon van és onnantól Hawaii neki??? Te pedig 24 órában robotolsz. Hát ne ő legyen fáradt, hanem te. Úridsten, miért vannak ilyen nők, akik még a gyerek és önmaguk érdekében se üvöltik el ilyenkor magukat???
A válaszadók 80%-a kirugdosta volna a helyedben apát az ágyból (én is). Te meg hagytad aludni, majd idejössz megkérdezni, hogy ez igy rendben van-e???
Nem, NINCS RENDBEN!!! Apával közlöd, hogy fél 7 és 3 közt ő dolgozik, te ellátod a babát és aháztartást. A maradék idben KETTEN látjátok el a babát és a háztartást. Ez igy igazságos és senkit se érdekel, hogy ő fáradt.
Nálunk pont fordítva van, a férjem főz kb 50 %-ban a többi 30%-ban anyu jön át én meg úgy néha néha sütök sütit. A takarítást is a férjem csinálja nagyrészt. Viszont éjszakai szopikhoz (van bőven) fel sem ébred, pattanok ahogy elkezd mocorogna a pici. De a reggelit amit te is mondtál ő intézi, odahozza, tisztába teszi ez 6-kor van és fél 7-kor amúgy is kelne. Este amikor megjön f6 onnantól szintén ő rendezi, sokszor még altat is. 7-8kor alszik az 5 hós fiam. Nuku szex már egy hónapja, nincs erőm. Teljesen megértő, és imádja hogy most ő fontoskodhat. Szégyen de én így is annyira kivagyok, a fiam iszonyat sokat szopik, sokszor 2 óránként. Ha megerőltetem magam, durván megcsappan a tejem.
Én a helyedbe változtatnék.
Jelszó: élvezd a babázást, a többi nem fontos.
Talán megpróbálhatnál segítséget kérni rokonoktól. Esetleg odaköltöztetni anyudat vagy anyóst. Legalább amíg regenerálódsz kicsit. Mert igen, vannak ilyen férfiak akik nem látják át a helyzetet, és csak később tudnak igazi apák lenni. De attól még később lehet nagyon jó apuka, csak ilyen picivel és helyzettel nem tud mit kezdeni.
Reggeli, kávé nincs!!! Egyáltalán nem kelünk fel reggel, inkább pehenkélünk. Pl tedd be magad mellé a babát az ágyba.
Csomagoljon magának kaját!!!
Fizessen be menzára!!!
Amikor jön haza a melóból írj egy sms-t hogy mit vegyen. Szép lassan próbáld bevonni, persze ha hagyja. Hétvégén pedig közös programoknak kell lenni, séta vagy kirándulás. Áthívni a nagyikat, hogy egy kicsit kössék le a picit és főzzenek (akár egész hétre.) Te pedig addig alukáljál akár a férjeddel összebújva.
Remélem hamar túl juttok a krízisen.
Ennek egyáltalán nem elvárásnak kellene lenni, hanem természetes dolognak. Ketten vállaltátok a babát és az ezzel járó feladatokat is. De gondolom a hallottak alapján ő eddig se sokat segíthetett a háztartásban.
Nálunk természetes volt a gyerekvállalás előtt, hogy a házimunkát is közösen végezzük, nem derogált a férjemnek soha, hogy elmosogasson ahelyett, hogy egy üveg sörrel a kezében bámulná a focimeccset.
És a gyerek születése után sincs ez másként, az első naptól kezdve ugyanúgy gondozza, megcsinál mindent, amit én. Az nálunk is igaz, hogy éjjelente nem kel rendszeresen hozzá, de csak is azért, mert egyszerűen nem hallja meg, hogy felébred. Viszont amikor én kórházban voltam, tökéletesen ellátta a babát, mindenki csak csodálta, hogy milyen remek apa.
De visszatérve hozzád, igen is állj a sarkadra! Ha kell úgy, hogy napokig ne főzz, takaríts, aztán egyszer csak észreveszi magát! És igen is fel kell világosítanod arról, hogy ha így folytatja, gond lesz az egészségeddel, aztán akkor mit fog csinálni egyedül otthon a gyerekkel? Fáradt lesz majd felkelni megetetni vagy mi? Cserélj vele egy hétre, aztán meglátjuk hogy majd ki mennyire fárad el... Én biztosan jól fenékbe billenteném a kedves apukát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!