Gyógytornán minden baba sír? Nagyon fáj nekik? Meddig tart egy ilyen kezelés vagyis torna?
Szia!
Mi ma voltunk először Dévényen a 9.5 hós fiammal.
Ő csak azoknál a "feladatoknál" sírt, amikor vagy a keze, vagy a lába le lett fogva.
Összesen kb. 20-25 perc volt az egész.
Nem fáj nekik, nem azért sírnak.
Kötött izomzat esetén fájhat, de persze nem annyira, de biztos rossz neki.
Nálunk laza volt, szóval nem fájt neki, de végig üvöltötte, mert nem akarta azt csinálni. 1 óra volt, aminek kb. a 3/4-ét végig üvöltötte, már kész voltam idegileg, nem bírtam hallgatni, izzadtam és elfáradtam én is. Általában sírnak, a gyt. mondta. Nekünk nem volt orvosilag előírva, amikor már meglátta a gyt.-t és lefagyott a mosoly az arcáról, akkor mondtam, hogy ne csináljuk tovább, akkor már egyébként is elértük, amit akartunk és ő már akkorra annyira megútálta a foglalkozásokat, hogy nem akartam erőltetni, ekkor volt 6,5 hós. Tőlem örökölte az akaratosságot, már félek előre mi lesz még később.
A Dévény-torna speciális torna, nem sima gyógytorna. nagyon tud fájni, amikor a kötött izomzatot a gyógytornász kimasszírozza. Nekem úgy magyarázta a gyógytornász, hogy úgy képzeljem el, mint amikor elalszom a nyakamat. De ahogy halad előre a kezelés, alkalomról alkalomra egyre kevésbé fáj, mert egyre kevésbé kötött.
Egyéb gyógytornát nem ismerek.
30éves vagyok, a nyakamat kezelte egy Dévényes, mert letapadtak az izmok, hát azt hittem összecsinálom magam. Uis a lányomat is kezelte, így jutottam el hozzá, szóval elmondhatom, hogy az elején tuti fáj, mert igen...az izmokat, inakat át kell mozgatni.
Aztán benyúlt a számba is, hogy megmutassa, hogy csináljam itthon a gyereknek az arckezelést. Kellemesen, de fájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!