Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5-6 hónapos kislányodnak...

5-6 hónapos kislányodnak mekkora a súlya és a hossza? Mit eszik egy nap?

Figyelt kérdés
Jövő héten lesz 6 hónapos a kislányom. Ma voltunk tanácsadáson és megmérték. 67 cm és 8120 g. A doki azt mondta, hogy dagi és ezért naponta 2* adjak neki tápszert és 3* gyümölcsöt vagy főzeléket. Jó ez így szerintetek? Eddig csak egy étkezést váltottam ki. Mi a véleményetek?
2010. szept. 28. 20:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szerintem jad lemozodja, ha már mászik, jobban ficereg. folytasd a hozzátáplálást a aját ütemetekben, mondjuk, nyugodtan adhatsz neki tízóraira gyümit, és kezdd el kiváltani a második étkezéseteket. azért kicsit drasztikusnak tartom, hogy kapásból 3 étkezésre gyümi meg főzelék, és csak 2x tápszer. ha éhes lesz, akkor meg úgyis szólni fog, ha máskor nem éjjel meg fog ébredni, met nappal nam kapott annyit, mint amire szüksége van.
2010. szept. 28. 20:39
 2/11 anonim ***** válasza:
jad= majd :)
2010. szept. 28. 20:39
 3/11 anonim ***** válasza:
5 hónapos, 7 kg, 64 cm. naponta kb 800ml tápszert iszik, kap néha Sinlacot is, és egyszer gyümit, de csak keveset, mert még nem tud megenni egy egész adagot (kb egy fél bébiételes üvegnyit).
2010. szept. 28. 20:41
 4/11 anonim ***** válasza:

ja, első vagyok, a kérdésedre válaszolva: 74 cm és 7400g ( de nekünk volt egy hónap súlymegállás betegség miatt, ezt is bele kell kalkulálni)

5x eszik, reggel és uzsira tápszert 180ml körül átlagosan étkezésenként, tízóraira sinlacos gyümit ez is kb 180 g( ezt most váltom ki, hogy egyre több gyümi legyen vagy csak gyümi), ebédre főzelék kb. 200 g-ot eszik meg, husit jövő héttől gondoltam bevezetni, vacsira csak sinlac hígabban, cumisüvegből, ilyenkor 240ml körül eszik. kb 2-2,5 dl folyadékot iszik még meg egy nap.

2010. szept. 28. 20:44
 5/11 anonim ***** válasza:
6 hónaposan 67 cm és 6600 g volt a kislányom. Akkor kezdte a főzelékeket. Napi 3-szor tápszert kapott, ebédre főzeléket és tízóraira gyümölcsöt. A főzelékek csak fél adagok voltak, tápszert kapott pótlásnak.
2010. szept. 28. 20:59
 6/11 anonim válasza:
Igaz nekem kisfiam van, 5 és fél hónapos, ma voltunk tanácsadáson 8080g, 67,5 cm, és nem dagi. Bár Ő eddig még csak anyatejet kapott. Úgyhogy ne foglalkozz vele, ha éhes szerintem adj neki.
2010. szept. 28. 21:10
 7/11 anonim ***** válasza:
Az én lányom 66 cm és 7300g. 5 hós múlt. szopizik, tápszert kap és kóstolgatunk gyümit és főzelékeket, de nem nagy sikerrel szóval jóformán csak táp és szopi. Jó kis hurkás a sonkája de nem dagi.
2010. szept. 28. 21:26
 8/11 anonim ***** válasza:
5 hónapos pont (kisfiú), 65 cm és 6200 gr. Csak anyatejet kap egyelőre, 2900 gr-mal született.
2010. szept. 28. 22:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Az én lányom is a jövő héten lesz 7 hónapos, de a 6 hónapos státusz vizsgálaton volt 8940g és 69 cm. Érdekes! Nekem-nekünk nem mondta a gyerekorvosunk, hogy dagi! Egyébként meg annyit mozog a leányzó, hogy szerintem amit megeszik, azt le is tornássza magáról. Egyébként meg ha gyümölcsöt kap, (nálunk ez a tapasztalat) hamarabb éhezik meg.

További jó babázást :)

2010. szept. 29. 06:34
 10/11 anonim ***** válasza:
19-én múlt 6 hónapos. A státuszvizsgálaton 8370 g és 68 cm volt. Nem mondták, hogy dagi. Kis hurkás kislányom van. Reggel szopizik, 10 óra körül gyümölcs, vagy tejpép, 13 óra körül főzelék, bébiételt 1 üveggel megeszik a kis drága :-)), délután gyümölcs 1 alma+1 banán+babakeksz, vagy valami más gyümölcs babakeksszel vagy rizzsel. Ritkán uzsira üveges desszertet kap, de jobban szeretem magam csinálni. Este szopizik+tápszer kiegészítésként 120 ml. Ja, napközben is szokott szopizni, nem iszik meg sem vizet, sem teát, sem gyümölcslevet csak a ciciből hajlandó! Én már több étkezést kiváltottam, de mindenki maga dönti el, én a védőnőnk tanácsát kikértem és úgy csináltam.
2010. szept. 29. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!