Elmehetek táppénzre, amíg terhes vagyok a második babával?
Dehogy rúghatnak ki táppénz alatt eleve sem, nem hogy terhesen!
Második válaszoló, ezt a butaságot ugyan honnan vetted?
Harmadik válaszoló vagyok (második nemén vagyok, bár ő is 88%)
Kéne még info, ahhoz, hogy meg tudjam mondani, megéri-e a táppénz. Mindenféle info nélkül: egyedül akkor éri meg gyed helyett a táppénz, ha a bruttód 210 ezer volt legalább havonta.
De ha írsz jövedelemadatokat, gyorsan átnézem neked, hogy mennyit bukhatsz a táppénzzel.
Nem találhatnak kiskapukat, mert ilyenkor nincsen kiskapu. Ha tényleges munkavégzés nincsen, akkor még a rendkívüli felmondást sem tudják indokolni! (amúgy is elég nehéz). A felmondási védelem meg nem attól függ, hogy gyeden, táppénzen, szabin vagy, vagy éppen dolgozol, a felmondási védelem az a fogantatás vélelmezett időpontjától a gyermek 3 éves koráig él.
Persze, ilyenkor is megszűnhet a munkaviszony, de csak akkor, ha közös megegyezéssel szüntetitek meg, ha pont ezek alatt jár le a határozott idő, illetve ha a cég megszűnik.
Viszont az említett 3 eset is ugyanúgy érinthet akár táppénzen, akár gyeden vagy! Nem kell ennyire túlmisztifikálni a munkáltató mindenhatóságát, nyugi.
Első válaszoló: ha a béred nem volt 210 ezer, vagy több havonta bruttóban, akkor mindenképpen vegyél ki szabit is, mert húzós összegekkel lesz kevesebb az összes ellátás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!