Nem akar kúszni és màszni a lànyom?
12.-én lesz 11hónapos de még mindig nem akar kúszni és màszni a védőnő és a gyerek orvos szerint ez teljesen normàlis.
A hasàn körbe körbe forog illetve ha megkapaszkodni akkor fel ül és fel àll màr egyedül.
12, na azok se normálisak. 8 hónaposan még a kúszás sem megkésett, sőt. 10 hónapos kor után megkésett, ha nem kúszik. 8 hónaposan ideális.
A mászásnál pedig 10 hónaposan ideális, 12 hónapos kortól megkésett. Korai fejlesztésen ezekkel a számokkal dolgoznak
Nekünk a védőnő azt mondta a kúszás nem baj ha kimarad,az nem jelent semmit,de mászni azt kell egy babának.
Én is aggódok,nekem 8 hónapos,de nem mászik,csak kúszik. Sír ha 4kézláb van. Mintha félne.
Mondjuk nálunk nagy a súlya is,így azt mondta az orvos lustább meg többet kell erősítenie,hogy elbírja magát.
Szerintem nézesd meg,a biztonság kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!