Nem akar kúszni és màszni a lànyom?
Figyelt kérdés
12.-én lesz 11hónapos de még mindig nem akar kúszni és màszni a védőnő és a gyerek orvos szerint ez teljesen normàlis.
A hasàn körbe körbe forog illetve ha megkapaszkodni akkor fel ül és fel àll màr egyedül.
2022. nov. 2. 14:11
1/16 anonim válasza:
Nem normális egyáltalán, le van maradva. Minél előbb elvinném felméretni, mert ezek a mozgások nem maradhatnak el és felülnie is önállóan kellene már.
2/16 anonim válasza:
Van akinél kimarad a kúszás és mászás, de nekem senki ne mondja, hogy az egészséges. Meglátni simán pl. tesiórákon, amikor mondjuk jobb majd bal lábon kell ugrálni és csak bukdácsolnak. Normális orvos elküld valahova, ha 8 hónapos korában se nem mászik se nem kúszik. Engem zavarna, ha ők nem küldenének, mennék magamtól valamerre..
3/16 anonim válasza:
A lányom pl. csak kúszott, mászni sosem tanult meg, később sem, miután már járni is tudott. Térden mászni először az óvodai tesifoglalkozáson láttam, otthon hiába próbáltuk rávenni, nem érdekelte.Ennek ellenére egy jó intellektusú, testileg is egészséges felnőtt lett.
4/16 anonim válasza:
3-as válaszoló, a te lányod kúszott. A kérdezőé azt sem csinálja ez pedig baj. Legalább az egyik mozgásnak meg kell lennie, bár a legjobb, ha mindkettő megvan.
1. vagyok.
5/16 anonim válasza:
Mivel feláll akkor nincs gond,neki ez kimaradt,ennyi.
6/16 anonim válasza:
Pedig fontos lenne, hogy tudja legalább a mászást. Én elvinném szakemberhez.
7/16 anonim válasza:
Hát én egészséges vagyok, és nem kúsztam, meg nem másztam. Túl van ez kicsit dramatizálva szerintem.
8/16 anonim válasza:
Keres gyógytornászt vannak erre technikák amivel meglehet tanítani a babát. A fiam is levolt maradva, igaz ő kisebb volt amikor gyógytornászhoz vittem. Két hetente kellett menni, és otthon csináltuk a gyakorlatokat.
9/16 anonim válasza:
Az enyem se kúszott, se nem mászott...9 honaposan kezdett járni, addig max a hatsojan csúszott ide oda, vagy oda hempergett a célhoz. Semmi baja, már felnőtt.
10/16 anonim válasza:
Ha tudod babatársaságba vinni, ahol láthat hasonló korabelieket kúszni az is segíthet neki. A mi gyerekünk mindenáron állni és járni akart ő is nagyjából kihagyta ezeket, még 2 évesen is azért elég ügyetlen, sokat esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!