5 hónapos a lányom. Az apja szerint mindent ért, amint mondunk neki. Szerintem még nem, de az apja szerint, ha 10-11 hónapos korában beszél (a másik lányunk akkor kezdett el, 1 évesen már mondta a Miatyánkot), akkor 5 hónaposan már értenie kell mindent.
Szerintetek?
2010. szept. 28. 10:02
1/6 anonim válasza:
bonyolult mondatokat nyilván nem ért, de azt hogy hol van anya vagy apa azokat már biztos.barátnőm kislánya két hónaposan megértette amikor kérdeztük tőle hogy hol van a Tv vagy a lámpa mert mindig odafordította a fejét. vagy amikor szóltam neki hogy mondjál már nekem valamit akkor elkezdett babanyelven gagyarászni.:D
tuti hogy rengeteg mindent megért már, de ez is minden babánál más.
2010. szept. 28. 10:13
2/6 anonim válasza:
közel 4 hósan mi értünk dolgokat, h szépen lassan cicizzen, meg h engedje el a ahajamat, meg ne rúgdosson pelenkázás közben, meg h szeretem (mindíg elmosolyodik), mindjárt eszik csak egy pillanat (pl wc)...az ilyen alap dolgokat amiket naponta többször mondok neki megérti már és tudja h mit jelent.
2010. szept. 28. 10:20
3/6 A kérdező kommentje:
Valóban? Hát azt hittem, hogy a férjem csak elfogult. Az az igazság, hogy a másik lányunk 15 éves, és nem emlékszem már, hogy vele hogy volt.
Köszi szépen a válaszokat!
2010. szept. 28. 10:33
4/6 anonim válasza:
Nekünk 6 hónapos kisfiunk van, nem gondolom hogy zseni lenne, de pl. egy pár napja fürdettük az apjával és közben beszélgettünk. A gyerek érthetően egy kérdésünkre nem-mel válaszolt, amire az teljesen megfelelt. Csak néztünk. Szerintünk is sokmindent értenek 4-6 hónapos korban, nálunk az igen-ezés is megy már, "ign"-t mond, ha kérdezzük őt.
2010. szept. 28. 10:50
5/6 A kérdező kommentje:
Hát ez nagyon komoly! Mikor a mi lányunk egy évesen beszélt, mindenki el volt képedve. De hogy fél évesen.... Gratulálok!
2010. szept. 28. 11:33
6/6 anonim válasza:
Tegnapi 10.50-es vagyok. Köszi a gratulációt, de nem hiszem, hogy ezt még beszédnek lehetne nevezni, inkább csak arra akartam példát mondani, hogy milyen sokat értenek a babák ebben a korban. Főleg, ha az anyuka-apuka sokat beszél a babához.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!