Anyukák akik használtok légzésfigyelőt? .
Én 3 éjszakát voltam szülés után a szülészeten, második és harmadik éjszaka volt velem, és szinte egész éjjel fent voltam mert nem nagyon akart aludni a baba :)
De: mikor hazajöttünk, még aznap visszakerültünk 5 napra mert belázasodott, na ott egész nap volt a kiskocsijában babafigyelő és jó szolgálatot tett mert akkor már hihetetlenül aggódtam érte a történtek után.
"Ha hallja az anyukája légvételét (meg érzi),és elfelejtene levegőt venni akkor is észbe kap és vesz! És ez tényleg így igaz!"
Bocsi, de muszáj hozzászólnom. A bölcsőhalál azért történhet, mert annyira mélyen bealszik a baba, hogy egyszerűen nem jut el az agyáig, hogy lélegezni kellene. Ilyen esetben az sem jut oda, hogy az anyukája mellette lélegzik, tehát ez nem igaz, hogy észbe kap és lélegzik.
Kérdező: a kórházban sosincs akkora nyugalom, mint otthon, kisebb az esélye a mély alvásnak. De ha ennyire aggódsz, miért nem viszed be a légzésfigyelőt a kórházba?
Nekünk volt használtuk is, de előfordul, hogy nem kapcsoltam be.
Első babámnál nem vittem be a légzésfigyelőt a kórházba, de sok anyuka bevitte és használták is. Nekem eszembe se jutott, nem is hiányzott. Pedig itthon légzésfigyelő-függő voltam rendesen! 13 hónapig használtuk.
Most várom a 2. babámat, de a kórházba most sem fogom bevinni, majd csak itthon üzemeljük be.
Egyébként nekünk is beriasztott első éjjel, de nem a baba miatt, hanem bénán állítottuk be az érzékenységet. De igazából nem az első hónap a veszélyes bölcsőhalál szempontjából, hanem a 2-4. hónap.
Én még senkitől nem hallottam, sehol nem olvastam, bár ettől persze megtörténhetett, hogy a kórházban töltött 3-4 nap alatt bölcsőhalál lett volna.
A korházban velem egy ágyban aludt a baba, és így nem aggódtam. Itthon mi is használtuk a légzésfigyelőt.
A 2. babánál nem fogom bevinni én sem a kórházba.
Amúgy amint elmúlt 6 hós a lányunk, a légzésfigyelő nagyon gyakran beriasztott, hamisan...
Írta valaki hogy ha melletted alszik, akkor a te légvételedtől ő is veszi a levegőt. Ezt én is így hallottam egy kineziologustól, aki egyébként hosszú évekig védőnő volt. De nem azért mert hallja, hanem azért mert az anya által kilélegzett széndioxidot szívja be, és ez arra ösztönzi hogy vegyen levegőt folyamatosan, hiszen a kilélegzett levegőben nincs annyi oxigén. Ezért ő is azt mondta hogy ne izguljak, ha mellettem alszik, mert az én kilélegzett levegőm, arra ösztönzi a szervezetét, hogy folymatosan vegye a levegőt.
nekem is eszembre jutott a kórházban hogy nincs légzésfigyelő, néztem is hogy lélegzik-e, de szerintem tényleg idősebb korban gyakoribb a bölcsőhalál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!