Felüll, kuszik, mászik, kapaszkodva feláll. Zenére "táncol" ha mondom, hogy nem vagy nincsen akkor nagyon sokszor rázza a fejét és ha mondom, hogy pápá sokszor integet. Ha mondom és mutatom, hogy gyere akkor jön de csak nekem. Viszont nem gagyog/gügyög még mindig. Pápánák ggg-t hangoztat meg neha kkk ezt "mondja" de ezen kivűl semmi. Illetve a nevére se hallgat. Ha örül valaminek síkit jó kedvűen. Nevetni akkor nevet rajtunk csak ha álmos vagy csikizem. A hallása viszont tökéletes. Mosolyogni mosolyog. Ezen kívül nem fogja még a cumisüvegét, cumit nem veszi a szájába és semmi mást (játékot, ételt sem). Ami még furcsaság nekem, hogy szinte mindig kapaszkodik bárhol van illetve fürdésnél is úgy fürdik, hogy a gumikacsáját végig fogja el se engedi. Vannak ezek a forma bedobó játékok azzal ugye még nem tud játszani de van benne egy lila meg egy sárga karika azt viszi szinte mindenhova ha kiborítom a formákat és összekeverem akkor is csak azt a kettőt veszi ki. Esetleg ezek az említett dolgok utalhatnak valami komoly betegségre? Annyira aggodok mert egyébként szerintem nagyon ügyes de azért szerintem ez a pár dolog elég nagy dolog, hogy nem csinálja. :(
De gügyög. Mondja, hogy gggg meg kkkk. Integet, rázza a fejét. Mit akarsz még? Az integetés kb 12 hónaposan van általában, a te babád még előbb is csinálja.
2022. okt. 15. 11:54
12/27 anonim válasza:
Ezek teljesen normális dolgok ennyi idős korban (2 gyerekem van, van tapasztalatom, és nem egyformán fejlődtek). Az én fiam kb 14 hónaposan integetett, a tiéd meg korábban, vmelyik előbb tudja ezt, vmelyik később. Még egy éves sincs, nem tudhat mindent egyszerre. A fiam sem nagyon gügyögött ilyen korban, a lányom meg már mondott 1-2 szót. A fiam is sokáig csinálta azt, hogy vmilyen játékot mindig fogott a kezében és neki is volt kedvenc formája, csak azt vette el. De ezek elmúltak. Hidd el, nincs semmi baj, ha mégis lenne, az még ilyenkor úgysem derülne ki. Amúgy a fiammal másfél évesen el kellett mennünk a pedagógiai szakszolgálatra, mert a neurológus szerint a beszéde el volt maradva (csak hangutánzó szavakat mondott). Ott meg azt mondták, korához képest teljesen rendben van, nincs tovább tennivalónk ez ügyben. Ezt csak megnyugtatásként írom le, hogy a te gyerekednek még bőven van ideje fejlődni.
2022. okt. 15. 12:45
13/27 anonim válasza:
Enyém 13 hónapos még nem tud járni, nem integet. Minden más téren tök átlagos baba, olyanokat csinál mint a tied. A te babád meg túl gyorsan is fejlődik. Nem minden a könyv szerint alakul csak sajnos sok a hozzá nem értő védőnő. M8nden baba máskor teljesíti a lépcsőfokokat.
2022. okt. 15. 13:47
14/27 A kérdező kommentje:
Igen mozgásban nagyon ügyes de más a mozgásfejlődés meg az értelmi fejlődés szerintem. 11#-es mondja nagyon riták csak úgy de ha beszélünk hozzá nem reagál semmit csak néz és ez az amitől félek, hogy ez baj. Meg mondom a védőnőnek sose tetszik amit a gyerek csinál mindig beleköt valamibe. Pedig mozgás terén tényleg nagyon ügyes. És szeretni fogom bármi legyen és büszke vagyok rá de attól még nagyon félek nehogy valami baja legyen. Nem várok én tőle csodát csak mivel nem volt még gyerekem és család/barátoknál se így csak azt tudom felhozni amit a védőnő mond
2022. okt. 15. 14:40
15/27 anonim válasza:
Ilyen kicsiként még csak néz, sőt ha integet akkor nem értelmi sérült. Ne parázd túl,nekem sincs gyerek a közelben mégsem lihegem túl pedig első baba.
2022. okt. 15. 15:28
16/27 anonim válasza:
Az a baj, hogy most neked bárki mondja, hogy tök normális nem hiszed el. De ha azt mondanám, figyu autista, előbb elhinnéd. Pedig amit leírsz full normális. De ha aggódsz, vidd el szakemberhez, felméri és legjobb esetben megnyugtat.
2022. okt. 15. 16:17
17/27 anonim válasza:
Barátnőm kislánya 2 éves korig csak mutogatott, nem mondott semmit. Aztán amikor az öccse született, és az apjával, meg a nagyszülőkkel volt, elkezdett beszélni, és azóta se hagyja abba.
2022. okt. 15. 20:54
18/27 A kérdező kommentje:
És hogy semmit nem vesz a szájába? Mert azt az orvos is mondta hogy gond
2022. okt. 16. 20:07
19/27 anonim válasza:
Anyatejes vagy tápos? Az arcizmaival nem volt gondja piciként? Tud rágni, fújni? Ezek fontosak!
2022. okt. 17. 04:34
20/27 A kérdező kommentje:
Gondok voltak szopinal igy tapszeres lett sajna hiaba probalom a darabos kajat nem ragja
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!