Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire normális az, hogy...

Mennyire normális az, hogy folyamatosan bántják a nagyobbak?

Figyelt kérdés

Kislányom 8 hónapos kezd ismerkedni érdeklődni a többi gyerek iránt de folyamatosan bántják a vele egy idősek vagy pár hónappal nagyobbak.

Odamennek hozzá egyből elkezdi cibálni meg csapdosni az arcába, neki vágják a játékot utolag odament egy egy másik mellé szépen leült mellé nézte a másik meg egyből megdobálta az arcát kavicsokkal többször is. El is sírta magát egy pillanatra. Na már most én ezt nagyon nehezen viselem és nem értem miért csinálják? Folyton ez lesz? Eddig mindegyik kisfiú volt,náluk ez normális? Görcsbe van már a gyomrom ha másik gyerek van mellette mert félek mikor fogják bántani. Úgy sajnálom olyan kis pici még és érdeklődő és én nem szeretném ha ez miatt ő is ilyen “ agresszív” legyen mert ezt tanulja meg.

2022. okt. 14. 22:30
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Szerintem a fiúkban alapbol is benne van ez és teljesen normális nem is biztos hogy a bántás a cél egyszerűen csak probálgatja az erejét. Szívből remélem hogy az enyémnek nem lesz ilyen kattja mert azt se szeretném hogy ő mást bántson. :D Kellemetlen helyzet amugy.
2022. okt. 14. 22:51
 12/34 anonim ***** válasza:
57%

8

Úgy látszik okkal verik a gyereket, biztosan érzik rajta, milyen anyja van.

2022. okt. 14. 22:51
 13/34 A kérdező kommentje:
12. Aki ilyen megkeseredett mint te nem csodálom hogy a gyerek is ilyen agresszív.
2022. okt. 14. 22:52
 14/34 anonim ***** válasza:
84%
Tessék? Az én gyerekem egyáltalán nem agresszív, sosem bántott senkit.
2022. okt. 14. 22:53
 15/34 A kérdező kommentje:
Nem minden gyerek ilyen akkor ez miért van ha ennyire biztosak vagytok benne hogy 2 hónap múlva az enyém is ütni vágni fogja a kisebbet…
2022. okt. 14. 22:55
 16/34 A kérdező kommentje:
Akkor neked is csoda angyali gyereked van ugylátszik
2022. okt. 14. 22:56
 17/34 anonim ***** válasza:
37%

#4 vagyok, gratulálok azoknak az anyukáknak, akik szerint teljesen rendben van, hogy a gyerek szabadjára van engedve had verje a kisebbeket és nem kell semmire megtanítani...

Remélem veletek nem futunk össze sehol...

A kavics- és egyéb dobálás az egyetlen amire azt mondom h kivédhetetlen. Na talán még lehet h van kivétel, amit még nem tudok.

De hogy ott kellene lennie a szülőnek és "vezetnie" a gyereket az biztos..

18/34 anonim ***** válasza:
81%
De értsd meg kérdező, hogy ez nem katt, hanem a fejldődésének a része (lehet). Nyilván vannak fokozatok, nálunk is van a játszótéren egy kisfiú, aki odamegy másokhoz, először aranyos, aztán megharap vagy megüt. Az anyja ott van a fenekében, rászólnak, de nem lehet mindig elkerülni. Nekem másfél éves lányom van, alapvetően aranyos, érdeklődő, kedves másokkal, de a múltkor úgy fejbevágta egy kisautóval a barátaink 1 éves kislányát, hogy csak lestünk. Pedig előtte 800x mondtuk el, hogy óvatosan, simi simi, stb. Amúgy ne hidd azt, hogy a társas kapcsolatait 8 hónaposan fogja kiépíteni...
 19/34 A kérdező kommentje:
Egymást szavàt ütitek de mindegy. Köszi a válaszokat sziasztok
 20/34 anonim ***** válasza:
91%

Ez normális,mert nem bántja hanem így próbál kapcsolatba lépni vele. Enyém is nevetve felém vágja a játékát,de látszik hogy nem bantásból csak szimplán "szia itt vagyok" alapon. Ráadásul 1 éves kor után értik csak még mi az hogy fáj.

Enyém is felakart állni ezért belekapaszkodott a másik babába és ezzel együtt majdnem lerántotta a földre,de anyukaként egyből rászóltam, hogy "nem,ne kapaszkodj bele Flóra babája,az fájna neki" és szépen eltereltem. A szülő feladata ilyenkor rászólni finoman, hogy csak simizz stb. Ja az enyém lány,szóval nem igaz hogy q fiúk lehetnek csak vadak😅

2022. okt. 14. 23:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!