Segítség! Mit tegyek, ha túl sokat eszik a babám és így sem elég neki?
Most egy hónapos, anyatejes, csak szopizik, de rengeteget: egy nap képes egy kg fölött fogyasztani mérleg szerint, nem ritka, hogy 200g vagy annál több is lecsúszik egy evésre.
Eddig még bírtam valahogy az igény szerinti szoptatást, de már nem nagyon elég a tejem. Azt viszont nagyon feleslegesnek érezném, hogy ilyen mennyiség mellé még pótoljak tápszerrel...
Van valami ötlet, hogy hogy csökkenthetném az étvágyát? Ha nem lakik jól, akkor nagyon sír, semmi nem nyugtatja meg, csak az evés :(
Ekkora egy b*romságot amit az orvosod mondott. Ne szakítsd meg, hagy legyen cicin amíg ő kéri. Nálunk volt, hogy növekedési ugráskor egy hét alatt 500 grammot hízott, egésznap visított meg cicin volt, mégsem mondta az orvos sem, hogy: “Úristen, miért adok ennyiszer cicit..?”- csak mosolygott és megjegyezték az asszisztenssel, hogy “ AAaaz igeeen..!”
Az meg hogy azt gondolják, hogy a “túletetéstől” sír szintén butaság. A csecsemők 90%-a hasfájós az első 3-4 hónapban. Addig bőven lehetnek mindennapos sírások 0-24-ben. Erre találták ki a szélcsövet, Biogaiat,Espumisant,Co-lactase kid-et, meggymag párnát,tornáztatást,rendszeres böfiztetést még akár ciciváltás között is.
3-as vagyok
Utólagos megjegyzés:
Most voltunk fejlődésneurológián, a babócának testszerte kötöttek az izmai, gyógytornára kell majd járni.
Ezt csak azért írtam, hogy igaza lett a védőnőnek a mozgásfejlődéssel kapcsolatosan, a doktornő szerint egyértelműen a hirtelen növekedés a kötött izomzat oka. Tehát ha valakinek hasonló kis haspók a babája, akkor erre célszerű odafigyelni már az elején :)
Egyébként a babám még nem volt két és fél hónapos, mikorra már megduplázta a születési súlyát :)
A délutánok sokáig masszív visítással teltek, de összecsiszolódtunk (mondhatni megszoktam :))
Eszik azóta is, amennyit szeretne, mióta megduplázta a súlyát, azóta visszavett a mennyiségből szerencsére.
Most pár napja végigalussza az éjszakát, remélem ez se fogja negatívan befolyásolni a tejtermelést.
Update:
A szoptatási gondok rendeződtek, 6 hónapig tudtam csak tejet adni a babának :)
Voltak ugyan gyengébb napjaim, de én úgy vettem észre, hogy a legfontosabb a rengeteg folyadék, és az se mindegy, hogy mit ittam: a legjobb a szoptatós tea volt, a legrosszabb a víz.
A baba egyébként nem sokkal múlt fél éves, 9 kg és 70 cm fölött van :) (és kibújt már az első fogacska, szóval kezdődhet az újabb kihívás a szoptatásban 😀)
Mindenkinek köszönöm, aki segített!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!