Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítség! Mit tegyek, ha túl...

Segítség! Mit tegyek, ha túl sokat eszik a babám és így sem elég neki?

Figyelt kérdés

Most egy hónapos, anyatejes, csak szopizik, de rengeteget: egy nap képes egy kg fölött fogyasztani mérleg szerint, nem ritka, hogy 200g vagy annál több is lecsúszik egy evésre.

Eddig még bírtam valahogy az igény szerinti szoptatást, de már nem nagyon elég a tejem. Azt viszont nagyon feleslegesnek érezném, hogy ilyen mennyiség mellé még pótoljak tápszerrel...

Van valami ötlet, hogy hogy csökkenthetném az étvágyát? Ha nem lakik jól, akkor nagyon sír, semmi nem nyugtatja meg, csak az evés :(

2022. okt. 14. 20:14
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
53%
9-es inkább arra céloz szerintem, hogy nem inkább a hasa fáj és azért sír?
2022. okt. 15. 00:11
 12/38 anonim ***** válasza:

Elméletileg elfogyni nem tud,csak "rágódni" kell rajta,hogy ingerelje a mellet a tejtermelésre,de sejtem,hogy olyan lehet mint a lányom volt és addig eszik csak ameddig sok jön belőle egyszerre,nem "cumizik" rajta. 😅

Kész cirkusz volt 3-4 hónapos kora közt az is,hogy hozzá kezdjünk az evéshez,mert mérges volt hogy meg kellett indítani a gépezetet egy kicsit,nem pedig azonnal jött ami kellett :D

Cumizik esetleg? Lehet,hogy érdemes lenne 2 etetés közt egy kicsit hagyni a melled is pihenni,aztán a nagyobb mennyiséggel boldogabban alszik el. :'D

2022. okt. 15. 00:42
 13/38 A kérdező kommentje:

"Cumizik esetleg? Lehet,hogy érdemes lenne 2 etetés közt egy kicsit hagyni a melled is pihenni,aztán a nagyobb mennyiséggel boldogabban alszik el. :'D"

Ezt hogy kell érteni?

Próbálom kicsit kitolni az ilyen nyűgös időszakban az etetések közti időt, mikor "üres a csárda", mert a kis mennyiség nem vezet nála semmire, de sírni a sérv miatt sem hagyhatom, és a szívem is megszakad, szóval ez így ördögi kör. Mással (ölbevétel, játék stb.) pedig csak (másod)percekig lehet elterelni a figyelmét ilyenkor, nem hülye :)

Cumit nem mertem még neki adni, nehogy azzal rontsam el, vajon jó lehetne?

2022. okt. 15. 03:10
 14/38 A kérdező kommentje:

A hasfájásra én is gondoltam már, de azért nem tartom valószínűnek, mert a kajcsi utáni levegőtávozástól sem lesz jobb a helyzet.

Valamint gyanús, létezhet, hogy csak kis mennyiségek után fáj a hasa, nagyok után meg alszik?

Mit próbáljak ki erre?

2022. okt. 15. 03:14
 15/38 anonim ***** válasza:
Nálunk a növekedési ugrás eltartott 3-4 napig, mire végre beállt a kereslet-kínálat, de igen nálunk is volt ilyen visítás, akár egésznapos. Volt, hogy csak csámcsogott rajta, de ahogy írták így serkenti a termelést és pár nap után több tej lesz. Ha nagyon ordított a fiam, és nem volt hajlandó cicizni, de azért evett napközben eleget, akkor csak a szokásos karban ringatás és körbe-körbe mászkálás a nappaliban, ezek iszonyat nehéz napok voltak. Ettől függetlenül mindig próbáltam sűrűn cicire rakni, még ha nem is szívott eleget, de a cumizás nyugtatta, ha tényleg épp nem ordított.
2022. okt. 15. 08:28
 16/38 anonim ***** válasza:
3-as voltam
2022. okt. 15. 08:29
 17/38 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy kiürül a mell. A mell nem tejtároló, hanem tejtermelő. Attól,hogy puha a melled, még inger hatására folyamatosan termelődik, max nem olyan intenzitással jön, ahogy a babád megszokta, és többet kell dolgoznia érte.

Beszélj egy szoptatási tanácsadóval, ő a kompetens szakember a témában, nem a védőnő. Nekik a szoptatás csak egy kis része a tanulmányoknak, nem olyan alaposan tanulnak róla, mint a tanácsadók.

Az én lányom az első hónapban egy kilót hízott, és 5 centit nőtt. A második hónapban 1200 grammot hízott, és újabb 5 centit nőtt. 4 hónapos korára duplázta a születési súlyát, utána lassult a dolog.

Most 10 hónapos, szerdán mérték, 8420 g és 74 centi. Most csak 200 grammot hízott, de 4 centit nőtt.

2022. okt. 15. 09:40
 18/38 A kérdező kommentje:

Az én kisfiam 1,5 centit nőtt csak az első hónapban 🤔

Tudom, hogy a tej folyamatosan termelődik, de azt is megfigyeltem, hogy ezelőtt szopás után még tudtam fejni minimum egy picit, most pedig kb. 2 csepp után már nem jön semmi, hiába próbálkozom még hosszan. Ezért félek, hogy nem elég.

2022. okt. 15. 09:52
 19/38 A kérdező kommentje:
A kórházi szobatársamhoz most fog menni szoptatási tanácsadó, vele fogok beszélni utána, és valószínüleg akkor én is próbálom majd elhívni, ha nem javul a helyzet, hátha...
2022. okt. 15. 09:54
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, egyáltalán nem estem neked szerintem mindenki tök őszintén szeretne segíteni neked. Tudom, hogy az ember ilyenkor mindenbe támadást lát, de hidd el nem bántunk. Nem tudom, esetleg ha egy szoptatási tanácsadóval felvennéd a kapcsolatot megtudna nyugtatni. Nagyon sokat tud segíteni, mert a védőnővel ellentétben tényleg szakember. Amúgy fejni én sem tudtam, pedig tejem volt, a puffancs babám bizonyította. Sokan nem tudnak fejni, de ettől még tejük van. Én is ki voltam az első 2-3 hónapban, tudom mennyire nehéz, mennyire aggódsz a kicsi miatt, de nem biztos, hogy valósak a félelmeid, bár én hiszek abban, hogy egy anya érzi ha valami nem ok. Ezért mégegyszer azt javaslom fordulj igazi szakemberhez, legjobb esetben csak megnyugtat, hogy minden a legnagyobb rendben van❤️
2022. okt. 15. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!