Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítség! Mit tegyek, ha túl...

Segítség! Mit tegyek, ha túl sokat eszik a babám és így sem elég neki?

Figyelt kérdés

Most egy hónapos, anyatejes, csak szopizik, de rengeteget: egy nap képes egy kg fölött fogyasztani mérleg szerint, nem ritka, hogy 200g vagy annál több is lecsúszik egy evésre.

Eddig még bírtam valahogy az igény szerinti szoptatást, de már nem nagyon elég a tejem. Azt viszont nagyon feleslegesnek érezném, hogy ilyen mennyiség mellé még pótoljak tápszerrel...

Van valami ötlet, hogy hogy csökkenthetném az étvágyát? Ha nem lakik jól, akkor nagyon sír, semmi nem nyugtatja meg, csak az evés :(

2022. okt. 14. 20:14
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
71%

Kedves kérdező,

Ezért kérdezem, hogy mikor csinálja a palávert :)

[link]

Egyébként, ahogy mondta is valaki, olyan nincs, hogy kiürül egy laktáló mell. A kisbabád pedig természetesen nem fog egyszerre nagyot nőni hosszban és súlyban is. Ez a két dolog váltani szokta egymást általában. Ez az "őrült" csecsemő időszak még eltarthat egy darabig, de ez nem annak a jele, hogy éhezik. Én megelégeltem pár hét után, és megszakítottam az ördögi kört azzal, hogy a megsüketülés lehetőségét választva, karban ringatva nyugtattam meg a kisbabám. Eltartott egy darabig :D Nézd, a babád szépen gyarapszik+ kibír 5-6 órát is evés nélkül= van elég tejed, ne aggódj ezen. Csupán nem egy könnyű időszak ez lelkileg neked sem, neki sem. De el fog múlni, és mindketten megerősödve jöttök ki belőle.

2022. okt. 15. 10:22
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
A fejés máshogy stimulálja a mellet, mint a baba. Ezért fordulhat elő, hogy fejésre nem jön, a baba mégis tud kinyerni belőle tejet.
2022. okt. 15. 10:25
 23/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor felkészülök lelkileg a következő hónapokra... majd csak belerázódunk 🙂

Már csak abban reménykedek, hogy ha nekem nem is, de a babának csak kell valamikor aludnia is, és akkor biztos nem fog se enni, se sírni 😊

2022. okt. 15. 11:42
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak is igen igaza van. Az elején tudtam fejni elektromos géppel, de később annyira “átállt” a mellem a fiam technikájára, hogy a legerősebb fokozat(amit az elején nem tudtam használni, annyira erősnek éreztem), az később lófütty volt a rendes szoptatáshoz képest.
2022. okt. 15. 11:45
 25/38 anonim ***** válasza:
0%

Adj neki tápszert, ha nincs tejed. Ezen mi a nehéz?

Ő enne, te elapadsz, szóval előbb-utóbb ígyis kell.

2022. okt. 16. 13:42
 26/38 anonim ***** válasza:
26%

Nem vagyk szopt. ellenes, de igen, egy laktáló mell is elapadhat, pl stressz hatására.

Pl a jaj, mindenki bahigat, hogy sokat hízik, mit tegyek - kattogásra. Ez tény.

2022. okt. 16. 13:43
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Mizujs? Még mindig megy a kálvária egész nap?

3-as vagyok

2022. okt. 16. 14:23
 28/38 A kérdező kommentje:

Tegnap volt a mélypont, már reggeltől nem volt alvás, küzdöttünk kicsit, szerencsére most hajlandó volt megnyugodni az aránylag üres mellen is.

Mára sokkal jobb a helyzet, minimális nyekergés volt csak, az is addig, míg meg nem szabadult a levegőtől, utána teljes elégedettség, jókedv és alvás, tejjel is bírtam még eddig az iramot 🙂

Kíváncsi vagyok, hogy a nehezén túl vagyunk-e, vagy csak a mai nap volt a kakukktojás? 😀

2022. okt. 16. 21:21
 29/38 A kérdező kommentje:

Ha esetleg valaki még olvasná:

Ma megkaptam a dokitól, hogy "rengeteget" eszik egyszerre, attól nyugtalan, ne hagyjam, mindenképp szakítsam meg.

Ez új, eddig még mindenkitől csak azt hallottam, hogy igény szerint egyen, amennyit akar. Arról nem is beszélve, hogy ez további problémákat vet fel, egyrészt vajon akkor mennyire fog sírni, ha nem ehet eleget, valamint honnan kellene tudnom szopás közben, hogy épp mennyinél tartunk, mikor próbáljam elvenni tőle...

Most még tanácstalanabb vagyok, mint voltam :(

2022. okt. 21. 22:28
 30/38 anonim ***** válasza:
Beszéltél szoptatási tanácsadóval?
2022. okt. 22. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!