Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » "A faj, akinek teher az...

"A faj, akinek teher az utódgondozás. " Hallottál már ilyen kezdetű mondatokat? Mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés

Nem beszélve arról, hogy ha az ember terhes, szégyellje magát, hogy már most teherként éli meg a gyermekét. Pedig ez csak egy szó. A várandós tagadhatatlanul szebb, de engem kifejezetten idegesített, mikor anyai kompetenciáimra vonatkozóan vontak le következtetést e szóhasználatomból.

Minden porcikámmal imádtam az áldott állapotot, bármikor belevágnék újra, és óriási szeretettel vártam a gyermekem világrajöttét, de emellett tény volt az is, hogy húsz kilót híztam, vizesedtek a bokáim, néha szédültem, néha görcsöltem, mint midnenki. Kifejezetten zavart, mikor a terhesség-várandósság szinonímáján lovagoltak nekem. Ti hogy vagytok ezzel?

Most már két éves lesz a pöttöm, és nagyon dühít, mikor azzal jönnek, hogy a mai anyák mennyire eltávolodtak bizonyos értékektől, hisz ennek a fajnak már teher az utódgondozás. Bizonyos helyzetekben igenis kemény meló, nekem ne mondja senki, hogy nem jár nehézségekkel! Had legyek néha büntetlenül elgyötört! Ti mit gondolt minderről?

2010. szept. 27. 09:50
 1/8 Bea24 ***** válasza:
teljesen igazad van
2010. szept. 27. 09:52
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek minden szavaddal! Még akkor is, hogy szerintem nekem volt a világ legkönnyebb terhessége minden szempontból, és egy áldott jó gyerekem van. Ennek ellenére, egyetértek!!!!
2010. szept. 27. 09:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek:) Általában ezt a stílust két embercsoport engedi meg magának: az egyik, aki kb. 30 éve volt anya, és elfelejtette, mivel jár, a másik aki meg sosem volt anya, tehát lövése sincs:)

Én nem foglalkozom egyik véleményével sem. Akivel egy időben babázok, mindenki elismeri, hogy igenis elgyötört néha, és néha igenis tele van a hócipője:) Ettől függetlenül szerintem senki nem éli meg teherként a babáját.

2010. szept. 27. 10:06
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
Mi az h faj??Tán kutya vagyok én,vagy nem is ember??Hát jó nagy náci lehetett aki ezt a mondatot kitalálta..esetleg a generáció szó megfelelne,de ez esetben meg a tartalmával nem értek egyet.pfffffff
2010. szept. 27. 10:34
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Egyébként meg ezt biztos h egy öreg,tudatlan parasztasszony találta ki,aki soha életében nem dolgozott munkahelyen,mert akkoriban nem kellett,és 14 éves korától kezdve vagy 40 éves koráig azzal telt minden második éve h szült egy gyereket..Szóra sem érdemes ez az állítás.
2010. szept. 27. 10:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Gondolom, Gretsy Laszlo buszke lehet magara, hogy ennyi onkentes nyelveszt sikerult kinevelnie :-)

Ha mi nem vagyunk terhesek, akkor magat a 9 honapot hogy hivjuk? Aldott allapotusagnak? Viselossegnek?

Tehat kepzeljuk el, ahogy Clooney doki a Veszhelyzetben bejelenti: "27 eves 37 hetes aldott allapotu no..." Vagy "a szules altalaban a viselosseg/varandossag 40. heteben indul be." Ugye, hogy furan hangzik? Vagy csak nekem? Vagy kepzeld, megy ultrahangra, es mondod: "doktor ur, aldott allapotban vagyok". Meg azt el tudom fogadni, hogy azt mondod a rendeloben, hogy "gyermeket varok", de nem mondhatod, hogy 16 hetes "gyermeket varo" vagyok.

Amugy neha a szavak nem epp azt jelentik, amit szo szerint leirnak. Tehat attol meg, hogy "terhes" vagy, nem jelenti azt, hogy ez az egesz "terhes" lenne a szamodra. Mint ahogy, ha azt mondom, hogy aki ezt a fenti mondatot mondta, az egy barom, az nem azt jelenti, hogy szarva van es a mezon bog (pedig lehet, hogy jobban tenne) :-)

2010. szept. 27. 11:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is egyet értek. Pedig gyönyörű várandósságom és szülésem volt, de tény, hogy néha bizony vannak nagyon nehéz napo, főleg, hogy ittállunk a dackorszak kezdetén. De az ember mindenre talál megoldást és igyekszik megoldani a problémákat. Ez különböztet meg minket az állatoktól. De ne felejtsük el, hogy az embereknél a leghosszabb időszak az utódgondozásban a csecsemő-gyermekkor stb. amíg felnőnek és önálló életet élhetnek, ez kb:20 év. Könnyen beszélnek az öregek, akiknek jóval egyszerűbb életük volt, ráadásul több generáció élt egy fedél alatt, tehát anyuka sosem volt egyedül a babájával, mindenben tudtak neki segíteni. a mai anyukák meg legtöbbszeör tök egyedül vannak a gyerekeikkel, mert a nagyszülők jó messze, apuka meg késő estig dolgozik. teljesen egyedül a gyerekekkel nem könnyű segítség nélkül, ne hasonlítsuk össze nagyanyáink életével. Kár, hogy az "okos" emberek ezeket elfelejtik amikor ilyen kritikákat írnak a mai anyákról.
2010. szept. 27. 12:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Utolsó válasz nagyon jó:D

Amúgy a terhesség édes teher, de pl. nekem a 20. hétig tényleg teher volt, hiába, biztos én vagyok rosszul összerakva, de a reggeltől estig tartó folyamatos hányást teherként éltem meg, nem áldott állapotként:S

2010. szept. 27. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!