"A faj, akinek teher az utódgondozás. " Hallottál már ilyen kezdetű mondatokat? Mit gondolsz erről?
Nem beszélve arról, hogy ha az ember terhes, szégyellje magát, hogy már most teherként éli meg a gyermekét. Pedig ez csak egy szó. A várandós tagadhatatlanul szebb, de engem kifejezetten idegesített, mikor anyai kompetenciáimra vonatkozóan vontak le következtetést e szóhasználatomból.
Minden porcikámmal imádtam az áldott állapotot, bármikor belevágnék újra, és óriási szeretettel vártam a gyermekem világrajöttét, de emellett tény volt az is, hogy húsz kilót híztam, vizesedtek a bokáim, néha szédültem, néha görcsöltem, mint midnenki. Kifejezetten zavart, mikor a terhesség-várandósság szinonímáján lovagoltak nekem. Ti hogy vagytok ezzel?
Most már két éves lesz a pöttöm, és nagyon dühít, mikor azzal jönnek, hogy a mai anyák mennyire eltávolodtak bizonyos értékektől, hisz ennek a fajnak már teher az utódgondozás. Bizonyos helyzetekben igenis kemény meló, nekem ne mondja senki, hogy nem jár nehézségekkel! Had legyek néha büntetlenül elgyötört! Ti mit gondolt minderről?
Egyetértek:) Általában ezt a stílust két embercsoport engedi meg magának: az egyik, aki kb. 30 éve volt anya, és elfelejtette, mivel jár, a másik aki meg sosem volt anya, tehát lövése sincs:)
Én nem foglalkozom egyik véleményével sem. Akivel egy időben babázok, mindenki elismeri, hogy igenis elgyötört néha, és néha igenis tele van a hócipője:) Ettől függetlenül szerintem senki nem éli meg teherként a babáját.
Gondolom, Gretsy Laszlo buszke lehet magara, hogy ennyi onkentes nyelveszt sikerult kinevelnie :-)
Ha mi nem vagyunk terhesek, akkor magat a 9 honapot hogy hivjuk? Aldott allapotusagnak? Viselossegnek?
Tehat kepzeljuk el, ahogy Clooney doki a Veszhelyzetben bejelenti: "27 eves 37 hetes aldott allapotu no..." Vagy "a szules altalaban a viselosseg/varandossag 40. heteben indul be." Ugye, hogy furan hangzik? Vagy csak nekem? Vagy kepzeld, megy ultrahangra, es mondod: "doktor ur, aldott allapotban vagyok". Meg azt el tudom fogadni, hogy azt mondod a rendeloben, hogy "gyermeket varok", de nem mondhatod, hogy 16 hetes "gyermeket varo" vagyok.
Amugy neha a szavak nem epp azt jelentik, amit szo szerint leirnak. Tehat attol meg, hogy "terhes" vagy, nem jelenti azt, hogy ez az egesz "terhes" lenne a szamodra. Mint ahogy, ha azt mondom, hogy aki ezt a fenti mondatot mondta, az egy barom, az nem azt jelenti, hogy szarva van es a mezon bog (pedig lehet, hogy jobban tenne) :-)
Utolsó válasz nagyon jó:D
Amúgy a terhesség édes teher, de pl. nekem a 20. hétig tényleg teher volt, hiába, biztos én vagyok rosszul összerakva, de a reggeltől estig tartó folyamatos hányást teherként éltem meg, nem áldott állapotként:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!