Miért rettegnek itt ilyen sokan a cumizavartól?
Több kérdésnél is láttam, egyesek szerint ez kb a vég 😂
Cumizavartól rettegők, ha tápszeres pótlásra lenne szükség, akkor mit csinálnátok? Csak mert mint írtátok másik kérdések alatt, pohárból nem minden baba hajlandó inni. Emellett hába van olyan cumisüveg, ami direkt úgy van kialakítva, hogy nem zavar be, szerintetek az is be fog zavarni.
Ilyenkor mi van?
"Mert ha cumizavqros és nem hajlandó ciciből enni akkor nem szívja le a tejed,így a melled begyullad ,belázasodsz,akár be is gennyesedik és legrosszabb esetben meg kell műten"
😂😂😂
Mert fejés nem létezik ugyebár, sem kézi mellszívó stb. Csak és kizárólag a kisbaba tudja kiszopni belőled!
Nekem kezdettől nem szopott a babám, pedig 3 szoptatási tanácsadó is segíteni próbált a kórházban, de nem sikerült csak nagyon nehezen bimbóvédővel. Mivel a tejem is kevés meg sokszor bealudt a cicin, így tápszeres pótlást is kap cumisüvegből. Cumija is van nyugtatásra.
Nálunk nem okozott gondot se a cumisüveg, se a bimbóvédő, sőt ezeknek hála tud anyatejet kapni a babám. Emiatt én nem tudok rossz dologként tekinteni ezekre, nálunk segítettek. Azóta is így csináljuk, mert a mellem ugyanúgy nem kell neki születésétől fogva.
Csak azért írtam le, hogy álljon itt egy másik nézőpont is ami árnyalja a dolgot.
12
Kapaszkodj meg, van gyerekem, sőt, mivel hivatalos tejleadó anyuka voltam, éjjel-nappal fejtem egy időben mellszívóval, tele volt a fagyasztó. Szóval a 10 ml az a te problémád, de itt nem rólad van szó.
Korábban feltettem egy ehhez hasonló kérdést, ma már van tapasztalatom, azért tettem fel most ezt. Mert nem értem, hogy miért néztek hülyének.
De az első válasz megadta a választ a kérdésemre: az retteg betegesen a cumizavartól, aki mindenképp szoptatni akar.
#16 neked valami nagy bajod lehet az élettel.
Lehet h csak időlegesen bezavart valami, de nagyon idegbe lehetsz, ha ilyen erőszakosan beleállsz emberekbe...
Nekem is minimális jött le fejéssel, csak azért mert belőled jött literszám, még nem totál egyedi kirívó eset ha valaki nem tud megfelelő mennyiséget fejni.
Teljesen normális, megalapozott válaszokat kaptál, hogy miért aggódnak egyesek a cumizavar miatt, esetleg konkrétan félnek is tőle.
De te hülyének nézel itt mindenkit. Nem lehetsz egy kellemes személyiség...
Nálunk kialakult a cumizavar, fejni ugyanúgy nem tudtam ahogy az egyik hozzászóló, nem is szopizott sokáig a babám.
És teljesen érthető, ha ettől valaki fél... mert mondjuk szeretne szoptatni. Ami tök tudja neked miért fáj.
Miért gondolod, hogy nekem fáj, ha valaki szoptatni akar?
Én azt nem értem, hogy a másik kérdésnél miért próbáltak a indulatosan lebeszélni, olyan indokokkal, hogy neki cumizavaros lett a gyereke. Világosan leírtam, hogy én nem halnék bele, ha tápszerezni kell a gyereket. Továbbra is kaptam az ívet.
Nem tudom, hogy "sokan" és "rettegnek"-e a valóságban a cumizavartól, de ugyan nem mindenkinél jön elő, viszont nem lehet előre tudni, kinél okoz gondot. Van az a helyzet, ahol az ember inkább nem kockáztat. Az egyik barátnőm mellét 2-3 cumiztatás után elkezdte nyúzni a baba, inkább áttértek itatópohárra és rendbe jött. Másnál simán lehet, hogy nincs ilyen gond.
Nálam az első hónapokban nem volt szoptatás terén idilli az állapot, de végül is szopott a baba (csak nem jó technikával) és tejből is volt elég. Mindenesetre ott tartottam, hogy ezt még elviselem, de többet már nem (szerencsére kb. 5 hónap alatt problémamentes lett). Az anyósom elég sokat piszkált a cumival, mert jajj, ujjszopó lesz a baba (4-5 hónaposan leállt vele, de ugye ez is lutri), én mondtam, hogy nem akarok cumit (alapból nem ellenzem), mert mi van, ha romlik a helyzet. Na, ő nem értette ezt a problémát, pedig annyira örült, hogy tudom szoptatni a babát (neki nem volt teje).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!