Több kérdésnél is láttam, egyesek szerint ez kb a vég 😂
Cumizavartól rettegők, ha tápszeres pótlásra lenne szükség, akkor mit csinálnátok? Csak mert mint írtátok másik kérdések alatt, pohárból nem minden baba hajlandó inni. Emellett hába van olyan cumisüveg, ami direkt úgy van kialakítva, hogy nem zavar be, szerintetek az is be fog zavarni.
Azért tartanak a cumizavartól, mert akkor utána hipphopp el lehet jutni a 100%os tápszeres táplálásra, amit nyilván szeretnének elkerülni. A babám egy-két nap alatt lett cumizavaros a bimbóvédő (!) és cumisüveg kombótól, mikor pótlásra volt szükség. Hiába küzdöttem, elutasította a cicim. Nem volt jó érzés és még ma is próbálom feldolgozni, hogy alig szoptathattam a gyerekem. Nyilván az anyatejes táplálás a legmegfelelőbb egy baba számára.
2022. okt. 4. 18:58
2/26 anonim válasza:
Az én lányomnak cumizavara lett a bimbóvédőtők 3 hetes korában. Csak rángatta a cicim, szívni nem nagyon szívta, emiatt nem gyarapodott a súlya egyáltalán, nekem pedig látványosan csökkent a tejmennyiség, így pótlást kellett neki adjak egy rövid ideig. Mi SNS-sel/szoptaníttal pótoltunk, ami nem okoz cumizavart, túl is lendültünk ezen a problémán elég hamar. Nem azért vannak itt csomóan kiakadva, mert mindenkinél jelentkezik, sokan ugyanis megússzák a cumizavart. Vannak viszont a kevésbé szerencsések, mint én, aki ha nem kap segítséget, akkor 3 hetesen abbahagytam volna a szoptatást, de így 6 hónapja tudok probléma nélkül szoptatni.
2022. okt. 4. 18:58
3/26 A kérdező kommentje:
"Nyilván az anyatejes táplálás a legmegfelelőbb egy baba számára"
Ja, oké. Mindent értek :D
2022. okt. 4. 19:00
4/26 anonim válasza:
Szintén nagy szenvedést okozott egyszeri alkalom cumisüvegezés lefejt tejjel..
Előtte se sebes mellbimbó.. semmi ilyesmi
Akkor minden volt..
Mellgyulladásig jutottam, szoptatási tanácsadó húzott ki..plusz a kitartásom.
2022. okt. 4. 19:02
5/26 anonim válasza:
Mert szerinted a tápszer a természetes taplálási mód a babának? :D nem azt mondtam, hogy a tápszer szar, az én babám is azt kap/kapott, 100%os tápszeres. Semmi baja, egészséges okos. De ettől még tudom, hogy az a természetes ha egy baba anyatejet kap, és minden ami az anyatejben megtalálható semmilyen kutyulvánnyal nem pótolható.
2022. okt. 4. 19:02
6/26 anonim válasza:
Mivel nincs sajnos elég tejem, így a babám kiegészítésként kap tápszert. Mivel csak kiegészítés, így valós félelem, hogy cumi zavaros lenne a cumisüvegtől, mivel szeretném szoptatni is amíg tudom. Amúgy alternatívaként nem csak pohár létezik, hanem van kanalas végű cumisüveg. Ilyen: [link]
Nekünk tökéletesen bevált. Ügyesen szopizik, ezzel kapja a tápszert és a hozzátáplálásnál sincs probléma a kanállal.
2022. okt. 4. 19:06
7/26 anonim válasza:
Én 2 évig szoptattam úgy, hogy az első hónapban míg a tejem be nem indult normálisan kapott pótlást is.Állitolag nagyon ritkán lesz cumizavaros egy kisbaba.
2022. okt. 4. 19:30
8/26 anonim válasza:
Túl van misztifikálva.
2022. okt. 4. 19:50
9/26 anonim válasza:
Mert ha cumizavqros és nem hajlandó ciciből enni akkor nem szívja le a tejed,így a melled begyullad ,belázasodsz,akár be is gennyesedik és legrosszabb esetben meg kell műteni. Rohadtul fáj akár egy kis csomó is,nem hogy akkor amikor senki nem szopja ki a tejet a cicidből...
2022. okt. 4. 20:42
10/26 anonim válasza:
Nincs túlmisztifikálva... sok baba lesz cumizavaros sajnos.
De nem mind. Egy barátnőm babája minden este cumisüvegből kapta vacsorára a tejet. Nem lett cumizavaros, de lehet h csak azért nem, mert egy nap egyszer kapta így.
Az én babámnak kellett pótlás mert nem bírtam a fájdalmat, cumizavaros lett, hamar már a tej volt a kiegészítés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!