Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetek, ha utál a babám...

Mit tehetek, ha utál a babám autózni?

Figyelt kérdés

4 hónapos a kislányom. A nagyszülők mindkét oldalon idősek, 200 km-re élnek, állataik vannak, kertjük, nem igazán mozgékonyak.

Vagyunk mi, akik olyan helyen élünk, hogy kb. mindenhova autóval tudunk csak menni.

És van a kislányunk, aki már akkor ordít, ha betesszük a hordozóba. Utálja a babakocsit (mózest és hordozót is) és utál autózni is. Ha 10 percet autózunk, végig ordítja szó szerint, ha két órát, akkor kb. annyi megszakítás van benne, amíg feltöltődik. Értsd elájul, amikor kifárad.

Már mindent próbáltunk. Mellette ülök, nem ülök mellette, több ruha, kevesebb ruha, a létező összes játéka, váltva, éneklés, itthon hordozóhoz szoktatás, hogy ne legyen neki rossz élmény, de semmi. A szívem szakad meg érte és minden nagyszülő látogatás után megfogadom, hogy nem megyünk többet, amíg meg nem szereti, vagy el nem tudja mondani mi a baj, mert ez kínzás neki és nekünk is.

De a nagyszülőket is sajnálom, mert mindkét oldalon első unoka, imádják, fosszam meg tőlük évekre az unokájukat?

Már sírni tudnék komolyan... annyira megvisel egy-egy ilyen út. A rövidek sem kutyák, de azokra legalább tudom azt mondani, hogy tényleg csak akkor megyünk valahova, ha muszáj.

Aki hasonló helyzetben van, mit tett? Hozzászokott a gyerek? Mikorra? Erőltetted, hogy megszokja, vagy csak akkor mentetek hosszabb útra, amikor már nagyobb volt?

2022. szept. 25. 21:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk a Bébi imád autózni, úgyhogy tippet sajnos nem tudok adni, de az az egy biztos, hogy ha kínzás lenne neki, akkor nem erőszakolnám rá.

Lehet, hogy rosszul van, hányingere van a kocsiban.

A nagyszülők se várhatják el, hogy szenvedjen a kicsi...

2022. szept. 25. 22:40
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanilyen volt a babám, üvöltött, ha autóztunk, ha babakocsiztunk, egyedül hordozókendővel, majd csatossal tudtam vele kimozdulni egy jó ideig és csak a környéken. Teljesen el voltam eleinte keseredve, körülöttem mindenhol ilyen babakocsiban 2-3 órákat elalvó gyerekek voltak, akikkel pár hetes koruktól lehetett menni jobbra-balra, én meg egyszerűen nem tudtam, mit rontok el. A válasz természetesen az, hogy semmit, vannak ilyen gyerekek, meg olyan gyerekek, idővel mind változik.

Nekünk mostanában, 10 hónapos kora körül lett egyébként lényegesen jobb a helyzet. Semmiképp ne add fel teljesen a dolgot, időről időre próbáljátok újra, de hidd el azzal sincs semmi gond, ha most 1-2 hónap kimarad, a legfontosabb a ti és a bab nyugalma.

2022. szept. 26. 00:32
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is így van, ha tudatosan alvásidőben indultok el? Legrosszabb esetben akár este, fektetés után?
2022. szept. 26. 03:33
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanígy voltam mint a 12-es! Rémes volt 😅 de elmúlt.

Ő is egy 10 perces autózást sem bírt. Akkor lett jobb a helyzet mikor már kellően nagy volt ahhoz, hogy a hordozót autósülésre cseréljük. Onnantól, hogy kilátott sokkal jobb lett a helyzet.

2022. szept. 26. 05:41
 15/18 A kérdező kommentje:

A hordozókendőt is utálja, így azzal sem tudunk elmenni sétálni... -_- Kézben hurcibálva bezzeg imád nézelődni, de nem akarok ehhez szoktatni. Remélem a sportkocsi majd jobb lesz.

Megvan már az ülése is, 67 centitől használhatja, ő most 64, még nagyon összecsúszik benne, úgyhogy úgy várom a növekedését, mint a messiást. Már sajnálom, hogy megvettük előre, mert mostmár olyat vennék, amit újszülött is használhat, vagyis már most is kipróbálhatnánk.

Este fektetés után még nem próbáltuk indulni, igyekeztünk úgy alakítani, hogy az esti rutinra már odaérjünk. Délutáni alvást próbáltam belőni, de az meg itthon is kaotikus még, van hogy fél órát alszik, van hogy kettőt és az időpontja is változik, szóval ezt még így nem egyszerű belőni.

2022. szept. 26. 08:40
 16/18 anonim ***** válasza:
Akkor próbáld meg este. Mi is mindig úgy utazunk, hogy alvásidőben, nincs el órákat az autóban. Megcsináljátok az esti rutint, aztán nem az ágyába teszitek, hanem az autóba. Nekünk bejött, bár volt rá példa, hogy mikor megérkeztünk, akkor a ki-be járkálástól megébredt és partizni akart este 11-kor, de még mindig jobb, mintha végig üvöltené a 3 órát.
2022. szept. 26. 08:50
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Kapcsoljátok az autóban a zenét/rádiót max hangerőre, hátha elnyomja a babasírást.
2022. szept. 26. 10:01
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a fiam utálta, a lányom imádta az autózást. Ami segített az az 5.kipróbált cumi, Bogyó és Babóca mesehallgatás (csak hallgattuk mp3ról, Pogány Judit hangjától mindig bealudt..)vagy a rockzene..csendes refluxa van, gondolom ezért sem tetszett neki az a testhelyzet.

Az meg rettenetes ötlet, hogy menet közben mell legyen lógatva a szájába, értelmes nő ilyet nem csinál.

2022. szept. 26. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!