Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetek, ha utál a babám...

Mit tehetek, ha utál a babám autózni?

Figyelt kérdés

4 hónapos a kislányom. A nagyszülők mindkét oldalon idősek, 200 km-re élnek, állataik vannak, kertjük, nem igazán mozgékonyak.

Vagyunk mi, akik olyan helyen élünk, hogy kb. mindenhova autóval tudunk csak menni.

És van a kislányunk, aki már akkor ordít, ha betesszük a hordozóba. Utálja a babakocsit (mózest és hordozót is) és utál autózni is. Ha 10 percet autózunk, végig ordítja szó szerint, ha két órát, akkor kb. annyi megszakítás van benne, amíg feltöltődik. Értsd elájul, amikor kifárad.

Már mindent próbáltunk. Mellette ülök, nem ülök mellette, több ruha, kevesebb ruha, a létező összes játéka, váltva, éneklés, itthon hordozóhoz szoktatás, hogy ne legyen neki rossz élmény, de semmi. A szívem szakad meg érte és minden nagyszülő látogatás után megfogadom, hogy nem megyünk többet, amíg meg nem szereti, vagy el nem tudja mondani mi a baj, mert ez kínzás neki és nekünk is.

De a nagyszülőket is sajnálom, mert mindkét oldalon első unoka, imádják, fosszam meg tőlük évekre az unokájukat?

Már sírni tudnék komolyan... annyira megvisel egy-egy ilyen út. A rövidek sem kutyák, de azokra legalább tudom azt mondani, hogy tényleg csak akkor megyünk valahova, ha muszáj.

Aki hasonló helyzetben van, mit tett? Hozzászokott a gyerek? Mikorra? Erőltetted, hogy megszokja, vagy csak akkor mentetek hosszabb útra, amikor már nagyobb volt?

2022. szept. 25. 21:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
29%

Hányszor mentetek eddig?

Én nem erőltetném.

200km az 2-3 órás út lehet. Mi fele ilyen távolságra jártunk, de másfél-két hónapnál gyakrabban nem mentünk. (A másik oldali szülők meg helyben laknak.) Pedig csak az út vége felé szokott lenni sírás.

Nekem is a szívem szakadna meg, ha 2 órán át sírna.

És mindezt elmondanám a nagyszülőknek is. Ha megértik jó, ha sértődés van, nekünk akkor is jó. Nekünk ui. az a jó, ami a babánknak.

Ugyanakkor annyit megjegyeznék, hogy amikor 200 km-re telepedtetek le mindkettőtök szüleitől, akkor ezzel (és sok más egyébbel) eleve számolni kellett volna. Nem direkt a babasírással, de azzal, hogy nem tudtok annyiszor menni a szüleitekhez, mintha 20 km-re laknának. És pontosan tudtátok, hogy ők sem mobilisak a körülményeik miatt.

2022. szept. 25. 21:16
 2/18 anonim ***** válasza:
36%

Az elso gyerekem ilyen volt. 2 eves korara lett jobb. En bevallom, azt csinaltam, amit nem javasolnak, belogattam a mellem, es szoptattam (bekotve maradtam, es meg tudtam igy fordulni), kevesbe volt igy veszelyes, mintha vegiguvoti, ferjem meg nem tudott volna a vezetesre figyelni. De ez amugy a felrenyeles miatt sem epp egy szerencses megoldas.

4 honapos koraban meg olyat csinaltam, amire elotte eskudoztem, hogy en nem fogok. Meset kapcsoltam neki. (A Szaffit). Ez volt az egyetlen mese, amit sokaig elfogadott. Illetve ennyi idos kora korul mar elnezegette 15 percig, ha egy 1,5 literes uvegben fel liter vizet billegtettem elotte egyik oldalrol a masikra.

En kerultem az autozast egyebkent amikor csak lehetett.

2022. szept. 25. 21:20
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Lányunk is sokat sírt sz autóban. Nekünk ilyen hosszú távra nem kellett mennünk szerencsére, rövidekre pedig mi is csak akkor mentünk ha muszáj volt. Védőnő, gyerekorvos, stb...

Esetleg én azt próbálnám meg, hogy nagyszülőkhöz alvásidőben menni. Ha az autóban nem alszik el, akkor előtte elaltatni és úgy becsempészni a hordozóba

2022. szept. 25. 21:20
 4/18 A kérdező kommentje:

1-es, ez érdekes felvetés. Amikor 10 éve Budapestre költöztem, akkor annak tudatában tettem ezt, hogyha látni akarom a szüleimet, szinte mindig nekem kell hazamennem hozzájuk. Elfogadtam. A férjemmel már itt találkoztunk, azt nem vettem figyelembe az ismerkedésnél valóban, hogy ő ugyanígy került ide, csak pont az ellenkező irányból.

Azt is tudtuk és nem jelentett gondot,hogy olyan agglomerációs településre költöztünk, ahol az autó az egyetlen normális közlekedési lehetőség.

Nem jelenetene gondot babával sem a hazaút, ha neki nem jelentene gondot. Ennél jobban nem tudtunk kalkulálni. :)

A 2 órából egyet alszik. De azért mert fél óra ordítás után elájul szegényem. Majd felébred, megint ordítás és odaérünk. Ez az általános (3 út tapasztalata alapján).

Ma csak levegőzni mentünk ki babakocsival, fél óra tömény ordítás és az én idegrendszerem megadta magát. Mi a fenének menjünk bárhova is, ha neki ez "kínzás"!?

Az alvásidőt próbálom majd belőni (kicsit még kaotikus), a csempészés jó ötlet, de szerintem felébred max akkor amikor becsatolom. :( Megpróbáljuk, köszi a tippet, szívesen fogadok bármit.

El vagyok keseredve, hogy a kislányom így szenved. Mi a férjemmel imádunk utazni, vezetni, nehéz ez.

2022. szept. 25. 21:49
 5/18 anonim ***** válasza:
41%
Miért nem mennek a nagyszülők? Én tökre nem értem, hogy miért mindig a gyerek, unoka csicskuljon. Persze, így hiányzol, úgy hiányzol, de ha neki kellene megmozdítani a valagát akkor már mindjárt nem hiányzol annyira.
2022. szept. 25. 21:57
 6/18 anonim ***** válasza:
63%

Az én fiam picinek aludt az autóban mindig, de kb 1 éves kora óta utál beszíjazva lenni. Vonattal viszem ezért. Kb. 2x annyi idő, de így mozoghat, szereti, pláne ha két felnőtt van. A vonathoz is metróval megyünk, hátamon a gyerek, cucc a babakocsiban.

Lehet hogy hülye ötlet, de ha álló helyzetben a gyerekülésben a szájába lógatod a cicit, nem tudod elaltatni? Ilyen picik még sokszor elalszanak a cicin.

Ismerőseim pedig éjjel mennek, alvó gyerekekkel. Persze ennek is van kockázata.

2022. szept. 25. 22:01
 7/18 anonim ***** válasza:
89%

Az én szüleim 45percre 1 órára laknak tőlünk, 2x mentünk hozzájuk míg a lányunk egy éves nem lett. Ez van, 2x bírtam végighallgatni ahogy végig üvölti az utat.Nálunk persze minden kisgyerek,baba jó fej volt imádott autózni, (sőt volt amelyik unokatesót autóban is altattak mert máshogy nem akart) rajta kívül és csak hitetlenkedést kaptunk, hogy nem hiszik el, nem lehet az már, hiába volt totál vörös szegény gyerek feje:D. Anyuék otthagyták arra a pár órára az állatokat aztán ők jöttek. De azért nyilván más a távolság.

De amúgy 1 éves kora után jobb lett a helyzet és már nem sírt. Most meg 4 évesen állandóan autózni akar:D:D

2022. szept. 25. 22:01
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez volt, így az indulást próbáltuk alvás időre tenni, nálunk sem volt még fix,da azért az nagyjából belőhetö hogy evés után aludt.

Kislányomnak 8 hónaposan a rendes autósülés hozta meg a változást, onnantól a világból is ki lehet vele utazni.

2022. szept. 25. 22:02
 9/18 anonim ***** válasza:
87%
Inkább egy cumit adj a neki, mint menet közben a "cicit lógasd a szájába". És ha az anya vezet, mert a férj épp nincs ott? Legyen 2 méteres melle?
2022. szept. 25. 22:10
 10/18 A kérdező kommentje:

Én a cicilógatást kihagynám, nem vagyok elég bátor ehhez. Még ahhoz sem, hogy cumisüvegből adjak neki menet közben tápszert akár. A cumit nem fogadja el, kiköpi.

Álltunk meg enni, kiszedtem, etettem, de ahogy visszatettem és elindultunk, megint sírni kezdett. Belógatni álló helyzetben még nem próbáltam, de végülis mit veszíthetünk!? :D

Jövőhéten megyünk megint, ezért is próbálok ötletet gyűjteni. Ha ez is negatív élmény lesz, akkor sajnos úgyérzem egy időre feladjuk.

2022. szept. 25. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!