Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babàk ihatnak te&agra...

A babàk ihatnak teàt vagy sem?

Figyelt kérdés

Kezdö anyuka vagyok,ugy gondoltam,mig a baba tejen él,addig nem kel neki semmi màs,legalàbbis 4-6 honapos koràig.

Ezzel ellentétben egy "baràtnöm"igenis àllitja hogy vennem kell teàt mert azt is adni kell(àllitàsa szerint màr a korhàzban születésétöl éjjel a növérkék teàval etetik a babàt.

Én nagyon meglepödtem,föleg hogy mondtam,megkérdem az orvosom,erre az volt a vàlasz,hogy ne azt kérdezzem,hanem vegyek a boltban teàt,ja és barna cukorral izesitsem.

Lehet igaza van?

Kérem erösitsétek meg az igazsàgot!

2008. dec. 22. 18:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az anyatejes babáknak valóban nem kell semmi a tejen kívül. A tápszereseket viszont kínálni kell teával vagy hűtött forralt vízzel. A mecsek baby tea jó, de ha elfogadja a baba ízesítés nélkül, nem kell bele tenni semmit.

3 hónapos kisfiú anyukája

2008. dec. 22. 19:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Én 4 esetben adtam eddig a babámnak teát:

- sárgaság gyorsabban múljon

- csuklott és nem volt akkor pont a cicimben semmi

- 40 fokos hőségben

- ha régóta nem kakilt

Ez napi 20-30 ml teát jelent általában, mert többet nem is hajlandó meginni.

Én a mecsek baby teára szavazok, először próbáld meg cukor nélkül!

2008. dec. 22. 20:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Én minden nap adok neki teát,6 hós. és tápszeres.
2008. dec. 22. 21:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Szió!

Az én lányom 8 hónapos, 6 hónapos koráig csak anyatejen élt. Ő nem fogadott el sem teát sem vizet, pedig kínáltam. Az anyatej oltja a szomját, csillapítja az étvágyát és semmi szüksége másra (csa úgy, mint a te babádnak).

A cukrot pedig legalább 1 éves koráig (de inkább 2) kerüld el, ha lehet.

Zita

2008. dec. 22. 22:30
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a vàlaszokat,ugy döntötem nam adok majd neki.

Mert ugye egy ujszülött csecsemö ugy gondolom még nem erösödött meg hogy cukros teàkat adogassak neki.

Persze ha a doki ajànlani fogja valamilyen okbol,lehet megprobàlom,de én szivem szerint legalàbb 6 honapos koràig kerülném!

Boldog Karàcsonyt mindenkinek!

2008. dec. 23. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!