Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnék neki segíteni,...

Hogyan tudnék neki segíteni, hogy ne így próbáljon fordulni?

Figyelt kérdés

3 és fél hónapos kislányom tegnap óta próbálkozik, hogy hasról a hátára forduljon. Az a probléma, hogy félúton elakad, és nem tud se előre se visszafordulni.

Nagyon félek, hogy mi lesz éjjel, mert ma napközben álmában is csinálta, de csak az lett a vége, hogy felébredt, és szenvedett. Félek, hogy éjjel nem veszem észre, és baj lesz.

A fejét még nem tudja oldalról felemelni, de ez csak az egyik gond, a keze is maga alatt van, és azt sem tudja még kihúzni .

Csatolok képet. Sajnos nem a legjobb minőségű, mert félhomályban készült.

Jól sejtem, hogy nagyon nem jó, ahogy fordulni próbál? Totál ki van C alakban tekeredve, majd' eltörik a gerince, ahogy próbálkozik.

[link]

2022. szept. 13. 17:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
48%
Ez inkább feszesség miatt lehet, én elvinném dévényeshez
2022. szept. 13. 17:29
 2/14 anonim ***** válasza:
92%

Elöször is baja nem lehet ilyesmitöl, a gerince meg végképp nem tud eltörni így!

Másodszor tökéletesen normális, ahoyg próbálkozik, pár nap alatt rájön a megfelelö módszerre.

2022. szept. 13. 17:32
 3/14 A kérdező kommentje:

Voltunk már az egyik legjobb gyógytornásznál, aki itt van a városban, azt mondta, hogy minden rendben vele, nem feszes.

A házi gyermekorvosunk is ezt mondta. Eddig mindent jól csinált. Nem is lenne gond, ha csak nappal csinálná, és gyakorolnánk vele. De azért így, hogy éjjel is.... nehéz 24 órában ébren lenni, hogy ne ragadjon ebben a hülye pózban

2022. szept. 13. 17:40
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz baja, ha ebben a pózban ragad. Majd ha kényelmetlen neki, akkor úgyis tudatja veletek, arra biztos felébredsz te is.
2022. szept. 13. 17:48
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ébren maradnod, ha kényelmetlen lesz neki, akkor szól, ha meg nem, akkor semmi gond.
2022. szept. 13. 17:56
 6/14 anonim ***** válasza:
84%
Semmi baja nem lesz. Egy időben q kisbabám csak oldalparnával tudott aludni. Ugyanez a pozíció volt, ugyan mi baja lehetne?
2022. szept. 13. 18:36
 7/14 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy most már úgy fordul, hogy valamennyire viszi a fejét is, de mivel a kezét nem tudja kiemelni maga alól, a fejét sem emeli meg és bele van fúródva az arca a matracba, és nem kap levegőt.
2022. szept. 13. 18:39
 8/14 A kérdező kommentje:
És nem hajlandó háton lenni, és úgy aludni. Viszont ha hasra rakom le, akkor rögtön könyököl, és úgysem alszik.
2022. szept. 13. 18:40
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem fog megfulladni. Amíg ébren van, addig ott vagy vele. Álmában meg nem fog könyökölni. A fejét el tudja fordítani, nem? Csak magamat tudom ismételni: nem fog ettől megfulladni. Ha nagyon parázol, használj légzésfigyelőt. Ja, és teljesen normális, ahogy próbálkozik a forgással.
2022. szept. 13. 19:26
 10/14 A kérdező kommentje:

Használunk légzésfigyelőt szerencsére.

Ebben a pózban nem tudja elfordítani a fejét, és most este többször volt úgy, hogy belefúródott az arca a matracba, és nem tudott kimozdulni a pózból a maga alá szorult keze miatt.

Gondoltam, hogy lassan jön mindenféle mozgás, mert pár napja már keresztbe meg mindenhogy feküdt a kiságyban. De nem sejtettem, hogy álmában vagy félálomban is próbálkozni fog.

2022. szept. 13. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!