Aki használ lábra rakható légzésfigyelőt, az mennyire van vele megelégedve?
Magyar oldalakon én sem találtam semmi használhatót. Egy idő után elengedtem, hogy objektív véleményt olvassak a légzésfigyelőkkel kapcsolatban. (Mi végül olyat vettünk, amit a matrac alá kell tenni, de ha együtt alszanak, valóban nem opció.) A "tökéletesen működik"-től, a "néhányszor bejelzett"-en át a "az élvezettel törtem volna szét"-ig mindent olvastam, ugyanarról a termékről. Ezzel csak arra szeretnék kilyukadni, hogy ez kissé szerencsejáték, vagy jól működik, vagy nem :( és sajnos nem csak a légzésfigyelővel van így, hanem nagyon sok más termékkel.
Off: ezt sosem értettem, hogyan tudja valaki éjjel a gyereke légzését figyelni...biztos szaranya vagyok, de amikor a hasfájós fiam végre aludt, én is beájultam a fáradtságtól. Egészen biztosan nem vettem volna észre légzésfigyelő nélkül, ha nem vesz levegőt.
#12 ez nettó butaság. A gyerek a legjobban az oviban, bölcsiben, suliban helyiektől tanulja meg a nyelvet, ráadásul akcentus nélkül. Olyanok, mint a szivacsok, beszívják a nyelveket és így legalább helyesen. ( Magam is több nyelvű gyereket nevelek, ebből kifolyólag több ilyen családdal vagyok kapcsolatban)
Kérdező, mivel ikreknél benne van a pakliban hogy kora babák lesznek, én beszereznék ilyet, viszont használtan eBay-ről, vagy market place-ről. Az owlet -ről én jókat olvastam, ha a te helyedben lennék, beruháznék rájuk, legfeljebb eladod, ha nem jön be.
9-es: Anyukám elkezdett körbe pörgetni a lábamnál fogva mert nem vettem levegőt egyáltalán. Vegyük figyelembe akkor még nem volt újraélesztés oktatás még szóban sem. Ma is azt javasolják hogy először csak cirógassuk a babát hátha csak "elfelejtett" lélegezni, aztán határozottabban megmozgatni és aztán jöhet az újraélesztés.
Csak egy tipp kérdező,de alhatnának egymáshoz közel,de külön ágyban. Tudom ikrek,de attól még lehetnek külön ágyban a babák, nem kell egy ágyban aludniuk.
Kicsit off de muszáj leirnom.
Ha ne adj isten jelez a légzés figyelő, tudod mit kell csinalni? Tudsz újra éleszteni? Mert ha nem, és a mentő "hamar" is ér oda (pl 5 perc), sokat tud károsulni az agy.
Szóval menj el oktatásra ha akarsz. A másik : ha nem veszel egész éjszaka nem alszol? Nappal sem? Inkább legyen sima pelus 1 ideig, de ne ezen múljon. Mosizni bármikor lehet.
#12 Én is már itt születtem. Emiatt nem tökéletes a magyar nyelvtanom, de nem zavar. Helyette bárhol feltalálom magam a világban. Anyanyelvem a német, a svájcinémet és a magyar. Felsőfokon beszélem az ország másik két hivatalos nyelvét a franciát és az olaszt. Emellett az angolt is. A negyedik hivatalos nyelven pedig társalogni tudok (rétoromán). Emellett még megtanultam azokat a nyelveket társalgási szinten, amilyen kollegáim voltak. Mondjuk írni azokon a nyelveken már nem tudok, de ez legyen a legkisebb gond. A férjem kicsit kevesebb nyelven tud, de boldogul a magyar, német, svájcinémet, angol és francia tudásával. Na meg az olasszal is megérteti már magát. Szóval csak nem lesz gond a kicsik nyelvtudásával.
Egész éjjel böngésztem rengeteg fórumon erről a lábra rakhatóról. Szerintem ez a fajta marad (biztonság kedvéért). Most használtan próbálok lecsapni rá (nem vagyok az új dolgok híve).
15. Szuper, tehát nem bölcsőhalál volt. A bölcsőhalálnál ugyanis leáll a keringés és csakis az azonnal megkezdett újraélesztés segíthet, a lábánál körbepörgetés nem. És nem, nem cirógatjuk a babát, hangosan kiabálni kezdjük a nevét és megpróbáljuk felébreszteni pár másodpercig, ha nem reagál azonnal megkezdjük az újraélesztést. Bocsánat, értem, hogy nem vagy tisztában a sidsel és csak anyukád után mondod, de a téves információ kárt okozhat.
12. Érdekes az én gyerekem megtanult a bölcsiben németül pedig magyarul beszéltünk itthon hozzá.🤔
18 ugye tudod az is bölcsőhalál ha nem lélegzik,jó nem konkrétan halál,de ez okozza a légzésleállást. Ez a bölcső halál
előszobája ha úgy tetszik. Cirógatást amúgy orvosok ajánlják a tanfolyamokon,mert igenis van amikor csak egy kis inger kell a légzéshez, mert csak elfelejt lélegezni.Ha ez nincs akkor persze idővel teljes keringés leállás lesz. Áruld el akkor te hogy neveznéd ha nem bölcsőhalál?
Lényeg hogy mindezt 10 másodpercen belül kell csinálni,utána viszont újraélesztés kell.
Bakker, ikrek aludjanak totál külön ágyban egymástól is külön és akkor vehetsz matrac alá való figyelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!